Antioksidan haberleri sayfasında Antioksidan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6823 Antioksidan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vücutta gerçekleşen oksidasyon süreci, serbest radikal adı verilen zararlı moleküllerin üretilmesine neden olabilir. Bu serbest radikaller, hücresel hasara ve yaşlanmaya katkıda bulunabilirler. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltabilir ve cildinizi gençleştirebilir. Bu nedenle, antioksidan açısından zengin gıdalar tüketmek ve günlük yaşamınızda antioksidan bakımından zengin ürünler kullanmak önemlidir.
#CiltSağlıklı bir cilt görünümü elde etmek ve gençlikten gelen parlaklığı sürdürmek, sadece dış cilt bakımıyla değil, aynı zamanda içsel faktörlere odaklanarak da mümkündür. Takviyeler, cildinizi beslemek ve korumak için önemli bir rol oynayabilir. Ancak, takviyelerin etkili olup olmadığı ve hangilerinin alınması gerektiği konusunda bazı temel kurallar vardır.
#Takviye‘Süper besin’ son zamanların en popüler kavramlarından biri, ancak pek çok insan süper gıdanın gerçekte ne olduğu konusunda net bir fikre sahip değil. Peki ne demek süper besin? Hangi gıdalar bu kategoriye giriyor? Bu kavram neden tartışılıyor? En önemlisi de süper gıdaları tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Son dönemin favori süper besinlerini uzmanlarımızın da desteğiyle teker teker masaya yatırdık...
#SağlıkAntioksidan deposu olarak bilinen yabanmersini, ithal ürünlerden kaçındığım için pek kullanmadığım bir meyveydi. Meğer İnegöl’de yetiştiriliyormuş. Geçen hafta ilçede hasada katıldım, bol bol yabanmersini topladım. Sonra da hemen mutfağa girip nefis tarifler hazırladım.
#YabanmersiniAntioksidan kullanımı günlük yaşantımızın adeta bir parçası haline geldi. Her türlü sağlık probleminde bir şekilde antioksidan desteği önerilmekte. Sadece hastalıklarda değil, yaşlanmaya karşı ya da hafıza yavaşlamalarında da antioksidanlar yerini alıyor.
#AntioksidanCOVID-19 salgını döneminde popülaritesini arttıran glutatyonu Dr. Nesrin Sezen’e sorduk. Sezen “Bağışıklığı destekleyerek virüs ve bakterilere karşı daha etkin savaşmamızı sağlıyor, bilinen en iyi antioksidan” diyor. Glutatyon, detoks ve anti-aging için de kullanılıyor.
#GlutatyonVücutta meydana gelen metabolik olaylar sonucu oluşan bazı atıklar ve yan ürünler; biyokimyasal düzeyde hücre ve doku bütünlüğünü sağlayan yapısal ürünleri, enzimleri ve gen ürünlerini yok edebilir. Bu duruma neden olan zararlı maddelere oksidatif hasar (oksidatif stres), reaktif oksijen serbest radikalleri veya oksidanlar denir.
#Evde Cilt BakımıBirçok farklı doğal besin kaynağının insan sağlığı açısından önemli faydaları bulunur. Özellikle soğanın sağladığı faydalar pek çok kişi tarafından da duyulmuştur. Ancak detaylı olarak ne gibi yararlar sunduğu tam olarak bilinmez. Peki, soğan kabuğu suyu faydaları nelerdir ve saça nasıl uygulanır? Soğan kabuğu suyunun cilde ve vücuda faydaları hakkında tüm detayları derledik.
#Soğan KabuğuGünümüzde kızılcığın birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Önemli bir antioksidan deposu olan kızılcık suyu nasıl yapılır diye merak ediliyor. Kızılcık suyu nasıl yapılır ve kaynatılır? Evde kızılcık suyu yapımı ve tarifi nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kızılcık SuyuKış aylarının sert koşulları yalnızca ruh halimizi değil, cildimizi de etkiliyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte cildin nem dengesi bozuluyor, koruyucu bariyeri zayıflıyor ve birçok deri hastalığı tetikleniyor. En sık karşılaşılan şikâyetler arasında kuruluk, egzama alevlenmeleri, ciltte hassasiyet ve kızarıklık yer alıyor. Peki kış aylarında cilt sağlığımızı korumak için neler yapmalı ve hangi yanlışlardan kaçınmalıyız?
#Soğuk Hava Cildimize Neler YaparCildimizin geleceğini bugünden koruma altına almak mümkün. ‘Skin longevity’ trendi cilt sağlığını uzun yıllar korumaya odaklanarak, ışıltılı bir görünüm vaat ediyor. Uzmanlar cildin yaş alma sürecini yavaşlatmak ve genç görünümü korumak için etkili çözümler olduğunu söylüyor.
#Pınar TahirlerAvokado vitaminler, mineraller ve lif açısından son derece zengindir. Vitamin C, E, K ve B6, folat, niasin, pantotenik asit, magnezyum ve potasyum avokadoda bolca bulunur. Aynı zamanda lutein ve beta-karoten gibi antioksidan pigmentler içerir. Avokadonun %70’e yakını tekli doymamış “iyi” yağlardan oluşur ve orta boy bir avokado yaklaşık 10 gram lif sağlar. Bu zengin içerik ile tam bir ‘süper besin’ olarak anılıyor, mutfakta tatlı-tuzlu her tarifte yer alıyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, avokadonun bilimsel araştırmalarla desteklenen 10 faydasını anlattı.
#BeslenmeBilimsel araştırmalar da net ve açık olarak, yaşımız ilerledikçe gençlik ve yetişkinlik dönemimize oranla “daha çok bitki bazlı” beslenip “daha az kalori” yüklenmemiz yani “daha az yememiz”, diğer bir deyişle “lokma sayımızı azaltıp egzersize öncelik vermemiz”, net ve açık anlatımıyla, hayatımıza hareket katıp adım sayımızı yükseltmemiz gerektiğini söylüyor.
#YEMEKGeçen hafta göz altı morluklarının nedenlerini ele almıştım. Genetik yatkınlık, dolaşım bozuklukları, alerjiler, uykusuzluk ve hatta ekran başında geçirilen uzun saatler... Tüm bunlar, göz altlarımızı olduğundan daha koyu ve yorgun gösterebilir. Peki, bu durumun bir çözümü var mı? Neyse ki günümüzde bilim ve estetik dermatoloji, göz altı morluklarını hafifletmek için pek çok etkili yöntem sunuyor. Bugün, bu morluklarla vedalaşmanın yollarını konuşalım!
#Göz Altı MorluklarıÇiğ olarak yenebildiği gibi yemekler ve tatlılarda da kullanılan, renkleriyle tablolara yakışan iki lezzetli meyve; ayva ve nar. Lezzetlerinin yanı sıra ikisi de şifa kaynağı. Üstelik mutfaklarımızdaki yerleri de çok özel. Ayvanın ve narın tadını çıkarmak isteyenler için hem göze hem damağa hitap eden yaratıcı tarifleri keşfetmenin şimdi tam zamanı. Türküde “Ayva benim, nar benim” diye birbirine eşlik eden bu meyvelerle yapılan yemeklerin tariflerinişin uzmanı şeflerden aldık.
#Yazgı PatarZeytinyağı üstün besin değerleriyle yemeklere lezzet ve sağlık katan gıdaların başında geliyor. Günlük olarak tüketildiğinde zeytinyağı temel besin kaynaklarının alınmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda doğal bir antioksidan kaynağı. İyi bir zeytinyağı nasıl anlaşılır? Zeytinyağı seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Zeytinyağı Tadım Uzmanı Ece Er Aydın anlattı.
#ZeytinyağıModern yaşamın yoğun temposunda, cilt yalnızca biyolojik yaşlanmayla değil, çevresel faktörlerin yarattığı tahribatla da mücadele ediyor. Teknolojinin etkisiyle maruz kaldığımız mavi ışık ve şehirlerdeki hava kirliliği, cildimizin erken yaşlanmasına, elastikiyet kaybına ve leke oluşumuna yol açıyor. Peki, bu çevresel tehditlerin cilt üzerindeki etkileri nelerdir ve bunlarla başa çıkmak için neler yapabiliriz?
#Cilt BakımıSosyal medyada “Yatmadan şunu iç”, “Sabah kalkar kalkmaz şu karışımları ye” gibi onlarca sağlıklı yaşam tavsiyesi sürekli ekranımıza düşüyor, ayrıca bir bakıyoruz ki herkesin de bu tavsiyelerle ilgili bir fikri mutlaka var. Ancak bunları sorgulamadan, uzmana danışmadan uygulamamak gerekiyor. Çünkü bize iyi gelmesi, başkasında da aynı etkiyi yapacağı anlamına gelmiyor. Hatta çok zararlı bile olabilir.
#SağlıkBir kök sebze olan kırmızı pancar aslında tam bir sağlık deposu. Adeta doğanın bize sunduğu bir altın madeni. Düzenli tüketildiğinde hem enerjinizi arttırır hem de pek çok hastalığa karşı koruyucu kalkan oluşturur. Peki, bu mucizevi sebzeyi neden daha fazla tüketmiyoruz? Pancarın bilinmeyen dünyasına birlikte göz atalım ve onun neden sofralarımızın baş tacı olması gerektiğini 7 maddede keşfedelim.
#Dr. Ayça KayaUluslararası Antioxidants dergisinde yayımlanan bir araştırma, dört sebzede bulunan ve bir antioksidan olan ‘luteolinin’, beyaz saçların ilerlemesini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürdü. İşte detaylar…
#SağlıkSosyal medyada bugüne kadar pek çok farklı takviye popüler oldu. Çoğu zaman bu popüler takviyelerin gerçekten işe yarayıp yaramadığı tartışmalı bir konu olarak belirsizliğini korusa da öyle bir tanesi var ki etkileri sağlam çalışmalarla kanıtlanmış bir takviye olarak karşımızda. Karnıyarık otu takviyesi (Psyllium) ile ilgili yapılan çalışmalar, bu takviyenin sayısız faydasına dikkat çekiyor.
#Karnıyarık OtuGünümüz estetik ve sağlık dünyasında sıkça ilgi gören uygulamalardan biri olan gençlikaşısı, doğal ve sağlıklı bir görünüm elde etmek isteyenlerin yeni favorisi haline geldi.Op. Dr. Cenk Melikoğlu, bu uygulamanın detaylarını ve kimler için uygun olduğunu anlattı
#1Şekerlemeler, kekler, kurabiyeler ve süslemeler dahil sayısız üründe yer alan katkı maddesi No. 3, geçtiğimiz günlerde ABD’de yasaklandı. Türkiye’de de halihazırda kullanılan bu madde sağlık üzerinde çok ciddi etkilere sahip. En bilinen etkisi ise tiroit kanseri!
#No.3Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de nüfus giderek yaşlanıyor ve bu durum hafıza kaybı, düşünme yeteneğinin azalması, dikkat eksikliği ve kişilik değişiklikleri gibi belirtilerle kendini gösteren demans hastalığı ile daha sık karşılaşacağımız anlamına geliyor.
#Buğra BuyrukçuDoğal güzellik ve sağlık söz konusu olduğunda, zerdeçal benzersiz özellikleriyle ön plana çıkan bir bitkidir. Yüzyıllardır hem mutfakta hem de geleneksel tıpta kullanılan bu sarı altın, cilt bakımı için de eşsiz bir bileşendir. Antioksidan, antibakteriyel ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde zerdeçal, cilt problemleriyle savaşarak daha sağlıklı ve parlak bir cilt görünümü sağlar.
#ZerdeçalSon aylarda özellikle sabahları aç karnına kereviz sapı suyu içme trendi dünya genelinde popülerlik kazandı. Bu uygulamanın sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında çeşitli iddialar olsa da bilimsel araştırmalar sınırlı. Hem literatürde öne çıkan çalışmaları hem de maksimum fayda alabilecek şekilde hazırlayabileceğiniz kereviz suyu tariflerimi yazdım.
#KerevizHazır olun, önümüzdeki yıllarda sıklıkla duyup market raflarında arayacağınız yeni bir akımın kapısı aralandı. Süper besinler ve fonksiyonel gıdalardan sonra yeni bir terim hayatımıza girdi; faydası yükseltilmiş gıdalar. Bu terimi dünya literatürüne kazandıransa beslenme uzmanı Dilara Koçak ile gıda mühendisi Hüseyin Şirin’in yarattığı The Good Wild markası.
#Süper BesinKış mevsimi bağışıklığımızı düşürüyor. Bu da grip, nezle gibi hastalıkları beraberinde getiriyor. Bu kez sağlık profesyonellerine hastalıklarla nasıl başa çıktıklarını, bağışıklıklarını nasıl güçlü tuttuklarını sorduk. Uzmanlar şifa niyetine içtikleri çorbalardan stres attıran oyunlara uygulaması kolay öneriler verdi.
#Sağlık