İncir, taze ve kuru olarak tüketilebilen bir meyve. Özellikle kuru incir hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı. Peki kuru incirin faydaları neler? Tüketirken nelere dikkat edilmeli? Gelin bu soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrenelim.
#Kuru İncirBeslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, havaların soğuması ile gribal enfeksiyon ve koronavirüs salgınına karşı, vatandaşlara bol bol C vitamini tüketmelerini ve kış çorbası içmelerini tavsiye etti. Balcı, bağışıklığı güçlendiren kış çorbasının tarifini de paylaştı.
#C VitaminiYaz aylarında maruz kaldığımız güneş kolajen üretimini azaltan etkenlerin başında geliyor. Bunun için yaz aylarında güneşten korunurken bir yandan da kolajen içeriği yüksek besinlerle cildi desteklemek gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı canlı bir cilt için kolajen içeriği yüksek besinlerin tüketilmesini öneriyor.
#KolajenKültürümüzün önemli bir parçası olan kuru meyvelerin tüketimi, son yıllarda popüler hale gelen sağlıklı beslenme merakı ile doğru orantılı olarak artış gösteriyor. Paketli ürünler yerine tüketilen kuru meyveler sadece tatlı ihtiyacınızı karşılayıp ağızınızı tatlandırmakla kalmayıp vücudunuza pek çok yarar sağlıyor.
#Kuru İncirHavalar ısınmaya başladı derken baharda hastalıklar kapınızı çalabilir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için dengeli beslenmek ve antioksidan besin öğelerini her gün düzenli almak gerekir. Her renk, her çeşit besini tüketmenin önemini vurgulayan Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel bahara sağlıklı girmeyi sağlayacak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek 10 besin hakkında bilgi verdi.
#Bağışıklık Sistemini Güçlendiren BesinlerGenetik şifrenin çözüleceği umuduyla başlatılan genom projesine duyulan hayranlık projenin sonlarına doğru oldukça azaldı. Kopartılan onca gürültüye rağmen, "genetik kurgunuz" ve "DNA şifreleriniz"in yaşam kaliteniz ve sağlığınızın tek belirleyicileri olmadığı anlaşıldı.