İnönülü Hünerli Kadınlar Doğal Ve Yöresel Gıdaları Pazarlama Telaşında

Güncelleme Tarihi:

İnönülü Hünerli Kadınlar Doğal Ve Yöresel Gıdaları Pazarlama Telaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 17:00

İNÖNÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN HAZIRLADIĞI "2015 YILI KIRSALDA EKONOMİK KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI" KAPSAMINDA "İNÖNÜLÜ HÜNERLİ KADINLAR DOĞAL VE YÖRESEL GIDALARI PAZARLAMA TELAŞINDA" İSİMLİ BEBKA PROJESİNİN TOPLANTISI YAPILDI.

İnönü Belediye Başkanlığı için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün hazırladığı "2015 Yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında "İnönülü Hünerli Kadınlar Doğal ve Yöresel Gıdaları Pazarlama Telaşında" isimli BEBKA projesinin toplantısı yapıldı.
İnönü Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, İnönü İlçe Kaymakamı Enver Özderin ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ev sahipliği yaptı. Toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, İl Müdür Yardımcısı Murat Eren, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cansel Çağlar ve çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.
"PROJENİN AMACI İNÖNÜ’YE KATKI SAĞLAMAKTIR"
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, projenin amaçlarına değinildi. Proje ile ilgili bilgilerin yer aldığı açıklamada, "Projenin öncelik alanı kırsalda üretilen tarım ürünlerinin katma değerlerinin ve pazarlama imkanlarının artırılmasıdır. Projenin temel amacı, Eskişehir İnönü ilçesinde yaşayan kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel yönden güçlendirilmesi için planlı ve sistemli eğitimler vererek istihdam edilmelerine, kendilerini geliştirmelerine fırsat sağlamak ve yaşam kalitelerinin yükselmesi ile bölgenin sosyal, ekonomik ve turizm yönünden gelişimine katkı sağlamaktır. Proje kapsamında yaşları 18-64 arasında olan dezavantajlı 50 kadına Teorik Eğitimler; Kişisel gelişim teknikleri, motivasyon, girişimcilik, kadınların sosyal hakları, iş kurma, turizm işletmeciliği, tüketici hakları, devlet teşvikleri, tarımsal örgütlenme, kaynaklara erişim, üretim ve pazarlama teknikleri konularında; uygulamalı eğitim, gıda güvenliği, gıda üretim teknolojileri, ev ekonomisi, aşçılık eğitimleri olmak üzere 150 saat teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir" denildi.
İNÖNÜ YÖRESEL GIDALAR OLGUSU
Eğitim sonunda ise kadınlar eğitim mutfağında ürettikleri yöresel ürünleri kurulacak kooperatif, İstanbul-Antalya karayolu üzerine kurulan stantlar ve internet sitesi online satış ile pazarlayarak, gelir elde edecekler. Böylelikle İnönü bölgesindeki gizli kalmış lezzetler, Türkiye’nin her bölgesinde adının duyulması ile "İnönü Yöresel Gıdalar" olgusu kazandırılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!