Bütçe değil yetki istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bütçe değil yetki istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 15:34

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, EssenBaşkonsolosluğu’nda sivil toplum kuruluşlarına ‘’Ailenizdebana da yer var mı?’’ adlı koruyucu aile projesinin tanıtım toplantısındabütçe istemediklerini yetki istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Neuss kentinde korunmaya muhtaç çocuklar için çalışmalar yapan Umut Yıldızı Derneği, “Ailenizde bana da yer mı?” projesinin tanıtımı amacıyla Essen Başkonsolosluğu’nda çevredeki sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Kurulduğu iki yıldan beri korunmaya muhtaç çocuklara umut olan Umut Yıldızı Derneği’nin “Ailenizde bana da yer var mı?” projesi ile Türk aileleri koruyucu aile olmaya teşvik ediyor. Toplantıda söz alan Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, siyasi, dini ayrımcılıklardan uzak, Alman kurumları ile işbirliği ile kurumsallaşmak ve yetki almak istediklerini ifade eden Kamil Altay,

“Her yıl binlerce çocuğumuz gençlik daireleri tarafından korunma altına alınarak, çocuk yurtlarına veya Türkler koruyucu aile olmadıkları için Alman koruyucu ailelere veriliyor. Biz bu çocuklarımızın Türk koruyucu ailelere verilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!