Kısa adı TİAD olan, Avrupa, Nürnberg Metropol Bölgesi Türk-Alman İşadamları Derneği, genişletilmiş Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri 2022 yeni dönem proje yürütme ve planlama kapsamında hayata geçirilecek faaliyetlerin programı için bir araya geldiler.
#Almanya2015 yılında yaşanan mülteci krizi nedeniyle Almanya’da göçmenlere karşı hava olumsuz yönde değişmişti. Mercator Vakfı’nın 2016-2018 yılları arasında ülke genelinde yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre toplum göçmenlere hâlâ çekimser. Ama 2016 ve 2017 yılına göre daha yumuşak.
#MülteciTrabzon Sürmene doğumlu Fuat Kurt, üniversite okumaya geldiği Almanya’ya yerleşti. Bu ülkede inşaat mühendisliği okuyan Kurt, şimdi Darmstadt’ta mühendislik bürosu işletiyor. Fuat Kurt, sadece başarılı bir inşaat mühendisi değil, aynı zamanda Türk toplumuna büyük katkılar sağlamış biri. Uzun yıllar DİTİB Hessen Eyalet Birliği Başkanlığını yürüten Kurt, başarılı çalışmaları ile DİTİB’in eyalette resmi dini cemaat olarak kabul edilmesinde ve İslam din dersinin müfredata girmesinde önemli rol oynadı. Fuat Kurt, Hessen Eyaleti Uyum Komisyonu üyesi, ayrıca eğitim çalışmaları yürüten Elele Vakfı üyeliği başta olmak üzere pekçok derneğe ve sosyal projeye aktif destek veriyor. “Almanya’da eğitimde önünüz hiçbir zaman kapanmıyor. ‘Yabancıyız eziliyoruz’ düşüncesine asla katılmıyorum” diyen Fuat Kurt’un gençlere bazı tavsiyeleri var...
#Fuat KurtAlmanya’daki Türklerin yarım yüzyılı aşan tarihinde ilklere imza atanlardan biri de Hayati Önel... Almanya’daki ilk Türkçe yayınevini 35 yıl önce kuran Hayati Önel, anadilimizin bu ülkede yaşatılması için çaba göstermiş. Bu amaçla Türkçe sözlükler, ders kitapları, öykü kitapları basmış. Kendisini ‘idealist yayıncı’ olarak tanımlayan Önel, Almanya’da Türkçenin geleceği konusunda endişeli. ‘Ancak hala yapılabilecek bir şeylerin olduğunu söylüyor. Özellikle de öğrenci ailelerine büyük iş düştüğüne inanıyor. Duayen yayıncı Hayati Önel, Alman devletinin Türkçeye bakışındaki değişimi, Türk ailelerin ana dillerine yaklaşımı ve Türkçenin Almanya’daki geleceği hakkında Türkçe okuyup yazan, Türkçe konuşan herkesi yakından ilgilendirecek önemli açıklamalar yaptı.
#ALMANYATürkiye, gerekli plan ve programları yapmazsa Avrupa Birliği’ne (AB) sığınmacı akını durmaz. Tüm dünya ama özellikle de Avrupa, Ortadoğu’daki gelişmelerden ve sığınmacı akınından en fazla etkilenen coğrafya konumunda. Sığınmacıların Avrupa’daki ilk hedefi ise Almanya.
#Avrupa BirliğiTürkiye’deki dört Alman vakfı tekrar mercek altına alındı. Gerçek görevi “düşünce kuruluşu” olan bu vakıflarla, gerçekten istihbaratçılık yapanları galiba birbirine karıştırıyoruz. Yabancılardan kuşkulanma hastalığımız tekrar su yüzüne çıktı. Başbakan son derece ağır suçlamalarda bulundu. Ancak polis suskun. Eğer bir suç varsa harekete geçmeleri gerekmez mi?
ALMANYA'nın Hannover kentindeki dünyanın en büyük bilgi ve iletişim fuarı CeBIT'e Türkler damga vurmaya devam ediyor. Türk şirketlerinin bulunduğu 12. salonda Türk esintileri fuar konuklarına hoş dakikalar yaşattı. Almanya'nın Bremen kentinde faaliyetlerini sürdüren MCN Makkas Med Cezir Grubu beş farklı dilde şarkılar seslendirerek fuar ziyaretçilerinin stres atmalarını sağladılar.
TÜRKİYE Araştırmalar Merkezi (TAM) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa’da 11 Eylül saldırılarının ardından yükselen İslam korkusu konusunda kapsamlı bir araştırma yapılması ve ön yargıların giderilmesi için Alman kurumları nezdinde de girişimlerde bulunulması gerektiği kaydedildi.