Yaptığım en keyifli, en uzun ve bitmesini istemediğim sohbetlerden oldu. Televizyoncu, müzisyen, denizci, gurme ve hayatında en önem verdiği ‘merak’ı ile yaşam gustosu olan bir Ayhan Sicimoğlu. Hayat deneyimi ve algısı ile kendisine değil bir sayfa, kitaplar çıksa yetmez. Dolu dolu geçen röportajımızı Çeşme’nin güzel havasında gerçekleştirdik. Kışın kapımıza dayandığı bu soğuk günlerde görsellerle, sohbetimizle umarım içinizi ısıtırız. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta yaşamı, entelektüelliği, içi dolu tarzı ile çok renkli bir isim olan Ayhan Sicimoğlu’nu ağırladık. Sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Yaptığım en keyifli, en uzun ve bitmesini istemediğim sohbetlerden oldu. Televizyoncu, müzisyen, denizci, gurme ve hayatında en önem verdiği ‘merak’ı ile yaşam gustosu olan bir Ayhan Sicimoğlu. Hayat deneyimi ve algısı ile kendisine değil bir sayfa, kitaplar çıksa yetmez. Dolu dolu geçen röportajımızı Çeşme’nin güzel havasında gerçekleştirdik. Kışın kapımıza dayandığı bu soğuk günlerde görsellerle, sohbetimizle umarım içinizi ısıtırız. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta yaşamı, entelektüelliği, içi dolu tarzı ile çok renkli bir isim olan Ayhan Sicimoğlu’nu ağırladık. Sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Akhisar Ticaret Borsası, Ziraat Odası, ilçe belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenledikleri “Dünya Zeytin Günü” buluşmasında kürsüye çıkan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Afrin’den alınan zeytinyağını gündeme getirdi:
#YazarSeyahat edecekler hep bana sorarlar bu soruyu... “Eğer klasik turları yaptıysanız; yani Roma, Floransa, Venedik vs., Çizme’nin topuğuna gidin” derim. Yani Puglia’ya (Pulya okunur)... Saklı cennet bu Puglia, ‘kitle turizmi’nin selleri pek basmıyor buraları. Gidip görmenizi tavsiye ederim, hastası olacaksınız, tıpkı benim gibi...
#İtalya Gezi RehberiBari Havaalanı’ndan 50 km güneye inerseniz müthiş bir mekâna, ‘Polignano a Mare’ye geleceksiniz. Kayalar ve mağaralar üzerine kurulmuş müthiş bir kasaba. Bir evde misafir olduğum için otel tavsiyem olmayacak ama uğrayacak bir-iki mekân vereyim.
#Ayhan SicimoğluYaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu en büyük zenginliklerinden biri hiç şüphesiz bereketin simgesi zeytin ağacı. Ancak zeytini ne kadar sevsek, kahvaltılarımızdan eksik etmesek de iş zeytinyağına geldiğinde pek kıymetini bilmiyoruz. Yunanistan’da kişi başı tüketim yaklaşık 13 kiloyken Türkiye’de bu oran bir buçuk kilo ile sınırlı. Oysaki Türkiye’de sektörün lideri İspanya ve İtalya’daki kadar kaliteli zeytinyağları üretiliyor. Erken hasadın başladığı bugünlerde kaliteli zeytinyağı, önemi ve fiyatının izini sürdüm.
#ZeytinSeyyah, müzik âşığı, gurme, yazar, programcı... Çok yönlü ve renkli kişiliği ile Türkiye’nin en sevdiği isimlerden biri o. Enerjisi hiç bitmiyor, merak duygusu hiç tükenmiyor. Peki, böylesine bir dünya vatandaşı, hepimizin evlere tıkıldığı bugünlerde neler yapıyor? Hürriyet’in YouTube kanalında yayınlanan ‘Hürriyet Bizimle’ için zoom üzerinden buluşuyoruz kendisiyle. İşte karşınızda Ayhan Sicimoğlu...
#YazarKimi Anadolu’nun 100 yılı aşkın süredir barındırdığı gizli tarihi zenginliklere, kimisi de Ruanda’dan yağmurun hiç yağmadığı Somali’ye kadar dünyanın keşfedilmeyi bekleyen yerlerine ışık tutuyor... Uzak diyarlara gitmeyi hayal edebileceğiniz, yakın zamanda raflarda yerini alan seyahat kitaplarını derledik.
#Seyahat KitaplarıBu yıl, seyahat kitapları açısından oldukça verimli geçiyor. Hemen her ay bir seyahat kitabı raflardaki yerini alıyor. Yakın zamanda yayımlananları bir araya getirdik. Kimi Amerika Kıtası’nda keşfe çıkarıyor kimi Türkiye’nin kültür hazineleri hakkında bilgi sunuyor.
#Seyahat KitaplarıBundan 10 sene önce, “Gökdelenlerin arasında balık yiyecek, gökdelenlerin arasında eğleneceksin” deseler inanmazdım. İstanbul ve baş döndüren hızı işte... Geçen hafta gökdelen manzarasına karşı lakerda yedim, yine gökdelen manzarasına karşı eğlendim. Biri Batı Ataşehir’deki Cibalikapı Balıkçısı, diğeri Maslak’taki Esnaf.
#EsnafNe zaman kendimi ve kafamı bulutlu hissetsem, yorulsam, sıkılsam ve bıksam, başımı birkaç gün bile olsa dinleyecek, güzel denizlerde yüzecek, hafif rüzgârlara yelken açacak ve lezzetli yemekler yiyecek bir mekânım var. Burası benim için Türkiye’de ‘hengâme hayatın’ son bulduğu, bir nevi şifa bulduğum yer. Hastasıyım…
#SeyahatMEDYADA yeni bir salgın var. “Yeni bir darbe olacak...”, “Terör örgütü orada eylem yapacak”, “Son dakika: Ankara’da bomba ihbarı” gibi haber ve yazılar, hemen her medya kuruluşuna yayıldı. Bir terör eylemi ya da saldırı olacağını neredeyse “muştulayan” başlıkları görmediğimiz gün olmuyor.
#GazetehaberleriNice tam bir gastronomi cenneti... Ama nereye gideceğini bilmek gerek. Doğru adresi tutturdun, bir de masa buldun mu, peri masalı... Bu kentle ilişki mutlu bir evlilik ile sonuçlanır. Tamam, aşk tesadüfleri sever ama işini tesadüflere bırakmak istemeyenlere benden birkaç öneri.
#NiceTARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin Uluslararası Zeytin Konseyi ile birlikte düzenlediği panelde, zeytinyağının duyusal özellikleri ve elde edildiği zeytin çeşidi (varyete) arasındaki ilişki ele alındı, bu önemli ürünün hak ettiği değeri bulması için 'coğrafi işaret' etiketi kuralının da sektöre hakim olması gerektiği belirtildi.
#İzmirFuat Güner’le melodinin neden öldüğünden tutun da, bir gece önceden bahçeye sakladığı gitarıyla evden kaçıp Erdek’te uyduruk sözlerle yabancı şarkılar söylemesine kadar son kırk yılı kılı kırk yararak konuştuk. Karşınızda kırk bir kere maşallahı hak eden, M ve Ö’süz solo Fuat muhabbetimiz...
#İzzet Çapa