En tehlikeli kanama çeşitlerinden olan arter kanaması yanı atardamar kanaması, kanı kalpten vücuda taşıyan atardamarlarda meydana gelir. Kanı kalbe geri taşıyan damarlarda venöz kanama olur. Kılcal kanama, atardamarları damarlara bağlayan küçük kan damarları olan kılcal damarlarda gerçekleşir. Peki atardamar kanaması nasıl olur? İşte kanama çeşitleri ve özellikleri...
#Atardamar Kanamasıİngiltere’de soğuk su terapisi nedeniyle bir kişinin kalp krizi geçirip hayatını kaybettiği iddiası son yıllarda oldukça popüler olan bu uygulamanın risklerini tekrar gündeme getirdi. Soğuk su terapisinin sağlık üzerinde kanıtlanmış bir faydası var mı? Ani soğuk vücudumuzda nasıl bir etki yaratıyor? Kalbi nasıl etkiliyor? İddia edildiği gibi ani ölümlere neden olabilir mi? İşte 11 soruda soğuk su terapisi dosyası…
#SağlıkDaily Mail’de yer alan habere göre, Tıp dergisinde vaka raporu yayınlanan ilginç bir olay gerçekleşti. Japon bir adam mastürbasyon yaptıktan sonra neredeyse ölüyordu. Kendinde tuhaflık hisseden adam hemen bir hastaneye gitti ve gerçeği orada öğrendi.
#MastürbasyonTurnike, acil gelişen yoğun kanamanın olduğu zaman kanamanın dinmesi için kullanılır. Turnike, ancak bu konuda eğitim alan kişiler sağlıkçılar ya da ilk yardım ekipleri tarafından yapılması gerekir. Bunun dışındaki kişiler tarafından turnike yapılması çok sakıncalıdır. Turnike nedir ve nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Turnike Nedir?Aterom plaklarından oluşan bir damar rahatsızlığı olan ateroskleroz, halk arasında damar sertliği olarak bilinir. Aterom plakları yağlı cisimciklerin oluşturduğu yani kolesterol adı verilen kan lipit düzeylerinin belirlediği bir hastalık şeklidir. Peki ateroskleroz (damar sertliği) nasıl tedavi edilir? Ateroskleroz hastalığı hakkında bilinmesi gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
#Ateroskleroz Nedirİnme, diğer adıyla felç, ölüm nedenleri arasında üçüncü, sakatlık nedenleri arasında ilk sırada. Örneğin İstanbul’da her yıl 20 bin inme vakası oluyor. Aslında pıhtı eritici tedavi (tıbbi adıyla trombolitik) zamanında yapılırsa, her yedi hastadan birinde felcin tüm etkileri ortadan kaldırılabiliyor.
Organların ‘İsviçre Çakısı’ olarak bilinen böbrekler şaşırtıcı derecede kompleks organlardır. Atıkları süzmek ve elektrolitlerin kan düzeylerini ayarlamanın yanı sıra, tansiyonu düzenleyen bir hormon salgılarlar. Salgıladıkları bir diğer hormon, kan iliğini uyararak alyuvar üretimini sağlar.