aşı reddi haberleri sayfasında aşı reddi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 64 aşı reddi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Koronavirüs salgınıyla mücadelede en büyük silahımız olan Kovid-19 aşıları tüm dünyada uygulanmaya devam ediyor. Öte yandan aşılara güvenmeyen ya da kendini aşı olmaya ihtiyacı olmayacak kadar güçlü ve sağlıklı adlandıran insanlar aşı olmayı reddetmeye devam ediyor. Bu yersiz özgüvenin son kurbanlarından biri de İngiliz John Eyers oldu.
#KoronavirüsHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgını sürecinde aşının öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "13 hastalığa karşı çocukları, devlet tarafından bir aşı şemasıyla aşılıyoruz. Bu aşıları kullanmayı bırakırsak, bunların içerisinden en az 5 tanesi bundan daha kötü salgın yapabilir. Her yıl 14 binin üzerinde çocuğu sadece aşı yapmadığımız için kaybedebiliriz" dedi.
#Mehmet CeyhanAile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), son yıllarda hızla artan ve toplum sağlığını tehdit eden aşı reddini masaya yatırdı. 2011 yılında sadece 183 adet olan aşı reddi sayısı, otaya atılan dedikodular sebebiyle 2017 yılında 23 bin 600’e ulaştı. Aşı reddine ilişkin son verileri açıklayan AHEF Başkanı Atakan "Eğer rakam 50 binleri geçerse toplum sağlığı açısından, özellikle de bebekler için hayati riskler söz konusu" dedi.
#Aşı ReddiAşıyı reddeden aile sayısının her geçen artmasının endişe verici olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Barış Tuncer, “Aşılama programları bulaşıcı hastalıkları engelleme ve ortadan kaldırma, sağlıklı bir toplum oluşturma için en etkili yöntemdir. Aşıyı reddeden aile sayısı artmaya devam ederse, ortadan kalkan bazı hastalıklar tekrar ortaya çıkacak, görülme sıklığı azalan bazı hastalıkların sıklığı artacaktır ve bu durum çocuk ölümlerine bile sebep olabilir” dedi
#AşıSon yıllarda Türkiye’de kızamık aşısı reddinde artış söz konusu. Oysa aşı reddi sadece bireyleri değil toplum sağlığını da tehlikeye atıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu İnce Demirpençe, kızamık aşısı ile ilgili aileleri bilgilendirdi; aşı reddi konusundaki görüşlerini paylaştı.
#ÇocukÜlkenin dört bir yanından gelen kızamık vakası haberleri endişeye neden oldu. Hızla artan kızamık vakaları, şimdilerde sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit ediyor. Kızamığa karşı ne yapacağız? Çocukları ve kendimizi nasıl koruyacağız? Yetişkinlerin de aşı olması gerekiyor mu? İşte 10 soruda kızamık hakkında merak edilenler...
#KızamıkÜlkenin dört bir yanından gelen kızamık vakası haberleri endişeye neden oldu. Hızla artan kızamık vakaları, şimdilerde sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit ediyor. Kızamığa karşı ne yapacağız? Çocukları ve kendimizi nasıl koruyacağız? Yetişkinlerin de aşı olması gerekiyor mu? İşte 10 soruda kızamık hakkında merak edilenler...
#Kızamık SalgınıKızamık vakalarındaki artışlarda aşı reddinin etkisine dikkat çeken Bakan Koca, temaslıların takibe alındığını, sağlık çalışanlarından barınma merkezlerindeki çocuklara kadar büyük bir aşılama kampanyasının yürütüldüğünü anlatarak, “Aşı takvimine uyun” çağrısında bulundu.
#Fahrettin KocaSağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
#Sağlık BakanıSevgili okurlarım, çocuklarımıza nasıl bir dünya ve gelecek bırakacağız diye düşünürken; aslında belki sormamız gereken başka bir soru “Çocukları nasıl bu hale getirdik, çocukları ne kadar sağlıklı yetişkinler olarak bırakacağız?” olmalı.
#Enver HasanoğluDünya çapında 23 milyon çocuk, 2020'de rutin aşılama hizmetleri aracılığıyla hayat kurtaran aşıları kaçırdı. Bu rakam, 2019'dakinden 3,7 milyon fazla. Tüm dünyada sekteye uğrayan aşılama nedeniyle 117 milyondan fazla çocuk risk altında. Ebeveynlerin çocuklarına rutin aşıları yaptırmamasının altında hangi neden yatıyor? Ve en önemlisi olası bir kızamık salgını bizleri mi bekliyor?
#KızamıkKoronavirüs salgınıyla mücadelede en büyük silahımız olan Kovid-19 aşıları tüm dünyada uygulanmaya devam ediyor. Öte yandan aşılara güvenmeyen ya da kendini aşı olmaya ihtiyacı olmayacak kadar güçlü ve sağlıklı adlandıran insanlar aşı olmayı reddetmeye devam ediyor. Bu yersiz özgüvenin son kurbanlarından biri de İngiliz John Eyers oldu.
#KoronavirüsArtan aşı karşıtlığı toplum sağlığını doğrudan etkiliyor. Özellikle son yıllarda aşıyı reddeden aileler dolayısıyla kızamık vakalarında patlama yaşandı. Aşılama ile sadece birey sağlığı değil toplum sağlığının da korunduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Banu Yazıcı, konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
#AşıHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgını sürecinde aşının öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "13 hastalığa karşı çocukları, devlet tarafından bir aşı şemasıyla aşılıyoruz. Bu aşıları kullanmayı bırakırsak, bunların içerisinden en az 5 tanesi bundan daha kötü salgın yapabilir. Her yıl 14 binin üzerinde çocuğu sadece aşı yapmadığımız için kaybedebiliriz" dedi.
#Mehmet CeyhanPediatri Uzmanı Dr. Can Özoğlu, çocukların zamanı gelen aşılarının mutlaka yapılması gerektiğini kaydederek, "Koronavirüs salgını nedeniyle elbette gereken önlemleri almalıyız, ancak çocuklarınızın aşılarını ertelemeyin, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmayın" diye uyardı.
#AşıAşılamanın, hem bebek hem çocuk hem de yetişkinlerde görülebilen sakatlık ve ölüme yol açabilen çok sayıda bulaşıcı hastalıktan korunmak için en güvenli ve en etkili yöntem olduğu biliniyor. vatandaşlar özellikle kızamık aşısının ne zaman yapılmasını gerektiğini merak ediyor. Peki, kızamık aşısı ne zaman yapılmalı?
#Kızamık Aşısı Ne Zaman Yapılmalı?Aşıyla önlenebilir hastalıkların, aşı reddi nedeniyle tüm dünyada giderek yaygınlaşması üzerine UNICEF #VaccinesWork (AşılarHayatKurtarır) kampanyası başlattı. Sağlık Bakanlığı da kampanyanın benzerini eşzamanlı olarak #SağlıkİçinAşı etiketiyle yürütüyor.
#SağlıkiçinaşıAnadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Koca, yerel seçimde hastanelerden yaklaşık 12 bin seçmenin sandıklara taşınacağını, bu işlemde 7 bin personel görevlendirmeyi planladıklarını bildirdi. Koca, yerli aşı geliştirme çalışmalarıyla ilgili olarak da ''Aşıda 5 yıllık süreçte yüzde 100'e yakın yerlileştirme hedefliyoruz. Bu kapsamda ağustosta difteri ve tetanos aşısı ruhsatı verilecek" dedi.
#Sağlık BakanıSAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, göç nedeniyle özellikle Avrupa’da ciddi kızamık vakaları görüldüğünü belirterek, bunun Türkiye’ye de yansımaları olduğunu söyledi. Koca, “Gelen göçmenleri de aşılıyoruz ama maalesef Türkiye yine de etkilenebiliyor. Artan kızamık vakalarının çoğu bu nedenle. Olaya sadece aşı reddi demek, insanları aşı yaptırmamaya da yönlendiriyor. Ailelere tavsiyem, çocuklarınızı mutlaka aşılatın” dedi.
#Gazetehaberleri