Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Hasan Doğan ise yaptığı konuşmada, "İslamofobi bir dönüşüm içindedir. Bu dönüşüm kavramsal olduğu gibi kurumsal da olmaktadır. İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde kurulan İslamofobi Gözlemevi bu kurumsal dönüşümün önemli bir örneğidir" ifadelerini kullandı.
#Uluslararası Medya Ve İslamofobi ForumuYeni bir araştırmaya göre long COVID yani uzamış COVID geçirenlerin sayısı hiç de az değil. Yorgunluk, beyin sisi, baş dönmesi ve kalp çarpıntısı gibi geçmek bilmeyen bazı semptomlardan şikâyetçiysek uzamış COVID olma ihtimalini göz ardı etmemeliyiz.
#COVIDKanser ilacının direkt tümöre enjekte edilmesi, kanda dolaşan tümör DNA’sının tespiti, bağışıklık sistemindeki T hücresinin genetiğinin değiştirilerek kanserli hücreye savaş açması, akıllı ilaçlar, yeni moleküller, radyoterapide nokta atışı yöntemi ve hatta kanser aşısı… Yakın gelecekte kanser de kronik bir hastalık gibi mi kabul görecek? Dün yani 4 Şubat, Dünya Kanser Günü’ydü. Bu vesileyle de tanı ve tedavilerdeki en yeni teknikleri doktorlara sorup özetledik.
#KanserAlmanya Başbakanı Olaf Scholz, BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ile Prof. Dr. Özlem Türeci’yi Marburg’daki yeni üretim tesisinde ziyaret etti. BioNTech, Marburgdaki fabrikasında 40 milyon Euro’luk uzun dönem yatırımla şirketin ilk tescilli plazmid DNA üretim tesisinin inşaatının tamamlandığını duyurdu.
#Olaf ScholzKoronavirüse karşı ilk aşıyı geliştirerek insanlığı büyük bir felaketten kurtaran bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin Almanya'da gündem oldu. Şahin ve Türeci'nin son hamlesine geniş yer ayıran Alman basını Berlin'i tabiri caizse topa tuttu.
#Uğur ŞahinKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1995 yılından 2011 yılına kadar 17 yıl boyunca Meclis Başkanlığı yapan Şahin Balcıoğlu, 2020 yılından bu yana da KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Kahramanmaraş’ın ticaret ve sanayisinin gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalar kamuoyu tarafından dikkat çekerken, Balcıoğlu’dan kentin tanıtımı adına yürüttüğü projeleri dinledik.
#KahramanmaraşKoronavirüs salgını dünyanın üzerine kâbus gibi çöktüğünde Pfizer ile birlikte bir aşı geliştirerek milyonlarca insanın hayatını kurtaran BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin bir kez daha tüm dünyaya umut aşıladı. Ülkemizin gurur kaynağı bilim insanları bu kez de kanseri alt edecek bir başarıya imza attı…
#BiontechTürkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Hürriyet’e konuştu. Almanya’da yaşayan Türk toplumunun oluşturduğu sosyal ve insani bağın iki ülke ilişkilerinde en sağlam ve sarsılmaz temel olduğunu belirten Büyükelçi Şen, şunları söyledi: “Burada yaşayan Türk toplumundan öncelikli beklentimiz Türkiye ile bağlarını korumaları, Türkçeyi ve Türkiye’yi çocuklarına öğretmeleri, onlarla birlikte Türkiye’ye sıklıkla seyahat etmeleri, milli değerlerimizi, binlerce yıllık tarihimizi öğretmeleridir. Dilini kaybedenin öz kültürüyle bağı zayıflar ve zamanla kaybolur. Bu konuda ailelerimizi desteklemeye, onlara yardım etmeye her zaman hazırız.”
#Ahmet Başar ŞenAlmanya’da yaşayan 27 başarılı Türk göçmenin hikâyelerini anlatan ‘Almanya Nasıl Vatan Oldu?’ kitabı Türkçeye çevrildi. Kitabın yazarı, eski Yeşiller Partisi milletvekili Özcan Mutlu “İnsanları mülteci ve göçmen olarak ülkeye almak yeterli değil; eğitmek ve uyum sağlamaları için sosyal programlar ve istihdam kaçınılmaz” diyor.
#Almanya Nasıl Vatan Oldu?İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı bugün başladı. Genelde bayram günlerinde coşkulu bir sevinç yaşanır. Ancak Rusya’nın Ukrayna’da giriştiği ve tam 9 haftadır sürdürdüğü savaş nedeniyle İslam alemi de bu bayramının sevincini istediği gibi yaşayamadı. Çünkü yaşanan bu kanlı savaş, İslam dininin sevgi, saygı, kardeşlik, dayanışma ilkeleriyle bağdaşmıyor.
#AlmanyaBerlin Türk Sağlık Elemanları Derneği, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, 16’ncı Disiplinlerarası Konferansı’nı Berlin Büyükelçiliği’nde gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Dr. Dilek Şahin’in yaptığı konferansta, Prof. Dr. Ziya Akçetin, Prof. Dr. Leif Erik Şander ve Dr. Halil Yaşar kendi branşlarında sunumlar yaptı. Konferansın ardından büyükelçilik misafir salonunda sağlık elemanları onuruna bir resepsiyon verildi.
#Almanya2020 insanlığın yaşadığı en zor yıllardan biri olarak tarihe geçti. Dünyayı kasıp kavuran ve adeta distopik bir hikâyenin ortasındaymış gibi hissetmemize neden olan pandemi o yıl başladı. 2021’de pandemi kısıtlamalarına alıştık; uzaktan eğitim, maske-mesafe-hijyen kuralı, hafta sonu sokağa çıkma yasakları hayatımızın ‘normali’ oldu. Kısıtlamaların esnetildiği 2022’ye Omikron varyantının hafif semptomlarının yarattığı umutla girdik. İşte salgının başından bu yana yaşadıklarımız...
#PandemiAlmanya ile Türkiye arasında imzalanan iş gücü anlaşmasının 60’ıncı yıldönümü çerçevesinde, Kuzey Ren Vestfalya’da düzenlenen etkinlikte, Almanya’nın kalkınmasına, ekonomisine, kültürel çeşitliliğine katkı sağlayan göçmen kökenli vatandaşlarla bir araya gelindi.
#ALMANYAÜrettikleri koronavirüs aşısıyla tüm dünyaya umut ışığı olan Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin şimdilerde kolon kanserinin tedavisi için yürüttüğü çalışmasıyla dünya gündeminde. Şahin çalışmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "mRNA yönteminin, kanser tedavisinin geleceği olduğuna inanıyoruz." dedi.
#Uğur Şahin