Meslek Eğitim Borsası büyük ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Meslek Eğitim Borsası büyük ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 14:54

Köln Başkonsolosluğu’nun geleneksel ‘Meslek Eğitim Borsası’na bu yıl da ilgi büyüktü.

Haberin Devamı

Özellikle Almanya’da yaşayan göçmen gençlere meslekleri tanıtmak amacıyla düzenlenen fuarda, Alman İş Ajansı ve polis teşkilatı gibi kurumların yanı sıra çeşitli eğitim kurumları ve büyük şirketler de stand kurarak gençleri meslekler konusunda bilgilendirdi.

Meslek Eğitim Borsası’nın ev sahipliğini üstlenen Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, “Buraya gelen gençler sadece meslek hakkında bilgi almıyor, o mesleğe ulaşmak için ne tür eğitim gerektiği konusunda da bilgi sahibi oluyor. Hayallerindeki mesleğe nasıl yöneleceklerini de burada öğreniyor. En büyük sıkıntımız ise gençlerimizin ciddi hedefinin olmaması. Amacımız Alman kurumları ile gençlerimizi bir araya getirmek” diye konuştu.

Yüzlerce meslek olduğunu ancak gençlerin çok bilinen birkaç mesleğe yönlendiğini, bunun ise gençlerin bilinçlendirilerek aşılabileceğini dile getiren Engin, “Maalesef eğitim seviyemiz istediğimiz düzeyde değil. Çok yüksek eğitim almasak da en azından meslek eğitimi almamız Türk toplumunun gelecekte iyi bir seviyede olması için bizim olmazsa olmazımızdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!