Alerjik Rinit haberleri sayfasında Alerjik Rinit hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 349 Alerjik Rinit haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özcan Oğurlu, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan alerjinin mevsimsel olması durumunda şikayetler görülür görülmez hekime başvurarak tedaviye başlanması önerisinde bulundu.
#SağlıkHalk arasında saman nezlesi olarak da bilinen alerjik rinit, mevsimsel olarak hapşırma, geniz akıntısı ve boğazda kaşıntı gibi belirtiler gösteriyor. Bu belirtileri nedeniyle günlük yaşamı olumsuz etkileyen alerjik rinit nedenleri ve teşhisi, tedavisi açısından önem taşıyor. Peki, alerjik rinit nedir, belirtileri nelerdir? İşte alerjik rinit tedavisi ve merak edlenler...
#Alerjik Rinit NedirBahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte alerjik rahatsızlıklarla ilgili şikayetler de gözle görülür şekilde artıyor. Özellikler alerjik yatkınlığı olanlarda görülen alerjik rinit, gözlerde sulanma, burun akıntısı ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Peki, alerjik rinit nedir?
#Alerjik RinitGünlük yaşamı olumsuz etkileyen alerji türlerinden olan alerjik rinit halk arasında saman nezlesi olarak da biliniyor. Mevsimsel değişikliklerin tetiklediği alerjilerden olan alerjik rinit dünya nüfusunun yüzde 10 ila 30'u kadar geniş bir kitlesini oluşturuyor. Peki alerjik rinit nedir, çocuklarda ve yetişkinlerde belirtileri nelerdir? İşte alerjik rinit bitkisel tedavisi için çözüm önerileri...
#Alerjik RinitAlerjik rinit, halk arasında saman nezlesi olarak da biliniyor. Hapşırma, geniz akıntısı ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik rinit günlük yaşamı da olumsuz etkileyebiliyor. Peki alerjik rinit nedir, neden olur? Alerjik rinit belirtileri ve tedavisi...
#Alerjik RinitAlerjik rinit ve tedavisi hakkında bilgi veren Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu, yetişkinlerdeki iş gücü kaybına, çocuklarda ise okul başarısında azalmaya sebebiyet veren alerjik rinitin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.
#Alerjik RinitAraştırmalar alerjik hastalıkların büyük şehirlerde yaşayanlarda kırsal alanlarda yaşayanlara göre daha çok görüldüğünü ortaya koyarken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Doğan alerjik riniti olan kişilere önerilerde bulundu.
#Prof. Dr. Müzeyyen DoğanTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, astım ve alerji hastalarının tamamının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını için riskli kabul edilmemesi gerektiğini bildirdi.
#Alerjik HastalarSonbaharın gelmesi ile birlikte hapşırma, burun tıkanıklığı, gözlerde kızarıklık gibi şikayetlere yol açan alerjik rinit (burun iltihabı) yaşam kalitesini önemli oranda düşüren bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ancak alınacak önlemler ve tedavi yöntemleri kişilerin bu süreci konforlu bir şekilde atlatmasına yardımcı oluyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Abdülkadir Göksel, sonbahar alerjileri ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
#Alerjik HastalıkBahar güneşli günlerle gelse de bazı hastalıklar için sıkıntılı bir dönemin başlangıcı olabilir. Bunlardan biri de dünya üzerinde en sık rastlanan alerjik problemlerden alerjik rinittir. Baharın tadını çıkarmak için alerjik rinit ile ilgili bilmeniz ve dikkat etmeniz gerekenleri sizler için hazırladım.
#AlerjiHavaların ısınması, baharın gelmesi çok güzel ama bir de hasta eden şu polenler olmasa! Alerjik hastalıklarda son yıllarda önemli bir artış yaşanıyor. Bu hastalıklardan en çok da çocuklar etkileniyor. Çocuk Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Karaayvaz, çocuklarda alerjik hastalıklar ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi
#Alerjik RinitBahar ayları ile birlikte alerji mevsimi açılmış oldu. Dünya Alerji Haftası'nda, bu yıl polen alerjileri konusunda farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu tarafından, Dünya Alerji Haftası dolayısıyla yayımlanan mesajda, alerjik hastalıkların dünya genelinde 300 milyonun üzerinde kişiyi direkt, bu hastalığa bağlı iş gücü kaybı, okul devamsızlığı, ilaç harcamaları gibi yollarla hastanın çevresini ve ekonomiyi dolaylı etkilediği belirtildi.
#AlerjiSon araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda AlerjisiSonbaharda hava sıcaklıklarındaki dengesizlik, kalabalık ortamlar, polenler ve hava kirliliği ile birleştiğinde üst solunum yolu hastalıklarına kolayca davetiye çıkarıyor. Son haftalarda soğuk algınlığı, grip, farenjit, sinüzit, alerjik rinit ve orta kulak iltihabı gibi hastalıklar nedeniyle kliniklere çok sık başvuru yaşandığını belirten Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Dr. Alaaddin Zirek “Virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar özellikle kapalı ve kalabalık alanlarda; konuşma, öksürme ya da hapşırma esnasında etrafa saçılan damlacıklar yoluyla çok hızlı bulaşıp hastalıkların kolayca yaygınlaşmasına yol açıyor” dedi.
#SağlıkGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özcan Oğurlu, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan alerjinin mevsimsel olması durumunda şikayetler görülür görülmez hekime başvurarak tedaviye başlanması önerisinde bulundu.
#SağlıkSosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız BandıUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıAstım solunum yollarının kronik olarak iltihaplanması sonucu oluşan ve hava yolunun daralmasına sebep olan bir hastalık. Dünya genelinde milyonlarca insanın yaşam kalitesini etkileyen bu rahatsızlık, doğru bilgi ve farkındalıkla kontrol altına alınabilir.
#Melis YılmazHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkErciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
#KuaförErciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
#Cilt HastalığıGözlerde kaşıntı ve kızarıklığa yol açan göz alerjileri (alerjik konjonktivit) bugünlerde hayli yaygın… Alerjiye yol açan polen, küf, toz veya evcil hayvan tüyü gibi maddelere “alerjen” adı verilir. Alerjenler, göz kapakları ve gözlerde kaşıntı, kızarıklık ve şişmeye yol açarlar. Ayrıca gözlerde yanma ve yaşarmaya neden olabilirler.
#Göz AlerjisiKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okullarda solunum yolu virüslerine bağlı enfeksiyonlar çok yaygın olarak görüldüğünü belirterek, son 2 yıldır pandemi nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı bu tür hastalıklara yakalanmadık. Bu da bizim bağışıklık sistemimizi biraz zayıflattı. Bu virüslere karşı eskisi kadar dirençli değiliz” dedi.
#Karadeniz Teknik ÜniversitesiMevsimsel alerjiler, alerjik rinit veya saman nezlesi Nisan ve Ağustos ayları arasında nüfusunun neredeyse dörtte birini etkiler. Birçok kişi semptomlarını hafifletmek için eczanelerde satılan antihistaminiklere yönelir. Ancak mutfağınızda bu reaksiyonlarla savaşmak için bitkilerden ve bitki çaylarından yararlanabilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AlerjiİLKBAHARLA birlikte doruğa ulaşan ve bahar nezlesi, saman nezlesi gibi isimlerle anılan alerjik rinit bilindiği gibi polenlere bağlı gelişiyor. Konuyla ilgili bilgi veren ve çocuklar için neler yapılması gerektiğini belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Bay, çayır, çiçek, tahıl, ağaç ve yabani otların en önemli polen kaynakları olduğunu, bahar nezlesinin de çocuklarda 4-5 yaş dolaylarında başladığını, 12-15 yaşlarında görülme sıklığının en yüksek düzeye ulaştığını kaydetti. Her beş çocuktan birinde alerjik yatkınlık olduğunu kaydeden Bay, çocuktaki alerjik nezle belirtilerini şöyle saydı:
#1Nisan ayıyla birlikte etkisini göstermeye başlayan bahar alerjisi özellikle polene duyarlı kişileri olumsuz etkiliyor. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen bahar alerjisi önlem alınmadığı takdirde kabusa dönüşebiliyor. Peki, bahar alerjisi nedir, hangi aylarda görürülür? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, bahar alerjisi belirtileri ve doğal tedavi önerileri hakkında bilgiler verdi.
#Bahar AlerjisiBahar aylarının gelmesiyle birlikte, bahar alerjisi olarak da bilinen polen alerjisi sorunları yeniden ortaya çıkmaya başladı. Peki, polen alerjisine ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? İşte, polen alerjisi evde tedavisi...
#Polen AlerjisiHalk arasında saman nezlesi olarak da bilinen alerjik rinit, mevsimsel olarak hapşırma, geniz akıntısı ve boğazda kaşıntı gibi belirtiler gösteriyor. Bu belirtileri nedeniyle günlük yaşamı olumsuz etkileyen alerjik rinit nedenleri ve teşhisi, tedavisi açısından önem taşıyor. Peki, alerjik rinit nedir, belirtileri nelerdir? İşte alerjik rinit tedavisi ve merak edlenler...
#Alerjik Rinit NedirBahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte alerjik rahatsızlıklarla ilgili şikayetler de gözle görülür şekilde artıyor. Özellikler alerjik yatkınlığı olanlarda görülen alerjik rinit, gözlerde sulanma, burun akıntısı ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Peki, alerjik rinit nedir?
#Alerjik RinitAlerji, çoğu insan için zararsız nitelikte olan maddeler bazı insanlar için zararlı ve rahatsız edici olabilmektedir. Alerji etkisi yapan maddeler genellikle alerjen olarak ifade edilir. Bu alerjen maddeler evcil hayvanlar, toz akarları, polen, böcekler, bazı ilaçlar ve bazı gıdalarda bulunmaktadır. Çoğu insan maruz kaldığı bu alerjik hastalıklar hakkında daha pek çok konuyu merak etmektedir. Bu bakımdan sizin için Alerjik hastalıklar nelerdir ve neden olur? Alerjik hastalıklara hangi bölüm bakar, belirtileri ve tedavileri nelerdir detaylarıyla derledik.
#Sağlık