Atopik Dermatit haberleri sayfasında Atopik Dermatit hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 171 Atopik Dermatit haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Her yaşta, özellikle de çocukluk döneminde sık görülen kronik, uzun soluklu, tekrarlayan çok kaşıntılı bir deri hastalığı olan atopik dermatitin sayısı son yıllarda giderek artıyor. Hastalığın kronik ancak bulaşıcı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, 14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü’nde bu hastalığa karşı korunma ve tedavi yollarını anlattı...
#Atopik DermatitSanofi Avrasya Bölgesi, İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ile Sanofi’nin immünoloji alanındaki çalışmaları ve 14 Eylül Atopik Dermatit Günü’ne özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikAtopik cilt, genetik olarak yatkın kişilerde, çevresel faktörlerin eklenmesiyle ortaya çıktığı düşünülür. Özellikle kış aylarında kuruyan cilt yapısıyla birlikte ortaya çıkan atopik cilt belirtileri iyi bir bakım gerektirir. Peki atopik cilt nedir, neden olur? İşte atopik cilt belirtileri ve bakımı...
#Atopik CiltAtopik egzamanın bebeklerde de çok sık görüldüğüne dikkat çeken Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, ailelere uyarılarda bulundu. Nacaroğlu, “Pamuklu ve yumuşak dokulu giysiler tercih edilmelidir. Atopik dermatitin alevlenmesine neden olan besin ve solunum yolu alerjenleri belirlenmeli, bu faktörlerle temastan kaçınılmalıdır” dedi.
#Doç. Dr. Hikmet Tekin NacaroğluEgzama (dermatit) sandığımızdan çok daha yaygın ve günlük hayatımızın içinde olan bir cilt sorunudur. Bu alerjik hastalık kendini; cildin şişmesi, kızarması, ağrı ve kaşıntı ile gösterir. En sık görülen tipleri; kontakt dermatit, atopik dermatit ve seboreik dermatit’tir.
#DermatitÇOCUKLARDA alerjik hastalıklar yenidoğan döneminden itibaren başlayarak, süt çocukluğu döneminde devam edebilmektedir. Çocuk büyüdükçe alerjiye yol açan maddeler ve ortaya çıkardığı sorunlar değişmekle birlikte alerjinin varlığını sürdürdüğünü söyleyen Çocuk İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaşar Özkars, atopik dermatit, alerjik rinit veya astım olarak görülebildiğini ifade etti. Tüm bulguların hepsinin bir arada da olabileceğine vurgu yapan Emsey Hospital Çocuk İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaşar Özkars, başlangıçta sorun besin alerjisine bağlı atopik dermatit veya sindirim sistemi bulguları iken, daha sonraları aero alerjen duyarlılığına bağlı astım ve alerjik rinit ile birlikte sorunların devam edebildiğinin altını çizdi.
#Doç. Dr. Mehmet Yaşar ÖzkarsAtopik dermatit, özellikle çocukluk döneminde sık görülen bir tablo olarak karşımıza çıkar. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, alerjik ve immunolojik düzensizliklerin sebep olduğu belirtilir. Peki, atopik dermatit neden olur? Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Artun, atopik dermatitin nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
#ÇocukUzman doktor Hacer Köksal, pediatrik dermatolojinin en çok karşılaştığı sağlık sorunlarının başında 'atopik dermatit' ya da diğer adıyla 'alerjik egzama'nın geldiğini söyledi. Köksal, "Bebeklikte egzama ile kendini gösteren atopi, önlem alınmaz ise erişkin yaşta solunumsal alerjiler, astım ve şiddetli egzamalara ilerleyebilir" dedi.
#AlerjiHer yaşta, özellikle de çocukluk döneminde sık görülen kronik, uzun soluklu, tekrarlayan çok kaşıntılı bir deri hastalığı olan atopik dermatitin sayısı son yıllarda giderek artıyor. Hastalığın kronik ancak bulaşıcı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, 14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü’nde bu hastalığa karşı korunma ve tedavi yollarını anlattı...
#Atopik DermatitSanofi Avrasya Bölgesi, İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ile Sanofi’nin immünoloji alanındaki çalışmaları ve 14 Eylül Atopik Dermatit Günü’ne özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikŞarkıcı Işın Karaca geçen hafta sosyal medya hesabından saçkıran olduğunu açıkladı. ‘Saçkıran’ (alopesi areata) saçın ya da yüz ve vücuttaki kılların döküldüğü, bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırdığı bir hastalık. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıkla ilgili sorularımızı uzmanlar yanıtladı.
#Saç KıranKronik bir hastalık olan ve en önemli bulgu olarak cilt kuruluğuyla baş gösteren atopik dermatit (atopik egzama) hastaların ve ailelerinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Tedaviyle kontrol altına alınabilen bir hastalık olan atopik dermatite dikkat çekmek üzere, 14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü’nde Pfizer Türkiye İnflamasyon ve İmmünoloji Birimi “Kırmızı Kazak” farkındalık kampanyasını hayata geçirdi.
#Sponsorlu İçerikAlerji, çoğu insan için zararsız nitelikte olan maddeler bazı insanlar için zararlı ve rahatsız edici olabilmektedir. Alerji etkisi yapan maddeler genellikle alerjen olarak ifade edilir. Bu alerjen maddeler evcil hayvanlar, toz akarları, polen, böcekler, bazı ilaçlar ve bazı gıdalarda bulunmaktadır. Çoğu insan maruz kaldığı bu alerjik hastalıklar hakkında daha pek çok konuyu merak etmektedir. Bu bakımdan sizin için Alerjik hastalıklar nelerdir ve neden olur? Alerjik hastalıklara hangi bölüm bakar, belirtileri ve tedavileri nelerdir detaylarıyla derledik.
#SağlıkAtopik cilt, genetik olarak yatkın kişilerde, çevresel faktörlerin eklenmesiyle ortaya çıktığı düşünülür. Özellikle kış aylarında kuruyan cilt yapısıyla birlikte ortaya çıkan atopik cilt belirtileri iyi bir bakım gerektirir. Peki atopik cilt nedir, neden olur? İşte atopik cilt belirtileri ve bakımı...
#Atopik CiltArı zehri, içerdiği peptid ve enzimlerle Parkinson, Alzheimer, Amyotrofik Lateral Skleroz gibi santral sinir sistemi hastalıkları ve inflamasyonun aktif olduğu cilt hastalıklarında tedaviye destek özellik göstermektedir. Arı zehri, potansiyel apitoksin özelliğiyle yeni nesil ilaçlar için umut vaat edicidir.
#Arız Zehri TedavisiGünümüzde hava kirliliği, zararlı güneş ışınları, stres, kozmetik ürünlerdeki kimyasallar ve sağlıksız beslenme ile hasar gören cildimizin doğal ürünler ile bakımı önemli bir konu haline geldi. Cildimiz zararlı ışınlar ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan bir bariyer görevi görür. Arı ürünleri yüksek antioksidan içeriğiyle cilt bariyerinin nem dengesini ve hijyenini sağlayan doğal desteklerdir.
#Arı ÜrünleriBio-Oil Natural, yüzde 100 doğal içeriğiyle cilde ihtiyacı olan bakımı sunmaya yardımcı oluyor. Klinik olarak da kanıtlanan etkisini içeriğinde yer alan vitaminlere, doğal antioksidanlara, bitki özlerine ve doğal bitkisel yağlara borçlu. Kimyasal ürünlerin vücuda verdiği zararların aksine Bio-Oil Natural’ın formülünde kullandığı bitkisel yağlar, ile ilgili Uzm. Dr. Mehtap Kıdır önemli açıklamalar yapıyor.
#Doğal Bitkisel YağlarGöz kapağı alerjisi, göz kapağı üzerinde ya da çevresinde cildin tahriş, kuru ve kaşıntılı olması durumudur. Göz kapağı alerjisi, göz kapaklarında lokalize olarak görülen ve egzamaya benzeyen bir çeşit enflamatuar cilt hastalığı olarak tanımlanabilen bir rahatsızlıktır. Göz kapağı alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Göz Kapağı AlerjisiBuğday alerjisi, içeriğinde buğdaydan üretilen ürünlerin olduğu yiyeceklere karşı gösterilen alerjik reaksiyon türüdür. Buğday alerjisi nedir, neden olur, nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir, ne iyi gelir ve tedavisi nasıldır gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
#Buğday Alerjisi NedirHodan bitkisi, Güney Amerika, Kuzey Afrika ve Suriye başta olmak üzere dünyanın çok çeşitli ülkelerinde yetişmektedir. Türkiye'de ise Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişen bir bitki türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için çok merak edilen Hodan yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Hodan yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Hodan Yağı NedirAtopik cilt, özellikle soğuk havalarda cildin hassasiyet geliştirmesiyle yaşanan bir sorundur. Cilt bariyerinin etkisini kaybetmesi sonucu atopik dermatit yani halk arasında bilinen adıyla egzama cilt hastalığı meydana gelir. Peki bu bozulmanın nedeni nedir, atopik cilt belirtileri nelerdir? Atopik cilt hakkında merak edilen bazı bilgileri paylaşıyoruz.
#Atopik CiltEgzama, ellerde, kollarda ve yüz gibi cildin hemen her yerinde görülebilmektedir. Her hastalıkta olduğu gibi egzamada da farklı varyasyonlar bulunabilmektedir. Atopik dermatit, Alerjik kontakt dermatit, İrritan kontakt dermatit bunlardan bazılarıdır. Peki, bulaşıcı bir hastalık olmayan egzamaya iyi gelen tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#DoktorAtopik egzamanın bebeklerde de çok sık görüldüğüne dikkat çeken Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, ailelere uyarılarda bulundu. Nacaroğlu, “Pamuklu ve yumuşak dokulu giysiler tercih edilmelidir. Atopik dermatitin alevlenmesine neden olan besin ve solunum yolu alerjenleri belirlenmeli, bu faktörlerle temastan kaçınılmalıdır” dedi.
#Doç. Dr. Hikmet Tekin NacaroğluAtopik cilt, soğuk kış aylarında sıklıkla karşılaşılan cilt sorunlarından biri. Atopik dermatit (Egzama) hastalarında cildin bariyer özellikleri bozulmuştur. Bu bozulmanın nedeni değişiklik gösterebilir. Peki, atopik cilt ne demek? İşte atopik cilt belirtileri...
#Atopik CiltEgzama (dermatit) sandığımızdan çok daha yaygın ve günlük hayatımızın içinde olan bir cilt sorunudur. Bu alerjik hastalık kendini; cildin şişmesi, kızarması, ağrı ve kaşıntı ile gösterir. En sık görülen tipleri; kontakt dermatit, atopik dermatit ve seboreik dermatit’tir.
#DermatitÇocukların büyüme ve gelişmesi yanında eğitimlerini de etkileyen ve her 10 çocuktan 1’inde görülen astım hakkında uyarılarda bulunan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Nepesov, hijyen ile bireye özgü yaklaşımların yapılmasının zorunluluk taşıdığına dikkat çekti.
#Astım HastasıÇocukların büyüme ve gelişmesi yanında eğitimlerini de etkileyen ve her 10 çocuktan 1’inde görülen astım hakkında uyarılarda bulunan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Nepesov, hijyen ile bireye özgü yaklaşımların yapılmasının zorunluluk taşıdığına dikkat çekti.
#Dr. Öğr. Üyesi Serdar Nepesov