Alper Hasanoğlu haberleri sayfasında Alper Hasanoğlu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 57 Alper Hasanoğlu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Varoluş dertleri-anlam arayışı, aşk, ilişki, ölüm-yas, evlilik, kaygı, kendinle sahici bağlar kurmak... ‘Gel Hayattan Konuşalım’da usta gazeteci Filiz Aygündüz, sadece sormakla kalmayıp didikledi, alanının yetkin isimlerinden psikiyatr Dr. Alper Hasanoğlu içtenlikle yanıtladı; ortaya toplu terapi seansı niteliğinde nitelikli bir rehber çıktı. Aygündüz ve Hasanoğlu’yla kitaptan konuştuk.
#Filiz AygündüzPsikiyatr Alper Hasanoğlu, ‘Hayat ve Diğer Hastalıklar’ adlı kitabında, hastalarının ve danışanlarının onu düşünmeye sevk ettiği konuları tek tek ele alıyor. Yalnızlık korkusu, erotizm, kararsızlık, kendini sevmeme ve daha fazlası... Hasanoğlu kitapta, özel hayatından küçük detayları da okurla paylaşıyor.
#Alper HasanoğluKendinizi hep eksik, bir şeyleri yanlış yapmış, saçlarınızı yanlış taramış mı hissediyorsunuz? Belki de bunun sebebi siz değil, çok yakınınızdaki bir narsist. İster anneniz, babanız, ister eşiniz, ister komşunuz olsun... Narsistlerle nasıl yaşayacağınızı psikiyatr Alper Hasanoğlu’yla konuştuk
#NarsizmGerçek mi mit mi? Bilim dünyasının ortak bir kanıya varamadığı bir konu: Orta yaş krizi. Kanadalı akademisyenlerin 25 yıldır sürdürdüğü bir araştırmanın sonucu geçen günlerde yayımlandı. Orta yaş krizinin bir mit olduğuna ulaşılan bu çalışma vesilesiyle, psikiyatr Alper Hasanoğlu’yla konuyu masaya yatırdık.
#Orta Yaş KriziSeçimlerden niçin bu kadar etkileniyoruz? Tabeladaki yarım puan bile neden bizim için bu kadar hayat memat meselesi? Sonuçlara bu kadar sevinmemiz ya da bu kadar üzülmemiz normal mi? Peki başka ülkelerde niye böyle olmuyor? ‘Aşırı’ politik bir halk mıyız, yoksa bizi ‘aşan’ başka nedenler mi var? Psikiyatr Alper Hasanoğlu’nun hasta koltuğuna oturdum, bize neler olduğunu sordum.
#Alper HasanoğluRahatsız edici filmlerin yönetmeni Gaspar Noé’nin filmografisinin belki de en kalpten yakalayan filmi “Vortex”, bu hafta sinemalarda. Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlama “Tepki”, korku türü tutkunları için sinemalarda haftanın alternatifi. Joachim Trier’in geçen yılın övgüler ve ödüller toplamış son filmi “Dünyanın En Kötü İnsanı”, sinemalarda kaçıranlar için MUBI Türkiye ekranlarına geliyor. Edebiyatımızın en özgün kalemlerinden Şule Gürbüz’ün uzun zamandır beklediğimiz yeni eseri “Kıyamet Emeklisi”, kitap raflarında haftanın önerisi.
#Uğur YÜKSELMarvel’in en sevilen kahramanlarından Doktor Strange, ikinci solo filmi “Çoklu Evren Çılgınlığında” ile sinemalarda. Nesimi Yetik’in özellikle üç kadın oyuncusunun harika performanslarından da destek alan son filmi “Dirlik Düzenlik” yerli sinema takipçilerine önerimiz. Ekranlarda ise haftanın öne çıkan dizisi “Heartstopper” oluyor. Korhan Futacı’nın sadece haftanın değil, yılın en iyi albümlerinden biri olmaya aday çalışması “Karmaşaya Aşina”, haftanın müzik önerisi.
#Uğur YÜKSELGazeteci-yazar Filiz Aygündüz üçüncü romanı ‘Annem Beni Görsün’de, travmatik bir aşk hikâyesi üzerinden, anne-çocuk ilişkisi, insanın ölümle kurduğu ilişki, dostluk gibi konuları derinlemesine işliyor. Bir solukta okunan, okurun kafasında hayata ve insana dair ışıklar yakan bir metin.
#Filiz AygündüzVaroluş dertleri-anlam arayışı, aşk, ilişki, ölüm-yas, evlilik, kaygı, kendinle sahici bağlar kurmak... ‘Gel Hayattan Konuşalım’da usta gazeteci Filiz Aygündüz, sadece sormakla kalmayıp didikledi, alanının yetkin isimlerinden psikiyatr Dr. Alper Hasanoğlu içtenlikle yanıtladı; ortaya toplu terapi seansı niteliğinde nitelikli bir rehber çıktı. Aygündüz ve Hasanoğlu’yla kitaptan konuştuk.
#Filiz Aygündüzİstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, 11 Aralık Salı günü, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine farklı disiplinlerden yaklaşımların yer alacağı, “Kadın = Erkek, Ne Eksik! Ne Fazla” seminerini düzenliyor. Açılış konuşmasını BİLGİ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu ve Türkiye’nin halkla ilişkiler duayeni Betül Mardin’in yapacağı seminerde cinsiyet eşitsizliği ve kadın hakları konularında uzman isimler sorunlar, öncelikler ve çözüm önerilerini tartışacak.
#ÜniversiteTerör, şiddet, işsizlik, iklim koşullarındaki değişiklikler, kontrolsüz nüfus artışı ve göç, popüler kültürün ve teknolojinin dayattığı hızlı yaşam biçimi değişiklikleri... Şimdi bütün bunların üstüne bir de hayat pahalılığı ve gelecek kaygısı eklendi. IPSOS’un verilerine göre, nüfusun neredeyse yarısı ruh sağlığı için doktora başvurmuş; bir kısmı doktor tavsiyesi, bir kısmı komşu tavsiyesiyle antidepresan kullanıyor. İşin en ürkütücü yanı, çocuk depresyonu ve ilaçlarının tüketimindeki artış. Peki bu ilaçlar yaşantımızı nasıl etkiliyor? Yanlış ve reçetesiz kullanımın verdiği zararlar neler? Ve en önemli soru: Depresyon dediğimiz ruh hali psikolojik mi sosyolojik mi? Hayattan memnuniyetsiz olmak, mutsuzluk antidepresanla tedavi edilebilir mi?
#İlaçPsikiyatr Alper Hasanoğlu, ‘Hayat ve Diğer Hastalıklar’ adlı kitabında, hastalarının ve danışanlarının onu düşünmeye sevk ettiği konuları tek tek ele alıyor. Yalnızlık korkusu, erotizm, kararsızlık, kendini sevmeme ve daha fazlası... Hasanoğlu kitapta, özel hayatından küçük detayları da okurla paylaşıyor.
#Alper HasanoğluHerkes, “Bak beyim” diye başlayan ve “Ben tüccar değil, eğitimciyim” diye biten repliklerini sever. Bunlar elbette ki epik ama... Ben Münir Özkul’un en çok...“Neşeli Günler” filminde, kızlarının düğün masrafları boyunu aşınca...Saçını elleriyle öne tarayan “çaresiz baba” halini sevdim.
#SAVAŞ ÖZBEY15 Temmuz sonrası yaşanan toplumsal travmanın artçıları devam ediyor. Darbe ikliminde nasıl huzur bulunur, sakin kalınır, rahat bir uyku çekilir? Sosyal psikoloji uzmanı Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, klinik psikolog Deniz Bolsoy Erdem, psikoterapist/yazar Dr. Alper Hasanoğlu ve psikiyatr Dr. Gülcan Özer’e danıştık.
#UYKU BOZUKLUĞUAntibiyotiği keşfettik, hijyen şartlarını iyileştirdik, hastalıklara karşı yeni tedavi yöntemleri geliştirdik... İnsanlık üzerine düşeni yaptıkça karşılığını da alıyor: Ortalama insan ömrü uzuyor! Dünya yakında 50’lik çıtırların, 65’lik delikanlıların hâkimiyetine girecek, 100 yaşında olmak haber değeri taşımayacak. Ama önemli olan uzun yaşamak değil, uzun ve sağlıklı yaşamak. Geçen günlerde düzenlenen, ‘Türkiye Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Zirvesi’nde ele alınan konulardan yola çıktık, istatistiklere baktık, uzmanlara sorduk: 20 maddede; ömrümüz ne kadar uzadı, daha da uzamasına hazır mıyız?
#İnsan Ömrü Ortalama Kaç YıldırKendinizi hep eksik, bir şeyleri yanlış yapmış, saçlarınızı yanlış taramış mı hissediyorsunuz? Belki de bunun sebebi siz değil, çok yakınınızdaki bir narsist. İster anneniz, babanız, ister eşiniz, ister komşunuz olsun... Narsistlerle nasıl yaşayacağınızı psikiyatr Alper Hasanoğlu’yla konuştuk
#NarsizmGerçek mi mit mi? Bilim dünyasının ortak bir kanıya varamadığı bir konu: Orta yaş krizi. Kanadalı akademisyenlerin 25 yıldır sürdürdüğü bir araştırmanın sonucu geçen günlerde yayımlandı. Orta yaş krizinin bir mit olduğuna ulaşılan bu çalışma vesilesiyle, psikiyatr Alper Hasanoğlu’yla konuyu masaya yatırdık.
#Orta Yaş KriziSeçimlerden niçin bu kadar etkileniyoruz? Tabeladaki yarım puan bile neden bizim için bu kadar hayat memat meselesi? Sonuçlara bu kadar sevinmemiz ya da bu kadar üzülmemiz normal mi? Peki başka ülkelerde niye böyle olmuyor? ‘Aşırı’ politik bir halk mıyız, yoksa bizi ‘aşan’ başka nedenler mi var? Psikiyatr Alper Hasanoğlu’nun hasta koltuğuna oturdum, bize neler olduğunu sordum.
#Alper Hasanoğlu‘Türk gibi sigara içmek’ deyimine neden olan topraklar, sigaraya karşı sathı müdafaa mücadelesi veriyor. 2009’da kapalı alanlarda tütün ve mamullerinin içilmesini yasaklayan kanun yürürlüğe girdiğinden beri satılan sigara paketi sayısı yüzde 20 geriledi. Ama Türkiye, makûs talihini yenip en çok sigara içilen 10 ülke listesinden bir türlü düşemiyor.
#Sigara Tiryakiliği