Dijital platform Netflix'te yayınlanacak olan Babamın Kemanı filmi başrolünü ünlü oyuncular Engin Altan Düzyatan, ve Belçim Bilgin paylaşıyor. Küçük bir kızın hayatını konu alan filmde bu rolü ise genç yetenek Gülizar Nisa Uray üstleniyor. Peki, Babamın Kemanı filmi ne zaman yayınlanacak? İşte Babamın Kemanı oyuncuları ve konusu hakkında bilgiler...
#Babamın Kemanı FilmiBeynimizin sadece yüzde 10’unu mu kullanıyoruz? Zeki insanların beyni daha mı farklı? Dünya Beyin Cerrahisi Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe’nin laboratuvarında hem en gizemli organ beyne dair sorulara yanıt aradık hem de eski albümleri karıştırdık… Beynin ulaşması en zor bölgesi olan ‘talamus’ ameliyatı teknikleriyle tıp dünyasında adından söz ettiren Uğur Hoca, “Beyindeki olaylara tam hâkim değiliz. Ama son 20 yılda beynin ak maddesi, yani derin yapılarıyla ilgili çalışmalar çok ilerledi. Artık beynin içini daha iyi öğreniyoruz” diyor.
#Uğur TüreKeman sanatçıları Ozan Sari ve Erhan Can Dereçiçek, sosyal sorumluluk bilinciyle kurdukları Şehrin Kemanları topluluğunu müziğin Kuvayı Milliye hareketi olarak gördüklerini belirtiyor ve “Şehrin Kemanları Müzikte Direniştir” diyor. Türkiye’deki ilk ücretsiz oluşumu kurduklarını anlatan sanatçılar, amaçlarını “Bu ülkede üreten, çabalayan, arayan, sorgulayan her genç beyinin, müzisyenin yanında olup, ihtiyacı doğrultusunda elinden tutmayı; ayrıca yaşadığımız şehirdeki müzik algısını değiştirmek için de ortak projeler hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” sözleriyle açıklıyor.
#BursaSevinç ve Erdal İnönü Vakfı bünyesinde yıllardır yürütülen, Marmara Denizi’ni araştıran “MAREM” projesinin lideri Hidrobiyolog Levent Artüz, 14 Haziran 2021 akşamı düzenlenen Zoom toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Ali Öztunç’a Marmara Denizi’nin yaşadığı son çevre felaketini anlattı. Toplantıya, Tekirdağ’lı işinsanı Cem Çetintaş da katıldı.
#Kemal KılıçdaroğluParmakları tuşlara ilk defa üç yaşında değdi, beş yaşında konserlerde konuk sanatçı olarak yer almaya başladı! TBMM’nin çıkardığı özel kanunla sekiz yaşında Fransa’ya gönderildi. 16 yaşından itibaren dünyanın en büyük orkestraları ile beş kıtayı kapsayan iki bine yakın konser verdi. Dünyaca ünlü piyanistimiz, devlet sanatçısı İdil Biret ile geçmişe yolculuk yaptık… Bize ABD Başkanı Kennedy’nin suikasta uğradığı gün ve saatte Boston’da verdiği Amerika’daki ilk konserini, komşuların şikâyeti üzerine icat ettiği ‘sessiz piyano’sunu anlattı...
#GazetehaberleriGuinness Rekorlar Kitabı’na adını “Dünyanın en hızlı keman çalan insanı” olarak yazdıran, 24 altın, 16 platin plak sahibi David Garrett, Türkiye’ye geliyor. 21 Eylül akşamı “Unlimited Live” dünya turnesi kapsamında Volkswagen Arena’da müzikseverlerle buluşacak olan Garrett, ilk Türkiye konseri için çok heyecanlı olduğunu söyledi.
#David GarrettGünümüzün en önde gelen kanun icracılarından biri kabul edilen Göksel Baktagir, 400’e yakın bestesinin yanı sıra kanun enstrümanına kazandırdığı teknikten caz gibi diğer müzik türlerine doğru genişlettiği bakış açısına kadar ünü sınırları aşmış bir sanatçımız. Göksel Baktagir ile geçtiğimiz haftalarda geldiği Bursa konseri öncesinde, Stüdyo Orpheus’da bir araya gelerek, sırlı bir yolculuk olarak tanımladığı enstrümantal müzik üzerine derin bir sohbet gerçekleştirdik. Türk müziğini ve kültürümüzü dünya çapında tanıtmak için yıllardır önemli projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Baktagir, “Bir sanatkâr kolay yetişmiyor. Artık bu farkındalığın üst makamlarda da oluşması ve desteklenmesi gerekiyor” dedi.
#BursaGerçek bir Rönesans sanatçısı Ali Poyrazoğlu... Oyuncu, yönetmen, yazar, müzisyen, hatta biraz da filozof... Bazen şirketlere yaşam koçluğu yaparken, bazen de Borusan Filarmoni gibi dev orkestraların şefi olarak görüyoruz onu. Şu günlerde yazıp yönettiği ve gelecek hafta perdelerini açacağı oyunu “Küçük Prens Bana Dedi ki” için çalışıyor. Peki neden diye soruyorum; neden bu yaşta bunca koşuşturma Ali? Cevabı Küçük Prens’in ağzından veriyor: “İnsan sevdiğinden sorumludur.” Buyrun efendim, bu haftaki muhabbetimize...
Televizyon programları, diziler, dergiler, davetler... Hepsine baktığınızda aynı soru aklınıza geliyor: “Bu kadınların neden hepsi sarışın?” Kadınlarımız renk açıcıların icat olduğu güne şükrediyor adeta. Meseleyi dört koldan mercek altına aldık. İşte uzmanların ışığında Türk kadınının sarışınlık yolculuğu.
Onun hızına yetişmek mümkün değil. Bir bakıyorsunuz okyanusun ortasında bir adada, bir bakıyorsunuz uçuyor, bir bakıyorsunuz dalıyor, bir bakıyorsunuz tırmanıyor. Nerde mi? www.dogasenicagiriyor.tv de! Oyunculuk, sunuculuk, televizyon programları, radyo programları, reklam seslendirmeleri, sahne klasikleri… Şimdi de bizi doğaya çağırıyor! Adı bile doğadan… Hayatta her şey ‘Toprak’ta başlıyor, ‘Toprak’ta bitiyor. Bu sohbet de Toprak’la başlıyor, doğa ve hayatla devam ediyor. Bildiğiniz kadar bilmediğiniz yönleriyle karşınızda Toprak Sergen!
Engin gönüllü olmanın, mütevazılığın bir mertebesi varsa onun en yüksek katında oturan bir bilge kişi o. "Garip" mahlasıyla bestelediği aşk türküleri, göğüs parçalayan avazları, 15 dakikayı aşan uzun havalarıyla Anadolu kültürüne damgasını vuran bozlak ustası, Yaşar Kemal'in deyimiyle "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş'tan sözediyoruz.
Türk klasik müziğine 640 beste kazandıran ve bu çalışmaları dolayısıyla profesörlük unvanı verilen Alaeddin Yavaşca, musikinin bir ibadet olduğunu belirterek, “İçkinin olduğu yerde ibadet olmaz deyip, o zamanın en önemli assolistlerine gecede bin 500 lira verilirken, bana teklif edilen 3 bin lirayı reddettim” dedi.