Şef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre. İşte Patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurÖzellikle doğu bölgelerimizin en temel lezzetlerinden olan ve kebaba rakip olarak görülebilecek bol etli içli köftenin evde yapımının zor ve zaman alıcı olduğu bilinir. İçli köftelerinizi doldururken köfteye kolay şekil vermek için her bir doldurma işleminden önce elinizi suya ya da yağa batırın. Peki, haşlama içli köfte ve kızartmalık içli köfte tarifi nasıl yapılır? Evde kolay içli köfte tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#İçli KöfteMasterChef nohut dürüm tarifi yarışmacılar tarafından en güzel şekilde yapılacak şeflerin değerlendirmesine sunulacak. Diğer yandan izleyiciler de Gaziantep usulü nohut dürüm malzemeleri ve yapımını araştırıyor. Peki Antep'in meşhur sokak lezzeti nohut dürüm nasıl yapılır? İşte nefis nohut dürüm yapımı...
#Gaziantep Usulü Nohut Dürüm TarifiBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşBayramlar, düğünler, nişanlar, hatta bebeklerin diş çıkarması gibi mutlu ve özel günler ayrıca doğumdan ölüme uzanan hayatın geçiş dönemlerinde hep sembolik yiyeceklerle donatılır sofralarımız. Seyahatlerimde bir kentin kültürünü tanımak için ritüel yemeklerini araştırır, denemeye çalışırım çünkü o sofralar, bölge ve halkı hakkında çok şey söyler. Yola çıkacak olanlarla notlarımı paylaşacağım bu hafta. Rotanızı belirlediyseniz yemeklerini de okuyup siz de peşine düşebilin diye...
#SeyahatGaziantep yöresinde yapılan soğan kebabı Gelinim Mutfakta yarışmasıyla günün aranan tarifleri arasında yerini aldı. Kuzu kıymasıyla hazırlanan köftesinin soğanlarla muhteşem uyumu akşam yemeği alternatifi arayanların favorisi olacak. Peki, Antep usulü soğan kebabı nasıl yapılır? İşte, yöresel soğan kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Gaziantep Soğan KebabıAlinazik, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden biri. Kıymalı veya kuşbaşı etten hazırlanan bu yemeğin üzerinde tereyağlı sos da eklenince tadına doyum olmuyor. Yapılışı da çok pratik. Peki Alinazik nasıl yapılır? İşte Alinazik tarifi, yapımı ve malzemeleri
#AlinazikAli Nazik, közlenmiş patlıcan ve etin buluştuğu nefis bir lezzet. Saray mutfağından günümüze gelen bu yemek, Hatay veya Antep usulü kıymalı ve kuşbaşı etten hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Peki Ali Nazik Nasıl yapılır? İşte İşte Ali Nazik tarifi, malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
#Ali Nazik TarifiKıymalı harcı, çıtır çıtır hamuruyla lahmacunun mutfağımızdaki yeri başka! Hangi şehre giderseniz gidin iyi bir lahmacun fırını bulmak ülkemize ait güzelliklerden... Biz de en meşhurlarından sarımsaklı Antep ve soğanlı Urfa lahmacunundan yola çıktık, sosyal medya hesabımızda bir anket yaparak okuyucularımıza ‘Hangisi ve neden’ diye sorduk.
#LahmacunKimimiz içine limon sıkıp yeşilliğini koyduktan sonra dürüm yapar, kimimiz o çıtır çıtır kenarlarını şöylece bir katlayıp hemen keyfini sürer. Kalabalık grupların kurtarıcısı, öğrenci evlerinin vazgeçilmezi... Lüks kebapçıda da var, mahalledeki esnafta da... Antepliler sarımsakla, Urfalılarsa soğanla hazırlıyor. Herkesin kalbindeki birinci farklı. Peki, en iyisi ve iç harcı en bol olanı nerede yenir? Uzman jürimize sorduk.
#LahmacunBodrum’daki yeme-içme mekânlarına neredeyse her gün bir yenisi ekleniyor. Hepsini deneyimlemek yıllar alır... Biz de şu sıralar iyice sakinleşen Bodrum’a yolu düşecek olanlara zevkle yemek yiyebilecekleri mekânlardan kısa bir seçki yaptık. Kiminin ‘mürdüm erikli bamya’sı meşhur, kimisininse ‘Antep usulü içliköftesi’.
#BodrumHemen hemen bütün kebap salonlarında lahmacun ve içli köfte bulunuyor. Açıkçası bir çoğunun lezzetini de beğenmiyorum. Çünkü oralar lahmacun ve içli köfte salonu değil, kebap salonu. Onların işi kebap yapmak. Yanında mönüde bulunsun diye, yani çeşit olması için yapıyorlar lahmacun ve içli köfteyi. Özen yok, lezzet yok. Ben ise üşenmedim internetten Anadolu'nun bu iki lezzetini en güzel nerede yerim diye araştırdım. Malum pandemi nedeniyle restoranlarında oturup yemesem de gidip tek tek inceledim mekanları. Yaklaşık 10 farklı mekandan size öne çıkan 4 restoranı öneriyorum. İşte lahmacun ve içli köftenin en iyileri...
#LahmacunAkdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.
#Kaş MekanlarıAkdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.
#Kaş Gezi RehberiRamazan ruhu ve keyfi de en güzel iftar yemeklerinde hissediliyor. Reztoran.com, ailece açılacak oruçlar, dost sohbetleriyle geçen yemekler için İstanbul’un en keyifli iftar mekânlarını derledi. Çocuklarınız için en uygun olan, manzaralı ve bahçeli mekânlara yine bu listeden ulaşabilirsiniz. Leziz iftariyelikler, kebaplar ve Osmanlı mutfağından tatlarla Ramazan’ın ruhunu en iyi şekilde hissedebilirsiniz. İşte iftar yemeklerinizi ziyafete dönüştürebileceğiniz her bütçeye hitap eden 14 restoran!
#Reztoran