MasterChef Gamze'nin hayatı, yarışmanın son bölümüyle izleyenlerin dikkatini çekti. All Star sezonuna başlayan MasterChef'e katılan yarışmacılardan biri de 2022 yılında mücadele veren Gamze Tosun oldu. MasterChef All Star'da ilk hafta eleme potasına giren Gamze Sergen'le yaşadığı tartışma sonrası gözyaşlarını tutamadı. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde sürdüren MasterChef Gamze 16 yaşından itibaren yemek yapıyor. Peki, MasterChef Gamze kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef Gamze gerçek mesleği ne? İşte Gamze Tosun'un hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.
#Masterchef Gamze KimdirMasterChef Gamze MasterChef Türkiye'nin son bölümüyle dikkat çekti. Heyecan dolu mücadelelerine devam eden MasterChef'te mavi takım kaptanı bu hafta Gamze Tosun oldu. Performansıyla dikkat çeken evli ve beş çocuk sahibi olan MasterChef yarışmacısı Gamze Tosun, yarışmaya hazırlanmak için meslek kurslarında aşçılık eğitimleri aldığını söylemişti. Yarışmacı geçtiğimiz sene de MasterChef'e katılmıştı ancak ikinci turda elenmişti. Peki, MasterChef Gamze kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Gamze Tosun'un hayatı hakkında bilgiler.
#MasterchefMasterChef Gamze'nin hayatı, MasterChef Türkiye'nin son bölümüyle dikkat çekti. Heyecan dolu mücadelelerine devam eden MasterChef'de MasterClass birincisi bu hafta Gamze Tosun oldu. Üç aşamalı turdan da geçerek ödülü alan MasterChef Gamze'nin performansı şeflerden tam not aldı. Evli ve beş çocuk sahibi olan MasterChef yarışmacısı Gamze Tosun, yarışmaya hazırlanmak için meslek kurslarında aşçılık eğitimleri aldığını söylemişti. Peki, MasterChef Gamze kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Gamze Tosun'un hayatı hakkında bilgiler.
#MasterchefSon bir buçuk yıldır hayatımızı kâbusa çeviren salgının az da olsa olumlu yanları da oldu. Öyle ki evlerimizden başımızı bile çıkaramadığımız karantina günleri, birçoğumuzun içindeki 'yetenekleri' açığa çıkardı. Kimimiz içindeki ressamla tanıştı kimimiz ise kitap kurduyla. En leziz olanı ise içimizdeki 'şefi' keşfetmemiz oldu...
#Aşçılık OkuluHazer Amani son olarak Master Chef’te buluştuğu geniş kitlelerce ülkemizdeki popüler şefler arasına hızla girdi, yükseldi, dikkatleri üzerine çekti. Kendi restoranında uyguladığı hızlı ama özenli ve lezzetli yemek felsefesiyle tam da üniversitelilerin telinden çalıyor. 114. sayımızın kapağında Hazer Amani’nin mutfağından sesleniyoruz: Dikkat aşırı lezzet içerir!
#ÜniversiteİNÖNÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN HAZIRLADIĞI "2015 YILI KIRSALDA EKONOMİK KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI" KAPSAMINDA "İNÖNÜLÜ HÜNERLİ KADINLAR DOĞAL VE YÖRESEL GIDALARI PAZARLAMA TELAŞINDA" İSİMLİ BEBKA PROJESİNİN TOPLANTISI YAPILDI.
Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Melek Erman Köni Eğitim ve Kültür Merkezi (AÇEV-MEK), Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF), Balat Kültür Evi ve İstanbul Culinary Enstitüsü (ICI) işbirliğinde geliştirilen proje kapsamında kente göç etmiş ve eğitimlerini tamamlayamadıkları için istihdam olanaklarına kavuşamamış kadınlara aşçılık eğitimleri veriliyor.
İdil Yazar, yemek tutkusuyla hayatını değiştiren, başarısıyla ilham veren bir kadın. Hem mutfakta hem de iş hayatında gösterdiği performansla büyük başarılara imza atıyor. Bir ayağı ABD ve İstanbul’da olan Yazar, yaz mevsiminin büyük bir bölümünü çok sevdiği Çeşme’de geçiriyor.
#1Gastronomi ve mutfak sanatları, talebi her geçen gün artan bölümlerden... İşletme kurma hayallerinin yanı sıra televizyon programlarının ve sosyal medyanın da bunda etkisi büyük. Üniversite tercih döneminin devam ettiği bugünlerde gastronomi okumayı düşünen gençler nelere dikkat etmeli? Önde gelen okullarımızın bölüm başkanlarıyla konuştuk.
#GastronomiAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
#Mustafa VarankBursa Gastronomi Turizmi Derneği olarak düzenlediğimiz Gastronomi Buluşmaları’na Bursa’da alanında uzman gastronomi profesyonelleri, iş insanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu önderleri, basın ve medya yöneticileri ile gastronomiye ilgi duyanlar davet edildi.
#Gastronomi158 yıldır çok sayıda zorluğa göğüs gererek bugünlere gelen, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonunu bugün kararlılıkla sürdürmeye devam eden Darüşşafaka için çağın gerekliliklerine uymak bir gereksinim olduğu kadar da dünyada ender kurumun gösterebildiği bir yetenek aslında.
#TAYFUN ÖKTEM KİMDİR?Rüzgar SÜNBÜL ve bir şef olarak mesleğimi icra ederken mutfakta kadın olmayı araştırırken mutfaklardaki kadınlarımızı ve girişimci kadınlarımızı araştırdım. Mutfakta kadın olmayı daha önce Hürriyet Lezizz' de yazmıştım, bugün de sizlere girişimciliği araştırmalarım sonucu anlatacağım.
#GirişimciHepimizin deneyimlediği üzere 2021 yılı da COVID-19 salgınının gölgesinde devam ediyor. Bu süreçte, yaşamın tüm alanlarında pandeminin yıkıcı etkilerini hissettik. Ancak eğitim konusunu her şeyden ayrı olarak ele almak gerekiyor.
#Darüşşafaka