Google'da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan hakkında bilgiler kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Gökdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk bilim kadınlarındandır. "Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın dekanı" olarak bilinir. Peki Nüzhet Gökdoğan kimdir, kaç yaşında öldü, nereli? Nüzhet Gökdoğan neden doodle oldu? Tüm detayları ile Nüzhet Gökdoğan'ın biyografisi
#Nüzhet GökdoğanNASA, 2022'de Ay’a golf arabası büyüklüğünde bir robot göndereceğini açıkladı. Robot, Ay’daki yüzeyin altındaki su birikintilerini arayacak. VIPER isimli su bulma robotunun 2024 yılında yapılması planlanan ‘Ay’a Yolculuk’ programına yaşamsal kaynak sağlaması planlanıyor..
#NASANASA (ABD Havacılık ve Uzay Ajansı), tanımlanamayan uçan cisimlerle ilgili basın toplantısı gerçekleştiriliyor. UFO çalışma ekibinin bulguları tartıştığı toplantı NASA canlı yayınıyla takip edebiliyor. İşte NASA UFO canlı yayını hakkında detaylı bilgiler...
#NASAMeksika Kongresi’nde düzenlenen ‘uzaylı’ oturumu dünyayı ayağa kaldırdı. UFO araştırmacısı Jaime Maussan tarafından cam kutular içinde ‘uzaylı’ olduğu iddia edilen iki varlığın bedeni sergilendi. Gösterilen cesetlerin bin yıllık olduğu belirtildi.
#Meksika KongresiMeksika Kongresi’nde düzenlenen ‘uzaylı’ oturumu dünyayı ayağa kaldırdı. UFO araştırmacısı Jaime Maussan tarafından cam kutular içinde ‘uzaylı’ olduğu iddia edilen iki varlığın bedeni sergilendi. Gösterilen cesetlerin bin yıllık olduğu belirtildi.
#Meksika KongresiBundan tam 45 yıl önce uzay boşluğundan insanlığın kulağına ulaşan bir sesin, dünya dışı varlıkların bizlere ilettikleri ilk mesaj olabileceği fikri büyük heyecan yarattı. "Wow!' sinyali olarak isimlendirilen ve sadece bir kez duyulan bu ses gerçekten de dünya dışı varlıklar tarafından mı gönderilmişti? Bilim insanları geçmişte defalarca araştırdıkları sesin peşine son bir kez daha düştü. Biz de bilim dünyasını peşinden sürükleyen 1 dakika 13 saniyelik sesin hikâyesini sizin için derledik...
#Wow! SinyaliSoğuk Savaş döneminde stratejik bir alan olan uzayda, ABD ile Sovyetler Birliği arasında keşif-gözlem ve istihbarat uyduları fırlatma, kıtalararası füze sistemleri geliştirme, insanlı uzay seyahati, dünyanın uydusu Ay’a ayak basma, yeni gezegen keşifleri ve dış uzay alanında bir uzay istasyonu inşa etme konularında büyük bir rekabet yaşanmıştı. Yarışa dayalı rekabetin temeli, bilim ve teknolojide küresel lider olarak insanlığa yön veren ülke olma hedefiydi. Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki nükleer silahlanma yarışının da bir parçasıydı. Bu nedenle uzay yarışı bir silah yarışı olarak da görülebilir. Uzay yarışı Sovyetler Birliği’nin 1957’de insanlığın ilk yapay uydusu Sputnik 1’i fırlatmasıyla başladı. Söz konusu yarışta ABD 1969’da Ay’a ilk ayak basan Amerikalı astronot Neil Armstrong ile öne geçse de, Sovyetler Birliği’nin ekonomik olarak çöküşe geçmesi ve Soğuk Savaşı kaybetmesiyle uzay programları ertelendi ve bu yarış da sona erdi. Her iki ülke de ulaştıkları uzay kabiliyetleri bakımından uluslararası ilişkiler literatüründe o dönemden beri birer “uzay gücü” olarak nitelendiriliyorlar.
#Çin2. Abdülhamid’in dönemi az araştırılmış, az bilinen ama üstüne çok konuşulan bir dönem. Çok daha fazla çalışma yapılması şart. Ancak bu şekilde onun hem uzun bir barış dönemi sayılabilecek hem sansür gibi meseleler yüzünden özellikle sosyal bilimlerin yerinde saydığı saltanat yılları anlaşılabilir.
#İlber OrtaylıSemra Şalvan Cezlan inşaat mühendisi. Bir danışmanlık şirketinin Van temsilcisi. Evli ve bir kızı var. Kendi deyimiyle sıradan ve normal. Ama uğraştığı konu yüzünden kimi istihbaratçı sanıyor, kimi şizofren. Çünkü o bir ufolog. Yakında Van Gölü’ne kamp kurup uzaylıları gözleyecek. Zira, Van Gölü canavarının USO yani UFO’nun yüzme bileni olduğunu iddia ediyor. Uzaylıların mikroçip taktığı kişilere ekim ayında biyopsi yapılacağını anlatıyor. “UFO gören köylülerin çocukları cahil kalmasın” kampanyasına hazırlanıyor. Allahım bilimkurgu setinde miyim, ne!