Antalya yöresel yemekleri birçok birey tarafında lezzetli olarak görülmektedir. Özellikle sık seyahat eden ve yeni tatlar denemek isteyen bireyler tarafından Antalya lezzetleri merak edilmektedir. En çok sorulan bu lezzetler hakkında soruların başında Antalya Yemekleri - Antalya'da ne yenir ve neyi meşhur? Antalya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antalya YemekleriAntalya’da, öyle güzel şeyler oluyor ki; kayıtsız kalabilene aşkolsun! Mütevazi ve genç bir Türk sanatçı, Uğur Gallenkuş...Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde bir ay sizlerle. Kentimizin çalışkan haber ajanslarından biri olan DHA ne yaptı dersiniz? Manavgat yangınlarını ölümsüzleştiren ‘Yangın Yeri’ adını verdiği bir fotoğraf sergisi açtı. Gidin, görün...
#ANTALYADünyanın sayılı kelebek zengini ülkeleri içinde (dikkatinizi çekerim; ülke diyorum, şehir değil) 183 adet kelebekle yer alan Antalya’nın neden bir kelebek parkı yok? Neden, çocuklarımıza kelebek park gezdirmek için Konya’ya götürmek zorundayız? Zor şeyler mi, bunları yapmak? HAYIR!
#ANTALYAAntalya denizi, güneşi, kumu ile olduğu kadar lezzetleriyle de sizi mutlu edecek bir şehir. Akdeniz deyince akla ilk deniz ürünleri gelse de Antalya mutfağında Yörük geleneği ön plandadır. Et, balıktan daha çok tercih edilir ve Antalya mutfağında et önemli bir yer bulur. Antalya’ya gelip de köfte-piyazının tadına bakmayan yoktur mesela. Birçok lezzette tahin kullanılır. Piyazı, hibeşi, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. İşte size Antalya’dan en lezzetli mekânlar…
#Antalya LezzetleriArkası Toroslar, önü Akdeniz. Arada kalan tarih ve nefes kesen bir doğa. Burası Antalya. Dünyanın en güzel coğrafyalarından, en önemli turizm merkezlerinden… Halen güzel, halen keşfedilmeyi bekliyor ve heyecan veriyor. Otellerinden, lezzetlerine, şelalelerinden antik kentlerine… Deneyimleyecek çok şeyi var
#AkdenizMadem sonbahar geldi, son bir deniz tatili için yola çıkmanın tam vakti. Yıllar önce sadece Güney Ege ile sınırlı bir mevsimsel dönüşümken artık tüm Ege ve Akdeniz’de ‘sarı yaz’ yaşanıyor. Şimdilik küresel ısınmanın tek iyi tarafı bu olsa gerek. Bu fırsatı kullanıp yüksek sezonu bitiren deniz kenarı otellerinde hem daha uygun fiyatlı hem de sessiz ve sakin tatil yapmanın tam sırası. Yaz boyunca en güzel sahillerimizi gezdim ve deneyimlediğim otellerden sizin için güzel bir liste hazırladım. Kimi butik, kimi tatil köyü ama ortak noktaları beni etkilemiş olmaları.
#TatilSonbahar, doğanın en güzel renklerini sergilediği, huzur dolu bir mevsim. Yeşilin sarıya, turuncuya ve kırmızıya dönüştüğü bu dönemde, köyler adeta birer cennet haline geliyor. Büyük şehirlerin gürültüsünden uzaklaşmak ve doğanın keyfini çıkarmak isteyenler için, köylerde keşfe çıkmanın şimdi tam zamanı… İşte biri ‘Dünya Turizm Köyü Listesi’nde girmeyi başaran, ülkemizde sonbaharın en çok yakıştığı 8 köy…
#SeyahatBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiHem içimizi ısıtıyor hem de lezzetli. Şöyle dumanı tüten, iyi bir çorbadan daha iyi ne olabilir soğuk kış günlerinde... Mutfağımız çorba açısından zengin. Her yöremizde envai çeşidi hazırlanıyor. Jürimiz bu hafta şifa kaynağı çorbalarımızı en iyi yapan mekânları seçti.
#Pınar TahirlerMuğla, tam da şu sıralar eşsiz bir renklilik ve huzur sunuyor. Ormanlar, yavaş yavaş sarı ve kırmızı tonlarla süslenirken, sahillerdeki kalabalıkların azalmasıyla birlikte sakin plajlar, doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam yaratıyor. CNN Travel yazarları Richard Quest ve Joe Minihane de geçtiğimiz günlerde Muğla’nın bu etkileyici manzaralarını ve zengin kültürel mirasını deneyimlemek üzere şehri ziyaret etti. İşte bu ikilinin gözünden sonbaharda Muğla'yı keşfetmeniz için tavsiyeler…
#SeyahatTURİZM sektörümüzün gözbebeği Antalya’nın gastronomi dünyasında ‘yükselen yıldız’ olma yolculuğuna tanıklık etmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetlisi olarak 3. Uluslararası Antalya Food Fest Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına katıldık.
#AntalyaDJ’lerin buluştuğu Rooftop Festival bu yıl 10’uncu yaşını kutluyor. Yeme-içmeyle müziği bir araya getiren Picnic&Gathering Ankara’da düzenleniyor. Farklı temalardaki festivallerin programları birer birer açıklanıyor. Planınızı önceden yapıp erken dönem indirimli bilet satın alabilirsiniz.
#Melis YılmazBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge Akgün