aşı karşıtları haberleri sayfasında aşı karşıtları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 255 aşı karşıtları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok" dedi.
#Aziz SancarNobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok" dedi.
#Aziz SancarSon iki yıldır hayatlarımızın üzerine kâbus gibi çöken koronavirüs salgını geçen yıl kullanılmaya başlanan Kovid-19 aşılarıyla birlikte kontrol altına alınabilmişti. Ancak dünyanın dört bir yanında sayıları giderek artan aşı karşıtları endişe yaratmaya devam ediyor. İngiltere'de ortaya çıkaran görüntüler ise bu korkunç örgütlenmenin geldiği akılalmaz boyutları göz önüne seriyor...
#KoronavirüsKoronavirüs salgını Omicron varyantının da etkisiyle dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Öte yandan tüm bilimsel verilere rağmen aşılanmayı reddeden kişiler virüse yakalanmaya ve hayatını kaybetmeye devam ediyor... Bu ölümlerse ardında büyük dramlar bırakıyor.
#KoronavirüsDanimarka'daki aşı karşıtları korona pasaportu almak için pozitif kişilerle temasa geçerek kasıtlı olarak koronavirüse yakalanmaya çalışıyor. Kovid avına çıkan aşı karşıtları birbirlerine sundukları tavsiyelerde hastalığa yakalanan kişileri öpmelerini ve onlarla lolipop paylaşmalarını öneriyor. Uzmanlar ise akılalmaz davranışın vaka sayısını artıracağı ve aşısız insanları hastanelik edeceği konusunda uyarıda bulunuyor.
#DanimarkaAşı karşıtları tarafından üretilen 'DNA'mızı değiştirecekler', 'Beynimize çip takacaklar' gibi akıldan uzak tezlerin tarihi bir arka planı mevcut. Ancak 19'uncu yüzyıla kadar uzanan aşı karşıtlığının hikayesinde iki doktor öne çıkıyor. Peki gerçek amaçları neydi?
#Aşı'Aşı diye beynimize çip takıyorlar... Hepimizi robotlaştıracaklar... Bizi kısırlaştıracaklar...' Komplo teorileri bitmek bilmiyor. Hayal gücünü zorlayan cümleler... Peki, bu aşı karşıtlığı yeni mi? Covid-19'la mı hayatımıza girdi? İşte aşı karşıtlığının 200 yüzyıllık tarihçesi ve ibretlik örnekler...
#Salgın HastalıkTopuk kanı çok sayıda hastalığın teşhisinde hayati önem taşıyor. Her yıl binlerce bebeğin hayatı bu tarama testleri sayesinde kurtuluyor. Ancak özellikle pandemiden sonra aşı karşıtlığı gibi yenidoğandan bebeğinden topuk kanı aldırmaya itiraz eden aileler oldu. Peki topuk kanı neden tüm hastanelerde rutin olarak uygulanıyor? Yaptırılmamasının sakıncaları neler? Diğer ülkelerde durum ne? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Baran Cengiz Arcagök ile konuştuk. İşte 8 Soruda Topuk kanı hakkında merak edilenler...
#Topuk KanıTüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, maymun çiçeği virüsüyle ilgili televizyon kanallarında aşı karşıtlarına yönelik söylemleri nedeniyle Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında suç duyurusunda bulundu. Şahin, "Kendisi hakkında yanıltıcı bilgiyle insanları korku ve paniğe sevk etmekten suç duyurusunda bulunduk. Seninle yargıda da görüşeceğiz Mehmet efendi. Bu milleti böyle hizaya getiremezsiniz" dedi.
#Mehmet CeyhanCovid-19 aşıları ilk çıktığı günden beri 'aşı karşıtları' vardı. Şimdi ise pandemi sürecinde aşı olan ve sonrasında "Keşke olmasaydım" diyen 'aşı pişmanları' ortaya çıktı. Bu kişiler, pişmanlıklarının en temel sebebini aşı olduktan sonra hastalanmaları olarak anlatıyorlar. Uzmanların ise bu kaygıya çok net yanıtları var. Öte yandan aşı karşıtları ve aşı pişmanlarının sayısının hızla artması "Olası yeni bir pandemide aşı olacak insan kalmayacak, bizi aşılar da mı kurtaramayacak?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aşı karşıtlarının ve pişmanlarının iddialarını/endişelerini konunun uzmanlarına sorduk, bilimsel cevaplarla konuya noktayı koyduk
#Aşı PişmanlığıCovid-19 aşıları ilk çıktığı günden beri 'aşı karşıtları' vardı. Şimdi ise pandemi sürecinde aşı olan ve sonrasında "Keşke olmasaydım" diyen 'aşı pişmanları' ortaya çıktı. Bu kişiler, pişmanlıklarının en temel sebebini aşı olduktan sonra hastalanmaları olarak anlatıyorlar. Uzmanların ise bu kaygıya çok net yanıtları var. Öte yandan aşı karşıtları ve aşı pişmanlarının sayısının hızla artması "Olası yeni bir pandemide aşı olacak insan kalmayacak, bizi aşılar da mı kurtaramayacak?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aşı karşıtlarının ve pişmanlarının iddialarını/endişelerini konunun uzmanlarına sorduk, bilimsel cevaplarla konuya noktayı koyduk
#Aşı KarşıtlığıKalp krizi denince aklımıza genelde ilerlemiş yaş, obezite, hareketsizlik gibi sebepler geliyor. Ancak geçtiğimiz günlerde 24 yaşındaki Amerikan futbolcusu Damar Hamlin'in maç sırasında kalp krizi geçirmesi riskin sadece bu faktörlerle sınırlı olmadığını tüm dünyaya hatırlattı. Hamlin son 3 yılda sahada kalp krizi geçiren üçüncü sporcu oldu. Peki ama son derece sağlıklı ve dinç olan bu sporcular neden kalp krizi geçiriyor? Gençlerde kalp krizinin görülme sıklığı ve sebepleri ne? Uzmanlara sorduk...
#SporPulmoner Kapak Darlığı teşhisi konan 4 aylık bebeklerini aşı karşıtlığı nedeni ile ameliyat ettirmeyen anne baba Yeni Zelenda gündemine bomba gibi düştü. Hakim karşısına çıkarılan anne baba kendilerini savunurken mahkeme çocuğun velayetinin aileden alınmasını istedi.
#Pulmoner Kapak DarlığıSosyal medya “Pfizer yöneticisinden itiraf” videosu ile çalkalanıyor. O videoda Avrupa Parlamentosu üyesi Rob Roos’un ‘Aşı piyasaya sürülmeden önce bulaşmayı durdurup durdurmadığı test edildi mi?’ sorusuna ilaç firmasının yöneticisi Janine Small, aşının kullanıma sunulmadan bu konuda test edilmediği, bulaşmayı önleyip önlemediğini bilmedikleri cevabını veriyor ve bunu da ‘Bilim hızında ilerlemek ve bu açıdan, her şeyi risk altında yapmak zorundaydık’ diyerek açıklıyor. Ancak hatırlarsınız ki o ilk dönem aşılar bulaşmayı engellediği söylemi ile de tavsiye ediliyordu. Bilim dünyası bu soru-cevap ardından ikiye bölündü. Gelin, madalyonun iki yüzüne de bakalım.
#PfizerProf. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un kapısına kendisini ‘avcı’ diye tanıtan bir kişi tarafından 2 adet dana dili bırakıldı. Uzun zamandır aşı karşıtları tarafından tehdit edildiğini söyleyen Davutoğlu’na koruma verildi. Eskişehir’de yakalanan M.Y. serbest bırakıldı.
#Esin Davutoğlu ŞenolDemet Akalın’a sahnede içmesi için şampanya yerine elma suyu gitmesi... Demet Akalın’ın buna şaşırması... Bardağı garsonun başından aşağı dökmesi... Garsonun olayı önceden bilircesine hiç tepki vermeden kafasını uzatması... Bunlara hiç itirazım yok. Şov dünyasının düzeni bu. İtirazım, şovun yaratıcılıktan yoksunluğuna, insan onurunu zedeleyici, emekçi karşıtı senaryoya...
#DEMET AKALINAlmanya’da bahar aylarında düşüşe geçen koronavirüs vaka sayıları, yaz aylarında kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla yeniden artışa geçti. Sonbaharda maske kullanımı dahil kısıtlamaların gelip gelmeyeceği şimdiden tartışılırken, dördüncü doz aşı konuşulmaya başlandı.
#KoronavirüsKanser geçmişi olan bir gazeteci olarak bu hafta arka arkaya gelen güzel haberler aynı kaderi paylaştığım kanser hastaları ve yakınlarına umut verdi hiç şüphesiz. Yakın bir gelecekte, kemoterapi-radyoterapi almadan ve hatta ameliyata gerek kalmadan sadece basit bir hap ya da aşının tedavi için yeterli olması ihtimalini bir düşünsenize! Muhteşem değil mi? Tüm bu gelişmeler aklıma üç soru düşürdü. Bir, nihayet kanserin sonu geldi mi? İki, bahsedilen hap ya da aşılar ne zaman piyasaya çıkar? Üç, herkese ve her çeşit kanser türüne uygulanabilir mi? Cevapların peşine düştüm.
#MrnaAlmanya’da hükümetin parlamentoya sunduğu 60 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik Kovid-19’a karşı zorunlu aşı yasası teklifinin yapılan oylamada reddedilmesinin ardından parlamento önündeki protestolar kutlamaya dönüştü. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach oylamadan sonra yaptığı açıklamada, hayal kırıklığını ifade ederek, “Artık sonbaharda Covid-19 ile savaşmak çok daha zor olacak” dedi.
#AlmanyaAlmanya’da aşısızların seyahatini kısıtlayan uygulamanın sona erdiğini hatırlatan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Çocuklu ailelerin dünya genelinde ilk tercihi Antalya. Aşısız çocukları ile Antalya’ya gelemeyen ailelerin bu kararla birlikte seyahat hesapları yeniden şekillenmeye başladı” dedi.
#Recep YavuzAntalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Almanya’da aşısız insanların seyahatini kısıtlayan uygulamanın sona erdiğini hatırlatarak "Almanya’da çocuklu ailelerin dünya genelinde ilk tercihi Antalya. Aşısız çocukları ile Antalya’ya gelemeyen ailelerin, bu kararla birlikte seyahat hesapları yeniden şekillenmeye başladı" dedi.
#TurizmNobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok" dedi.
#Aziz SancarNobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok" dedi.
#Aziz Sancar