'Türkiye'nin ilk yerli otomobili' Devrim vatandaşların merak ettiği konu olarak dikkatleri çekiyor. Türk mühendis ve işçileri tarafından zor şartlarda üretilen ilk yerli otomobil, o günden bu yana hep hafızalardaki yerini korudu. Peki, Devrim arabası ne zaman yapıldı?
#Devrim Arabası Ne Zaman Yapıldı?Türktraktör, CNH APAC (Asya Pasifik) bölgesi fabrikalarından fabrika müdürleri, iyileştirme mühendisleri ve World Class Manufacturing-Dünya Klasında Üretim (WCM) uzmanlarından oluşan 25 kişilik bir ekibi, Ankara fabrikasında düzenlenen WCM 2.0 Çalıştayı’nda konuk etti.
#TürktraktörAnkara’da Cumhuriyetin ilk yılında kolonya üreterek faaliyetlerine başlayan, aradan geçen yıllarla kişisel bakım ve hijyen ürünleri de üreterek ürün yelpazesini genişleten Eyüp Sabri Tuncer (EST), yeni ürünü “Hava sabitleyici”yle evlerin havasını da temizleyecek.
Alman MAN’ın Ticari Araçlar Grubu Başkanı Anton Weinmann, "Kárlılıkta Polonya’daki belediye otobüsü üretim merkezimiz Ankara’yı geçti. Ancak, bu durum Türkiye’nin ve Ankara’nın MAN Ticari Araçlar Grubu’ndaki önemini değiştirmez. Türkiye’de büyümemiz zaman içinde sürecek" dedi.
Coca-Cola'nın beş yıldır dünyada uyguladığı Coca-Cola Kalite Sistemi’nde Türkiye ‘örnek ülke’ oldu. 200 ülke içinde ilk 10’a giren Coca-Cola Türkiye'nin beş fabrikasından dördü ödül aldı. Yaşanılan ekonomik krizlere karşın ödül alan şirketin başarısının altında krizde eğitime ara vermemesi ve doğru sistemi kurması yatıyor. Coca-Cola Orta Avrupa, Avrasya ve Ortadoğu Grubu Kalite Direktörü Douglas Dichting, ‘‘Buradaki başarıyı diğer ülkelerin de öğrenmesi gerekiyor‘‘ diyor
Mercedes Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Till Becker, Avrupalı yatırımcıların bile Türkiye'nin potansiyellerini iyi bilmediğini belirterek, ‘‘Hep birlikte yeni yatırımcıları çekelim. Ben bunun için çöpçatanlık da yapıyorum. Yeni yatırımcılar getiriyorum’’ dedi.
SAHA EXPO’da çok sayıda yerli ve milli firma görücüye çıktı, önemli anlaşmalara imza attı. Ancak içlerinde biri vardı ki yaptığı 2 milyar dolarlık ihracatla dikkatleri çekti. Çorumlu bir savunma sanayi şirketi olan Arca, tek başına Amerika kıtasından daha fazla top mermisini bir ayda üretiyor...
#SAHA EXPOTUSAŞ terör saldırısı sonrası, TUSAŞ nedir, nerededir, kime ait sorusu, gündeme geldi. TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.), Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisi için stratejik öneme sahip çeşitli ürünler geliştiren ve üreten bir kuruluştur. Üretim yelpazesinde Türk Hava Savunma Sistemleri için önemli unsurlar barındırmaktadır. Peki, TUSAŞ nedir, ne üretir? TUSAŞ fabrikası nerede, devlet kurumu mu? İşte, TUSAŞ açılımı ve anlamı hakkında bilgiler.
#TusaşTemiz enerji teknolojisini ileri taşımak üzere tasarlanan programları desteklemek, dünya çapında temiz enerji ekonomisine geçişi teşvik etmek ve kazanılan tecrübeleri paylaşmak amacıyla oluşturulmuş küresel bir forum olan ‘Temiz Enerji Bakanlığı’ (Clean Energy Ministerial - CEM) tarafından verilen ‘2024 Enerji Yönetimi İçgörü Ödülü'ne (Energy Management Insight Award) Türk Henkel’in Ankara Tüketici Markaları Fabrikası layık görüldü. Şirket böylece hem yerelde hem de globalde yapısı içinde bu ödüle sahip olan ilk şirket olma ünvanını elde etti.
#Energy Management Insight AwardBu hafta Gülşen, Ankara ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de; Hande Yener, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sevenleriyle buluşacak. Film müziklerinin Oscarlı bestecisi Gustavo Santaolalla, Zorlu PSM’de konser verecek. Sahne şovlarıyla dikkat çeken Amerikalı DJ Anyma Ataköy Marina Arena’da.
#Uygar TaylanBu hafta Aşkın Nur Yengi, Jolly Joker Kartal İstMarina’da; Mert Demir, CerModern’de sahneye çıkacak. Latin müziğin sevilen isimleri Gipsy Kings by Andre Reyes ve Buika, İstanbul’da konser verecek. Carl Cox, Maximum UNIQ’te elektronik müzik tutkunlarını dansa davet edecek. ‘Solo Botter: Komet’ sergisi de Beyoğlu’ndaki Casa Botter’de görülebilir.
#KonserHayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, CNN TÜRK'te ekranlara gelen, Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk oldu. Bakan Yumaklı, orman yangınlarından çiftçi protestolarına kadar gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yumaklı, "Çay, fındık, fıstık mitingi... Burada sorun olup olmadığına bakmaksızın insanlara 'bunu elde etmeliydiniz' diyerek siyasi çıkar sağlamaya çalışıyorlar. Çiftçiyi yollara çıkmaya teşvik etmeye çalıştılar. CHP pankartları öndeydi, arkalarında çiftçiler vardı." dedi. Sokak hayvanları ilgili de açıklama yapan Yumaklı, "Sokaklarda sahipliği olmadan dolaşan, insanlara saldıran ve hastalık yayma konusu kayıtlarımıza girmiş bir sorun var mı var? Bunu herkes söyledi, mutabık kaldı. Bu sorunu çözmenin yolu sokaklardan hayvanları toplayıp sahipli hale getirmek." ifadelerini kullandı.
#İbrahim Yumaklı200 bin kişiyi evsiz bırakan, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 25 yıl geçti. O dönem depremin yaralarını sarmaya uğraşırken bir yandan da olası İstanbul depremi konuşulmaya başladı. Resmi kurumlar projeler hazırlıyor, çalıştaylar düzenleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri kentsel dönüşüme odaklandı; kamu binaları, köprüler, viyadükler güçlendiriliyor. Vatandaş riskli binasını yenilesin diye mali destek kampanyaları yapılıyor. Ama dönüşüm, olması gereken hızda değil. “İstanbul depreme hazır mı, neler yapıldı, yapılmalı” diye işin uzmanlarına, yetkililere sorduk.
#Necla Bayraktar