Yurdu etkisi altına alan kar etkisiyle birlikte su tüketiminin azaldığına ve bu durumunda da vücudun bağışıklık sistemini zayıflattığına dikkat çeken uzmanlar, hastalıklara karşı güçlü bir savunma için yeteri kadar ve doğru kaynaktan su içilmesi gerektiğini dile getiriyor. Kanın pH’ının dengelenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için de PH’ı 7.4’ün üstünde olan alkali suların tercih edilmesi öneriliyor.
#Bağışıklık SistemiBeslenmenin temel taşı ve vücudun en önemli kimyasal bileşeni olan su, sağlık ve vücut açısından önemli faydalar sağlıyor. İçtiğimiz suyun miktarı kadar sahip olduğu özellikler de sağlığımız için büyük önem taşıyor. Dışarıdan aldığımız sularda belirtilen pH değerleri suyun içerisinde bulunan hidrojen miktarına işaret ederken yüksek pH'a sahip sular daha çok oksijen tutuyor ve tazeliklerini daha uzun süre koruyor.
#İçme SuyuBedenimizin en önemli kaynağı olan su, organların görevlerini yerine getirmesinde ve cildin nemlenmesinde önemli rol üstleniyor. Suyu ne zaman ve nasıl içmeniz gerektiğini bilmek vücudunuza daha fazla yarar sağlıyor. Sağlıklı sulara hayatınızda yer açmak hem bedenen hem de ruhsal yönden kendinizi daha iyi hissetmeniz için önemli. İşte A'dan Z'ye su içme rehberi...
#Beden Ve Ruh SağlığıDaha iyi bir yaşlılık için “evli biri olmak, yaşlılığı eşiyle birlikte karşılamak” mühim bir avantaj. Evlilere iyi bir haberimiz daha var: Yeni bir çalışma (İngiltere/Londra Tıp Koleji) evli çiftlerde yaşlılığa bağlı bunama riskinin daha az olduğunu bir kez daha net ve açık olarak gösterdi. “Bir kez daha” diyorum, zira bu zaten bilinen bir konuydu. Peki neden? Sanırım ilk 6 neden şunlar olmalı...
#Osman MüftüoğluDünyanın bir bölümü hâlâ su kaynaklarına ulaşmada zorluk yaşarken geri kalanında su tüketimi trend oldu. Herkesin elinde, çantasında bir su şişesi var artık. Ünlü markaların tasarladığı rengârenk mataralar, içinde de aromalı sular... Su içmek sağlıklı yaşamanın yanında havalı görünmenin de bir yolu oldu.
#Su Kaynaklarıİnsan için en değerli yaşam unsurlarından olan su çok önemlidir. Su kalitesi ve içme suyunun özellikleri son zamanlarda oldukça değerli hale gelmektedir. İçem suyu saf madde midir yoksa çözelti midir? İçme suyunun ph değeri ve sertliği kaç olmalıdır hakkındaki tüm bilgiler sizler için derledik.
#İçme SuyuİKİ doz Sinovac aşısı yaptıran sağlıkçılara ve risk grubunda olanlara 3. doz Sinovac veya BioNTech aşısı yapılması tartışmasız doğru bir karardı. Ancak 3. dozda BioNTech aşısını tercih edenlere 4. doz olarak yeniden BioNTech aşısı yapılma önerisi bence acele edilmiş, erken alınmış bir karar oldu.
#YAZARLARTaklaman çölü Dünya'nın en ünlü çöllerinden biridir. Taklaman çölü oldukça büyük bir çöldür. Hal böyle olunca çöle her yıl pek çok kişi merak ederek ziyaret etmektedir. Taklaman çölü hakkında bilgi edinmek isteyenler son aylarda en çok araştırdığı konulardan biri de Taklaman çölünün nerede olduğudur. Peki, Taklaman çölü nerede ve hangi kıtada? Taklaman çölünün sıcaklık, iklim, canlıları ve bitki örtüsü bilgileri nedir? İşte, Taklaman çölüne dair bütün detayları sizler için derledik.
#Taklamakan Çölü Nerede Ve Hangi Kıtada?Su, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. Çünkü kanın %83’ü, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudan oluşuyor. Ter, tükürük, idrar gibi vücut sıvılarının üretimi, atıkların atılması, suda eriyen besinlerin emilimi, eklemlerin ve gözün kayganlaşması, vücut ısının düzenlenmesi su ile mümkün oluyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, suyun önemi ve sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.
#Günde Ne Kadar Su İçmeliSu arıtma cihazları giderek yaygınlaşsa da tüketicilerin aklında pek çok soru var. Su arıtma cihazları, damacana suya göre gerçekten hesaplı mı? Suyu yeteri kadar iyi arıtıyor mu? Filtre fiyatlarından dolayı astarı yüzünü geçiyor mu? Bu sorulardan yola çıkarak su arıtma cihazlarını masaya yatırdık.
#Gazetehaberleriİyi ve kaliteli su, yaşamın sağlıklı bir şekilde idame ettirilebilmesi için çok önemli bir unsurdur. İçme suyunun temiz olması kadar, sertliğinin de insan bedeni üzerinde önemli rol oynadığı bilinmektedir. Peki, iyi ve kaliteli su nasıl olmalıdır? İşte, İç hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya'nın konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmeler ve PH değeri hakkında detaylı bilgiler
#İyi Su Nasıl OlmalıdırSağlığımızın yönetilebilir bir “varlık”, sürdürülebilir bir “değer”, özen gösterilmesi gereken bir “mücevher” olduğunu çoğumuz -biraz gecikerek de olsa- öğrendik. Bu nedenle de eskiye oranla daha bir dikkatli, özenli ve bilgiliyiz. Ne var ki hayatın pek çok alanı gibi bu alanda da ciddi bir bilgi kirliliği var. İşte bu nedenle sizden gelen sorular bizim için çok önemli. Bugün sayfamızı yine sizden gelen sorulara ayırdık. Bu sorular sayesinde “yanlış bilinen doğrular” ve “doğru sanılan yanlışlar”ı gündeme getirebiliyoruz. İşte sizden gelen o sorulardan bazıları ve yanıtlarımız...
#Osman MüftüoğluBesinlerdeki antioksidan güç belirli bir sistemle ölçülüp tanımlanabilir. En çok kullanılan yöntemse o besinin oksijen radikali emme kapasitesini (ORAC) ölçmektir. ORAC değeri dikkate alındığında antioksidan gücü yüksek olan ilk 10 besin şöyle sıralanıyor...
#Kelebek