Farklı türlere sahip olması ile beraber özellikle değişik görüntüleri üzerinden en ilginç kuş türleri arasında turna kuşu gelir. Özellikle baş bölgesindeki ibikleri ile oldukça farklı bir görüntü sunarlar. Peki turna kuşu nedir, nerede yaşar ve nasıl beslenir? Turnagiller ve özellikleri hakkında tüm detayları derledik.
#Turna KuşuHer geçen gün yeni canlı türleri keşfedilmekte ve bu sayede bilim daha da ilerlemektedir. Son zamanlarda keşfedilen yeni canlı türlerinden bir tanesi de karıncadır. Bazı karıncalar zehirli bazıları ise insanlar için oldukça zararsızdır. Peki, Karınca türleri ve özellikleri nelerdir? En büyük ve tehlikeli karıncalar hangileridir detayları ile derledik.
Bir kertenkelenin beslenmeden hayatta kalma süresi, ait olduğu türe bağlıdır. Ancak çoğu kertenkele kuyruklarında su ve yağ depolayarak hayatta kalmalarına yardımcı olur. Peki, kertenkele türleri nelerdir detayları ile derledik.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ’lü) bilim insanları, yamaçlardaki bitki yeşillenmesini inceledi. Araştırmanın sonucunda Türkiye’nin erozyon sahaları kayıt altına alınacak. Böylece erozyon ve çölleşme ile ilgili mücadelede yeni bir dönem başlayacak.
#İstanbul Teknik ÜniversitesiTatlı su gölleri alanındaki araştırmalarıyla bilim dünyasında önemli yere sahip Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Jeppesen, TÜBİTAK 2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı kapsamında desteklenen projenin yürütücülüğü için Türkiye'yi seçti.
#Küresel Isınma AraştırmaTatlı su gölleri alanındaki araştırmalarıyla bilim dünyasında önemli yere sahip Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Jeppesen, TÜBİTAK 2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı kapsamında desteklenen projenin yürütücülüğü için Türkiye'yi seçti.
#Küresel IsınmaDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yaşandığı bu dönemde küresel jeopolitik rekabet ve siyasi anlaşmazlıkların bir anlam ifade etmediğini belirterek, "Uluslararası toplumu, Orta Doğu da dahil olmak üzere, bütün ihtilafları geride bırakma, çatışmaları sonlandırma ve ciddi biçimde diyalog ve uzlaşma arayışına girmeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.
#Mevlüt ÇavuşoğluYeni tip corona virüs (Kovid-19) ile mücadelede kişisel hijyen kurallarına uyumun yanı sıra dengeli beslenme, yeterli uyku ve düzenli fizik egzersizin önemli olduğu belirtildi. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Antarktika hariç tüm kıtalara ve 120'den fazla ülkeye yayılan Kovid-19 ile mücadelede doğru bilginin önemine işaret eden Azap, öncelikle tedbirli olunması ve önerilen hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.
#CoronaÇevre bilimciler ilk kez dünya üzerinde denizde ve karada el değmemiş olarak nitelendirilecek bölgelerin hassas ölçekli haritası çıkarıldı. Buna göre dünyadaki kara parçalarının sadece yüzde 23'ü el değmemiş durumda bulunuyor. Bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre bu bölgelerin yüzde 70'i Rusya, Kanada, Avustralya, ABD ve Brezilya'da bulunuyor.
#Dünyaİstanbullu Güçlü Gönenç’in (37) başlıca iki hobisi seyahat ve spor. 60’a yakın ülke gezdi. Filipinler’deki Boracay Adası en beğendiği yerler arasında. “Sahilde, beyaz kumların üzerinde yürümek, berrak sularda yüzmek, hareketli gece hayatına karışmak, ucuz ve lezzetli deniz ürünlerinden tatmak, doyasıya taze tropikal meyve suyu içmek unutulmaz bir deneyimdi” diyor.
Gülsin Onay yaklaşık 30 yıldır dünyayı geziyor. Yılda 70 konser veren sanatçı bugüne kadar Antarktika hariç tüm kıtalara ayak basmış, toplam 57 ülke görmüş. Uzakdoğu’yu daha çekici buluyor. Onay, ilk kez 1985’te konser için gittiği, 2003’te eşinin görevi nedeniyle iki ay kaldığı Seul’ü anlattı.
Turgut Elik (49), ilk uzun yolculuğuna ilkokulda, şehirlerarası otobüs şoförü olan babasıyla çıktı. Lisede çadırını alıp çevredeki kentleri gezmeye, üniversitenin ilk yılında ise Avrupa’yı keşfe başladı. Bugüne kadar beş kıtada 107 ülke gezdi. "Eşimle çocuk yapmadık, çocuğa ayıracağımız zaman ve parayla dünyayı geziyoruz" diyor.
25 yıllık hekim, nöroloji uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ertaş (47) yoğun meslek yaşamındaki yoğunluk ve stresle, dalış, seyahat, müzik, motosiklet kullanmak gibi uğraşılarla başetmeye çalışıyor. Mesleği gereği katıldığı toplantıları bile seyahat için fırsata çevirmeyi başarıyor. Yaklaşık 20 yıldır geziyor. Antarktika hariç tüm kıtalardan, toplam 30 ülke, oradan çok sayıda şehir gördü. Halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Ertaş, seyahat felsefesini ve Karayipler’deki ada devletlerden Saint Kitts ve Nevis’e yaptığı geziyi anlattı.
Türkçe biraz büyük anlamına gelen Little Big, biraz fazla büyüyerek, 7 kıtanın 6’sında mağaza açtı. Antarktika hariç dünya üzerindeki bütün kıtalara LTB by Little Big ismini taşıyan Çak Tekstil, her ürünün üzerine taktığı İstanbul kartpostalıyla Türkiye tanıtımına da katkı da bulunuyor.
Saatte 800 kilometre hızla giden bir uçakta internete nasıl bağlanabiliyorsunuz? O kadar yüksekte yiyecekler ve içecekler nasıl ısıtılıp hazırlanıyor? En önemlisi de 40.000 fit yükseklikte tuvaletler nasıl çalışıyor? Uzmanlar teker teker anlattı...
#Uçak Tuvaletleri