Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medyadan Altılı Masa’nın kurmaylarını eleştirdi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal öyle bir cevap verdi ki sosyal medya ayağa kalktı. Özdağ’ın ‘çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi’yle hareket ettiğini söyleyen Uysal, tepki gelince hem paylaşımını sildi hem de özür diledi. Kuru bir özür her şeyi çözüyor mu? Bence, hayır. Zira Uysal tek değil. ‘O’ sadece son örnek. Yoksa bugüne kadar birçok siyasetçinin rakibini yermek için cinsiyetçi küfürler ettiğine, çocuk ya da kadın istismarı gibi hassas konuları kullandığına şahit olduk. Peki, istismara uğramak kimin ayıbı? Siyasetçilerin üslubu bu olursa toplum nereye düşer?
#Ümit ÖzdağDenizli’de maske denetlemesi sırasında, döner ustasının kendisiyle sohbet etmemesine sinirlenen ve eldiven takmamasını gerekçe göstererek “İşletmeyi kapatın” talimatı veren Vali Ali Fuat Atik, tepkiler üzerine özür diledi. Valinin özrü şüphesiz kıymetli ancak ortada ciddi bir halkla ilişkiler faciası, empati yoksunluğu ve en önemlisi ‘üslup’ problemi var. Bürokrasiden siyasete kadar geniş bir yelpazedeki bu üslup sorunu nasıl çözülür? Konunun uzmanlarına sordum.
#YazarHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ailesine yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen çirkin saldırıya tepkiler devam ederken, hakaret dilinin böylesine kolay ve rahatça kullanılmasında siyasi söylemlerin etkili olup olmadığı da tartışma konusu. İktidara yönelik tüm eleştirilerin ‘damat’ denilerek Bakan Albayrak üzerinden yürütülmesi, ayrıca kullanılan jargon çirkinleşme ve bayağılaşmaya zemin mi hazırladı? Siyasal iletişim uzmanları yanıtladı.
#Fulya SoybaşBeşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği, Faruk Şüyün’un hazırladığı ‘Ustalara Saygı’ etkinliklerinin 158’incisi, çağdaş sanatımızın yaşayan en önemli temsilcilerinden Gültekin Çizgen için 13 Kasım Pazartesi akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
#Beşiktaş BelediyesiMERSİN’in Erdemli İlçesi’nde 3 yıldır kütük üzerinde kayın mantarı üretimi yapan üretici Durmuş Ali Saydam, yılda 4 ton üretim yapıyor. 600 mantar kütüğü ile Mersin’in en büyük üretim alanına sahip olan Durmuş Ali Saydam, hedefinin dış ülkelere ihracat yapmak olduğunu söyledi. 2015 yılında kütüklere ektiği mantarların ilk hasadını yapan üretici Saydam, 3 yılda üretimini 10 katına çıkartmayı başardı.3 yıl önce köylü çiftçilerin gelirlerini arttırmak ve sosyal ormancılık faaliyetlerini arttırmak için Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı kültür mantarı (Kayın) yetiştiriciliği kapsamında 60 kütükle işe başlayan Durmuş Ali Saydam, kısa sürede üretimini 600 kütüğe çıkartarak yılda 4 ton mantar üretmeyi başardı. Saydam, "Çiftçilikle uğraşıp yılda 5 bin TL gelir elde ederken şimdi kayın mantarından yıl da 50 bin liraya kadar gelir elde edebiliyorum. Kayın mantarı yetiştirmeye başladıktan sonra mahallemizde birçok kişi de mantar yetiştirmeye başladı. Onlara da bir şekilde destek oluyorum. Daha önce hayvan yetiştirilen ahırlarda şimdi kayın mantarı yetiştirilmeye başlandı" dedi.
#MersinMERSİN’in Erdemli İlçesi’nde 3 yıldır kütük üzerinde kayın mantarı üretimi yapan üretici Durmuş Ali Saydam, yılda 4 ton üretim yapıyor. 600 mantar kütüğü ile Mersin’in en büyük üretim alanına sahip olan Durmuş Ali Saydam, "Çiftçilikle uğraşıp yılda 5 bin TL gelir elde ederken şimdi kayın mantarından yıl da 50 bin liraya kadar gelir elde edebiliyorum" dedi.
#Kayın MantarıMERSİN’in Erdemli İlçesi’nde 3 yıldır kütük üzerinde kayın mantarı üretimi yapan üretici Durmuş Ali Saydam, yılda 4 ton üretim yapıyor. 600 mantar kütüğü ile Mersin’in en büyük üretim alanına sahip olan Durmuş Ali Saydam, hedefinin dış ülkelere ihracat yapmak olduğunu söyledi. 2015 yılında kütüklere ektiği mantarların ilk hasadını yapan üretici Saydam, 3 yılda üretimini 10 katına çıkartmayı başardı.
#Kayın Mantarı