Oltan Sungurlu, Anavatan Partisi’nin kurucularından... Dört dönem milletvekilliği yaptı. Beş kez Adalet Bakanı, bir kez de Milli Savunma Bakanı oldu. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın en yakınındaki isimlerden 85 yaşındaki Sungurlu ile Didim’deki yazlığında sohbet ettik. Geniş bir sosyal çevresinin olduğunu anlattı: “Gelenim gidenim çok. Hiç yalnız kalmadım. Ben insanları sevdiğim için insanlar da bana geliyorlar, sevinçlerini de kederlerini de anlatıyorlar. Marko Paşa gibi oldum.”
#GazetehaberleriGeçtiğimiz hafta TBMM'de kabul edilen 'Torba Kanun' ile büyükelçilik yapan memur kökenli olmayan kişilerin Türkiye'ye dönüşte Dışişleri Bakanlığı kadrosuna alınabilmesinin yolu açılmıştı. Bu yeni düzenlemeye Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli olan, Dışişleri Eski Bakanları ve yine emekli 150 büyükelçi ve başkonsolostan itiraz geldi ve Cumhurbaşkanı Gül'den adım atması istendi. Yayınlanan bildiride Dışişleri Bakanlığı'nın kurumsal yapısının tahrip edileceği savunuldu. İşte yayınlanan o bildiri:
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, belediye tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri programı kapsamında ünlü piyanist İdil Biret ve 7 öğrencisiyle konser verdi. Konserde, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu ile Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı Başkanı Bülent Eczacıbaşı, vakıflarına ait olan ve bir süredir Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin (AIMA) halen çalışmalarını sürdürdüğü 3 katlı binayı, akademinin bağlı bulunduğu Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı'na devretti.Ayvalık 9. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Alibey Kültür Merkezi'nde, devlet sanatçısı, ünlü piyanist İdil Biret, 7 öğrencisiyle birlikte sahne aldı. Konseri, Bülent Eczacıbaşı'nın yanı sıra, devlet eski bakanlarından Ali Bozer, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi izledi.Tuncel YILMAZ/AYVALIK/DHA
#HtvhaberTürkiye dejavu yaşıyor. 100 yıl önce Balkanlar’da başına gelenlerin neredeyse tıpatıp aynısı bugün Güneydoğu’da karşısında. Tek fark, ayrılıkçı çeteler dağdan inerken değil Avrupa’nın baskısıyla cezaevinden çıkarılırken davul-zurnayla karşılanıyor olmasıdır. Üstelik ayrılıkçılar ve karşılama ekibi Türk mahallelerinden geçerek gösteri yapıyorlardı.
TED Ankara Koleji Mezunları Derneği, Anayasa taslağını düzenledikleri sempozyumla tartışmaya açtı. Prof. Dr. Süheyl Batum, "iktidar hangi kesimi hangi çoğunlukla temsil ederse etsin Anayasa değişikleri herkesin ortak hareket ettiği ve uzlaşmayla yapılan değişikliklerdir" dedi.
19 Eylül 1946. II. Dünya Savaşı sona ereli bir yıl olmuş. Sir Winston Churchill, Zürih Üniversitesi’nde öğrencilere sesleniyor: "Avrupa’nın iyileşmesi için Avrupa Ailesi’ni yeniden yaratmak gerekiyor... Bir tür Avrupa Birleşik Devletleri inşa etmeliyiz... İlk adım Fransa ile Almanya arasında bir ortaklık kurmaktır... Avrupa Birleşik Devletleri’nin yapısı, tek tek devletlerin önemini azaltmalıdır... Eğer Avrupa Birleşik Devletleri’ni (ya da adı her ne olacaksa) kuracaksak, bir an evvel işe koyulmalıyız."
The Coca-Cola Company, dünyada 22 olan yönetim birimi sayısını 6’ya indirip, bunlardan Hindistan dahil 43 ülkenin bağlandığı Avrasya Grubu’nun başına Ahmet Bozer’i atadı. Bozer, Coca-Cola’nın en büyük yönetim birimi haline gelen Avrasya Grubu’nu İstanbul’dan yönetecek. Türkiye böylece Coca-Cola’nın en büyük yönetim merkezi rolünü üstlendi.
TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti’ye ‘vatan haini’ benzetmesi yapmasını eleştirmeme bozulmuş: ‘Ben o benzetmeyi doğrudan Merkez Bankası Başkanı için yapmadım... Ama Sayın Serdengeçti’nin faiz politikasının yanlış olduğunu başından beri söylüyoruz...’