Çocuklardaki öfke nöbetlerinin ebeveynlerin karşılaştığı en rahatsız edici durumlar arasında yer aldığını belirten Amerikalı Profesör William Moiser, “Öfke nöbetlerinin bir çocuğun hayal kırıklığını ifade etme yoludur” dedi.
#Prof. Dr. William MoiserMerkezi ABD'de bulunan Yapay Zekanın Geliştirilmesi Derneği (AAAI), "İnsanlığın Yararı İçin Yapay Zeka Ödülü"nü, yapay zeka yoluyla kanser teşhisi ve ilaç geliştirme alanında çalışmalar yürüten Amerikalı Profesör Regina Barzilay'e verdi.
#Yapay ZekaAmerika, Hindistan, Macaristan, Pakistan gibi ülkelerden gelip Türkiye’de öğretim görevlisi olarak çalışan yabancılar, deneyimlerini, Türk öğrencileri, dersleri nasıl işlediklerini ve Türkiye’yi anlattı. Amerikalı profesör, 112 ülkede görev yaptığını söyleyerek, kendisinde en çok Türkiye’nin iz bıraktığını dile getirdi.
#Amerikalı ProfesörABD’de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2008 yılında kendi birikimi ile Kuzey Carolina’nın Chapel Hill kasabasında kurduğu Türk Evi’ni genişletmek için yaptığı projeye destek istedi. Prof. Dr. Sancar, "Ben ABD’ye gelirken bir binanın bodrum katında kaldım. Sonra kamu binalarında yattığım için yakalandım. Buraya gelen tıp öğrencileri için bir yurt yapıyoruz. Bunun için herkesin desteğine ihtiyacımız vardır" dedi. Eşi Gwen Sancar ise "Bağışlar bizim için çok önemli, yaklaşık 4 milyon dolara mal olması planlanıyor. Ama bizim o kadar paramız yok. Bu yüzden iş adamların desteği çok önemli. Sadece arsayı aldık" diye konuştu.
#Aziz SancarEğitim ve sosyal alanlardaki projeleriyle tanınan Amerikalı Profesör Gary Grossman, çeşitli bahanelerle eğitim reformlarının engellendiğini belirterek, “Silah sistemlerimiz için paramız yetiyor, artık çoktan modası geçmiş sistemler için çok para harcayabiliyoruz. Ama herkese eğitim sağlamak için kaynak ayıramıyoruz öyle mi?” dedi.
Somali ile birlikte “kıtlık” kavramı gündeme geldi. Ama kamuoyunda kıtlık, kutuplardaki buzul dağı gibi bize uzak bir gerçeklik olarak algılanıyor. Ülkemizde hiç olmayacak, bize çok uzak bir tehlikeymiş gibi düşünülüyor. Gerçekten kıtlık bize çok uzak bir olay mıdır?
Somali ile birlikte “kıtlık” kavramı gündeme geldi. Ama kamuoyunda kıtlık, kutuplardaki buzul dağı gibi bize uzak bir gerçeklik olarak algılanıyor. Ülkemizde hiç olmayacak, bize çok uzak bir tehlikeymiş gibi düşünülüyor. Gerçekten kıtlık bize çok uzak bir olay mıdır?
İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen “Önyargı, Aldatma ve Ermeni Sorunu” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan İrlanda asıllı Amerikalı Profesör Justin McCarty, burada yaptığı konuşmasında, “Ermeniler, kendileriyle aynı fikirde olmayan herkesin ‘Şeytan’ olduğunu düşünüyor. Bu çok aptalca” dedi. McCarty'nin konuşması sırasında sinirlenen Ermeni izleyiciler, hem Türk dostu tarihçiye hem de salondaki Türk izleyicilere karşı hakarete varan sözler sarf etti.
Bugünlerde yaşadığımız her aşırı hava olayı “eşi ve benzeri görülmemiş” bir doğa olayı olarak değerlendiriliyor. Oysa bu yorumdan önce, geçmiş yıllarda dünyada ve Türkiye’de yaşanmış doğal iklim değişimleri, meteorolojik afetler veya meteoroloji karakterli doğal afetlere göz atmak gerekir.