Baklagil denince özellikle Türk mutfağında akan sular duruyor. Çünkü nefis bir kuru fasulyenin, mercimek çorbasının, humusun yerini tutacak hiçbir şey yok. Birleşmiş Milletler'in 2016 yılını Dünya Bakliyat Yılı ilan etmesinin ardından bu yıl da ilk kez 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü olarak kutlanıyor. Bu güzel günü sofrasına taşımak isteyenlere nefis yemek tarifleri hazırladık. Bir göz atmaz mısınız?
#Baklagil TarifleriKilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#BaklagilTaze barbunyanın tam zamanı... Baklagil ailesinin bence en albenili ve en lezzetli üyesi... Pembe-kırmızı alacalı kabuklarının içinde parmak izi gibi birbirine benzemeyen o tombul taneleri ister pilaki yapın, isterseniz zeytinyağlı pişirin.
#Zeytinyağlı FasulyeTaş, iltihap gibi nedenlerden dolayı safra kesesi ameliyatı olmak gerekebilir. Bu durumda safra kesesinin mevcut görevlerini karaciğer üstlenir. Safra salgısı depolaması artık yapılmadığı için, karaciğer sindirim sırasında safra salgılayarak bu açığı kapatmaya çalışır. Bu nedenle hastalar bazı sindirim sorunları yaşayabilir. Peki Safra kesesine iyi gelen çorbalar nelerdir? Safra kesesine iyi gelen çorba tarifleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Safra KesesiMercimek dediğimizde birçok çeşidi olsa da akla ilk başta çorbası gelir. Bunun yanında çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesi ve güçlü bir vitamin deposu yeşil mercimek… Ancak hepsi bu kadar da değil, mercimek dünyası sandığınızdan daha geniş ve çeşitli, yani keşfedilecek çok şey var. Hazırsanız, mercimeği yakın mercek altına alıyoruz…
#MercimekEt, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere başka boyutları olan bir yaşam felsefesi. Yarın 1 Kasım Dünya Vegan Günü. 1944’te İngiltere Vegan Topluluğu tarafından ilan edilmiş bu gün vesilesiyle yeme-içme alışkanlıklarından modaya, restoran ve kafelerden tariflere kadar konuyla ilgili pek çok başlığı veganlara ve uzmanlara danıştık.
#GazetehaberleriKanser, diyabet, kalp hastalıkları gibi sağlık problemlerine iyi gelen yiyeceklerin birçoğu dişeti çekilmesi, çürük gibi ağız sağlığı sorunlarının önlenmesine de yardımcı oluyor. Örneğin kereviz ve lahana iltihap oluşumunu önlüyor, karalahana süttekinden daha fazla kalsiyum içeriyor.
#YazarYeni nesil düdüklü tencere olma özelliğine sahip Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici; sofraların vazgeçilmez yemeklerini kolay ve pratik şekilde tek tencere ile hazırlama imkanı sunuyor. Kuru fasulyeden tandıra, yoğurttan reçele kadar tüm yemekleri sağlıklı şekilde ve geleneksel lezzetle hazırlayabilirsiniz. Gelin Gurme Şef™’i kullanmanın püf noktalarına bakalım…
#Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı PişiriciTürk mutfağında geleneksel et yemekleri sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden. Baklagil yemeklerine lezzet vermesi açısında yemeklere konulan dana kuyruğu ise, son yıllarda restoran menülerinde de yer almaya başladı. Pöç olarak da bilinen dananın kuyruğu özellikle değişik yemek tarifleri yapmayı seven kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, pöç nedir? Pöç eti ne demek? İşte, o konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Pöt Eti NedirGazeteci yazar Aynur Tartan, yeni kitabı ‘Bak Mutfakta Barış Var!’da Anadolu’nun bin bir lezzetini dostlarının tarifleriyle harmanladı. Kitap, hepimizi barış üzerine bir kez daha düşünmeye, ağzımızın tadını bozmadan, barışın sofrasında yaşamaya davet ediyor.