Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime geçiş için bir adım daha attı. Üçüncü kademede 5 ve 9’uncu sınıflar da okullarına kavuştu. Öğrenciler okula yine haftada iki gün gidecek. 5’inci sınıflar günde 6 derse girecek ve haftada 12 saat okulda kalacak. İmam hatip ortaokulları haftada 14 saat, 9. sınıflar ise 16 saat ders görecekler.
#Gazetehaberleri1987’de İstanbul Kozyatağı’nda Niyazi Kılıç tarafından ortaokul ve lise olarak kurulan Anabilim Koleji, 30 yılı aşkın süredir binlerce öğrenci yetiştirdi. Kurucu temsilcisi Niyazi Kılıç, çocukları Serkan Kılıç ve Seda Kılıç Aytaçlı’yla birlikte bugün 2500’ü aşkın öğrencisi ve 600 çalışanı ile alanında yeni modeller üretiyor. Kurum, 2019- 2020 eğitim yılında açılacak 600 öğrenci kapasiteli, ileri teknoloji imkanlarına sahip Ataşehir Fen Teknoloji Lisesi ve Anadolu Lisesi ile 12 dönüm arazide kurulan 1600 öğrenci kapasiteli Maltepe Kampüsü’nün açılışını yapacak ve büyüyerek yoluna devam edecek. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde de aynı kompleks içinde konumlanacak ve Türkiye’de bir ilk olarak nitelendirilecek “Üstün Yetenekliler Kampüsü”nü açmaya hazırlanan kurumun sahibi Niyazi Kılıç, “Kurumun sahiplerini çoğaltmalı.Öğretmenleriniz kurumu sahiplenirse nereye giderse gitsin sizin kalitenizi yansıtırlar” diyerek öğretmene verdiği önemin altını çiziyor. Kılıç, “Öğretmenleri mutlu etmeli ki randıman oluşsun” diyerek eğitimcilere sesleniyor. Anabilim Eğitim Kurumları kurucu temsilcisi Niyazi Kılıç ile eğitimi konuştuk:
#Anabilim Eğitim KurumlarıGökçe Bahadır, bu pazar Star TV’nin yeni dizisi “Hatırla Gönül”le ekrana dönüyor. Şimdiye kadar canlandırdıklarından çok farklı bir karakter olarak izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Bahadır, Vogue dergisine konuştu: “Bu beni araştırmaya yönlendiren bir iş oldu. Yetimhanelere gittim. Ameliyata girdim, doktorlarla, hemşirelerle konuştum.”
#KelebekDÜNYA Sağlık Örgütü’nün son paylaşımlarına göre her yıl 4 milyondan fazla insan, kilo fazlalığı ve obezite sonucu yaşamını kaybediyor. Diğer yandan dünyada 1 milyardan fazla insan, hali hazırda metabolik sendrom tanı ölçütlerini karşılayabiliyor. Beden kitle endeksinin 25’in üzerinde olması halinde kilo fazlalığından, 30’un üzerinde olması halinde ise obezite ya da diğer adıyla şişmanlıktan söz etmekteyiz. Fast-food ve raf ömrü uzun market gıdalarının ulaşılabilirliği ve tüketimi arttıkça, obezite artık sadece orta yaş ve üzeri popülasyonun değil, çocuk ve gençlerin de sorunu haline gelmeye başladı. Duygudurum Vakfı (DUVAK) Başkanı, Avrupa Nöropsikofarmakoloji Koleji Bipolar Network Üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Yıldız, neden kilo veremediğimizi anlattı...
#1Çocukların sağlıklı içeriklere sahip olan bir beslenme çantası ile okula gönderilmesi günlük enerji ve besin ögeleri alımlarının düzenlenmesi ve kontrolü için oldukça önemli bir uygulama. Okul sürecine denk gelen öğün saatlerinin yeterli ve dengeli beslenme çantaları ile karşılanması çocukların okulda daha aktif ve dikkatli olmalarına yardımcı olur. Sağlıklı beslenme çantaları özellikle kış aylarında çocukların bağışıklık sistemlerini destekleyerek yaygın enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma da sağlar.
#Konuk YazarBağışıklık sistemi vücudumuzu hastalık yapıcı dış etmenlere karşı koruyan önemli bir savunma yapısına sahip. Doğduğumuz andan itibaren maruz kaldığımız çevreye bağlı olarak dinamik bir şekilde gelişen ve değişen bu sistem yüzlerce farklı hücre tipinden ve bu hücrelerden salgılanan maddelerden oluşan bir ağ ile bizleri hastalıklara karşı korumayı hedefler. Bu karmaşık sistemin düzenlenmesi ve etkin bir şekilde çalışabilmesi tükettiğimiz besinler ve genel beslenme durumumuz ile çok yakından ilişkili.
#Konuk YazarÜlkemizde hemen hemen her aile, yetişkinliğe geçiş dönemi öncesinde, çocuklarına bilgi, beceri ve akademik başarıların geliştirilmesi konusunda iyi bir kılavuz olmaya gayret gösterir. Bu çerçevede merkezi sınavlar bütün eğitim sürecinde kritik bir eşikte yer almakla birlikte toplumun bu genç bireylerinin hedeflerine ulaşmalarına aracılık eder.
#Konuk YazarTürk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur'un "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındığını bildirdi. Bu gelişmenin ardından TTB Başkanının biyografisi merak konusu oldu. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir?
#Şebnem Korur FincancıProf. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un hayatı, gündemde yer alan haberlerin ardından öne çıkan konulardan oldu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Esin Davutoğlu Şenol, kariyeri boyunca birçok akademik başarıya imza attı. Enfeksiyon hastalıkları alanında araştırmalarını sürdüren Şenol, özellikle koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkat çekiyor. Peki, Esin Davutoğlu Şenol kimdir nereli kaç yaşında? İşte, Esin Davutoğlu Şenol'un hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler.
#Esin Davutoğlu ŞenolSınav takvimi yaklaşınca sosyal medya hızlı okuma kurslarının verdiği reklamlarla, hızlı okuma kursları ise bu teknikle sınav başarı oranını yükseltmek için başvuranlarla doldu. Ancak uzmanlara göre; hızlı okuma kursları sayesinde başarı elde etmek için doğru zaman ve doğru eğitim modeli önemli.
#LGSCovid-19 aşıları yapılmaya başladığından beri birçok kişi aşı sonrası lenf bezlerinin şiştiğini fark etti. Aşının yan etkisi olarak ortaya çıkan bu durum bazı kişileri rahatsız etse de uzmanlar bunun endişe edilecek bir şey olmadığını söylüyor. Asıl sorun bu nedenle kadınların meme muayenelerini aksatmaları ve gecikmeli yapılan meme taramaları...
#Meme SağlığıEsin Davutoğlu Şenol, kariyeri ile merak ediliyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Enfeksiyon hastalıkları alanında çalışmalarını sürdüren Esin Davutoğlu Şenol, dernek başkanlığı görevini de yürütmektedir. Peki, Esin Davutoğlu Şenol kimdir nereli kaç yaşında? İşte, Esin Davutoğlu Şenol hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Esin DavutoğluDÜNYADA 450 milyondan fazla insanı etkileyen ve Dünya Sağlık Örgütü’nün 2020 itibariyle iskemik kalp hastalığından sonra insanlığı en çok etkileyen ikinci büyük sağlık sorunu olacağını ilan ettiği duygudurum bozukluklarını konunun uzmanıyla konuştuk.Dokuz Eylül Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Avrupa Nöropsikofarmakoloji Koleji-ECNP Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi, Harvard Üniversitesi Bipolar Bozukluk Konsorsiyumu Üyesi ve Duygudurum Vakfı-DUVAK Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Yıldız bizlerle çok önemli detayları paylaştı.Öncelikle duygudurum sözcüğünün anlamına bakalım.
#1Bugün başlayan ilk ara tatil için uzmanlardan, hem öğrencilere hem de velilere tatil önerileri geldi: “Tatili arka arkaya aktivitelerle yorgunluk haftasına dönüştürmeyin. Eğlence haftası olsun. Birlikte film izleyin, tarihi ve kültürel yerleri gezin, parklarda spor yapın.”
#Yüz Yüze EğitimDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından COVID-19 tanısıyla hastaneye yatırılan yetişkinlere yönelik hazırlanan broşürün Türkçe çevirisindeki dizgi düzenlemesi Tarsus Amerikan Koleji öğrencisi Poyraz Güzel tarafından yapıldı. Broşür, Güzel’in ismine de yer verilerek Dünya Sağlık Örgütü’nün internet sitesinde yayınlandı.
#Dünya Sağlık ÖrgütüBir süredir sağlık sorunları yaşayan Prof. Dr. Orhan Kural 'dan kötü haber geldi. Prof. Dr. Orhan Kural, corona virüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Dr. Orhan Kural, 2009 yılından itibaren üç dönem İTÜ Maden Fakültesi’nde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev almıştı. Kural'ın vefat haberi ardından davalık olduğu Cem Yılmaz da paylaşımda bulundu. Yılmaz, 'Yıllardır aramız pek iyi olmasa da Orhan Kural'a çok üzüldüm. Huzur içinde yatsın sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.' dedi.
#Prof. Dr. Orhan Kural