Almanya’dan bir konteyner girişimi daha

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan bir konteyner girişimi daha
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 16:53

Deprem bölgesine yardım için Frankfurt ve çevresinde hızla devreye giren yardım-destek girişimlerinden biri de ‘Almanya Çadır ve Konteyner Kent Girişimi’ adıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

FRANKFURT Kültür ve Eğitim Derneği (KUBİ gGmbH), Güneş Tiyatrosu, Ora da Derneği, ‘Internationales Theater Frankfurt’ (ITF), Würzburg KulturS Derneği, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB), ATİYAB (Almanya Ticaret ve Yatırım Birliği) ve DİDER’in (Dünya Kenti İzmir Derneği) Almanya örgütlenmesinin girişimleriyle başlatılan çalışmaların hedefi deprem bölgesindeki belediyelerle doğrudan ilişkiye geçerek, onların göstereceği alanlar için çadır ve konteynerler ürettirip, depremzedelerin barınak ihtiyaçlarına bir nebze katkıda bulunmak. Depremin hemen ardından, iki arkadaşını koordinasyonu sürdürmek ve Türkiye’deki konteyner üreticileriyle ilişkiye girmek üzere gönderen girişimin şimdiye kadar topladığı para 10 bin Euro’yu geçti.

‘BAĞIŞLAR TAM BİR ŞEFFAFLIK İÇİNDE...’
İzmir ve Antakya büyükşehir belediyeleriyle koordine içinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten girişim sözcüleri, “Çalışmaları Frankfurt’ta başlattık. Daha sonra Würzburg ve Stuttgart’tan arkadaşlar da bu girişime destek vermeye başladılar. Yapılan bağışları tam bir şeffaflık içinde ilgililere rapor edeceğiz. Bağışlarla ve çalışmalarla ilgili bilgiler DİDER’in internet sitesinde düzenli olarak yayınlanacak’ diyorlar. Stuttgart’ta kurulu, kamu yararına dernek statüsündeki ‘Patenschaften für Erdbebenopfer in der Türkei e. V’ aracılığıyla da yapılan bağışlar karşılığında makbuz verileceğine işaret etti. Böylece projeye parasal destek verenler bu bağışları vergi beyannamelerinde gösterebilecekler. Girişim adına deprem bölgesine giden ekipten tiyatro sanatçısı Cüneyt Sezer de (Güneş Tiyatrosu ve ITF yöneticilerinden) her gün sosyal medya aracılığıyla projeyle ilgilenenlere bilgi veriyor. Sezer, bölgedeki çadır ihtiyacının artık azaldığını, bundan sonraki gayretlerin esas olarak uzun vadeli barınma ihtiyaçlarını karşılamaya, yani konteyner yaptırıp, belediyelerin göstereceği yerlerde depremzedelere teslim etmeye yönelmek gerektiği mesajını verdi.

Almanya’dan bir konteyner girişimi daha
AMAÇ TÜRKİYE VE ALMANYA’DAKİ KURUMLARI BİR ARAYA GETİRMEK
Öte yandan girişim adına yapılan bir açıklamada da Frankfurt bölgesinin koordinasyon merkezi olacağı belirtildi ve “1999 Gölcük Depremi’nde alanda bulunan kişiler ve kurumlar olarak bu deneyimler doğrultusunda Frankfurt ve Würzburg merkezli bir çalışmayı başlatmış bulunmaktayız. Amacımız Türkiye içindeki ve Almanya’daki kurum, kuruluşları bir araya getirerek alt yapısı yeterli, sağlıklı bir işleyişi olan çadır-konteyner kentler kurmaktır. Gölcük depremi sırasında birçok Avrupa şehri çadır kentler kurmuştu. Şimdi yine Alman kurumları ile çadır kentler kurmaları için ilişkiler geliştirmeye başlamış bulunmaktayız. Almanya’daki göçmen örgütleri, belediyeler, sivil inisiyatifler, kurumlar ve özel kişilerin oluşturacağı ortak şeffaf olarak koordine edilen bir oluşum geliştirmekteyiz. Doğal olarak Türkiye’deki bürokratik engellere takılmadan yurt dışı ve yurt içi unsurları bu amaçla, uyuma dayalı bir çalışma için bir araya getirmekteyiz. Almanya, Türkiye- İzmir, Türkiye Deprem Bölgesi Organizasyonları süreci koordinasyon çerçevesinde yürüteceklerdir. Bunun için iyi organize edilmiş bir network ve organizasyon gerekmektedir. Frankfurt bölgesi organizasyonun koordinasyon merkezi olacaktır. Bağışlar makbuz karşılığı alınacak ve organizasyonun aşamaları şeffaflık ilkesi gözetilerek, DİDER’in resmi internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşılacaktır. Lütfen sizler de yaşadığınız yerdeki yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile ilişkiye geçip kampanyaya ortak olmalarını sağlayınız. Bu çalışmanın bir bileşeni olmanız bizleri onurlandıracaktır” denildi.

 

BAKMADAN GEÇME!