Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, şu uyarılarda bulundu...
#ÖksürükVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#VeganGöz kapağı, alerji, göz enfeksiyonu, göz yaralanması, göz nezlesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Neredeyse her yaş grubu insanda ortaya çıkan bir sorun olan göz kapağı şişmesinin nasıl geçeceğine dair pek çok tedavi yöntemi bulunur. Çocuklarda göz kapağı şişmesi neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
Halk arasında öğretmen hastalığı olarak da bilinen farenjit boğazda kaşınmaya ve yutkunma zorluğuna neden olabilir. Günümüzde yaygın olan kronik farenjit bakteriyel veya viral enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Bu durumda da akıllara farenjit bulaşıcı mı sorusu geliyor. Peki, farenjit nedir, neden olur? İşte farenjit belirtileri ve tedavisi...
#FarenjitBalgam, alt solunum yollarında ve akciğerlerde üretilmiş olan bir mukus çeşididir. Sinüsler, akciğerler, burun, ağız, gastrointestinal sistemler ve boğazın astar dokuları ile üretilen balgam, çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir. Balgama iyi gelen bazı doğal ve bitkisel çözümlerle evde çare bulunabilir. Peki balgama ne iyi gelir? Evde balgam nasıl geçer? Balgam neden olur? Öksürük ve balgama ne iyi gelir? Balgamlı öksürük nasıl geçer? Boğaz ağrısı ve balgama ne iyi gelir? İşte balgamın nedenleri ve evde balgam atan doğal ve bitkisel çözümler...
#Balgam Neden OlurSivrisinek ya da böcek ısırığıyla özdeşleşen kaşıntı, bazen bir hastalığın da belirtisi olarak ortaya çıkabiliyor. Kaşının altında alerji, egzama, iç organ hastalıkları gibi nedenler gösterilebilir. Kaşıntıya iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki kaşıntı nasıl geçer? Evde kaşıntıya ne iyi gelir? Alerjik kaşıntı nasıl geçer? Strese bağlı kaşıntıya ne iyi gelir? Vücutta kaşıntı nasıl geçer? İşte evde kaşıntıyı geçiren bitkisel çözümler ve doğal yollar
#Kaşıntıya Ne İyi GelirGöz kapakları ince yapıları nedeniyle, vücudumuzun en hassas yerlerinden biridir. Pek çok nedenle göz kapağı şişmesi problemiyle sıklıkla karşılaşan kişiler, göz kapağı şişmesinin nedenlerini ve nasıl geçeceğini merak ediyorlar. Sabah uyanınca ağrılı bir şekilde gerçekleşen göz kapağı şişmesinin alerjiden, uyku pozisyonuna, hatta stresten, troid hastalıklarına kadar pek çok nedeni olabileceği gibi evde göz kapağı şişmesine iyi gelebilen bazı bitkisel yöntemler de bulunuyor. Göz kapakları neden şişer, nasıl geçer diye siz de çözüm arayanlardansanız, işte bazı bitkisel yöntemler…
#Göz Kapağı ŞişmesiGüneş alerjisi çok sık rastlanılan bir alerji türü olmasa bile yine de özellikle bahar dönemlerinde ortaya çıkmakta olan bir alerji türü olarak bilinir. Güneş alerjisi olan kişiler sebeplerini öğrenmek isteyebilir. Aynı zamanda güneş alerjisi ile ilgili daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirler. Güneş alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Güneş alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Güneş Alerjisi NedirAvrupa'da en etkili alternatif tıp yöntemi olarak kabul edilen fitoterapi, tamamen doğal tedaviye odaklanan bir alandır. Fitoterapi nedir, ne işe yarar, nasıl uygulanır ve nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Fitoterapi Nedir Ve Ne İşe Yarar?Doğanın eczanesi her daim kıymetini koruyor… Özellikle bağışıklığı hedef alan yeni bir virüsün hayatımıza girmesiyle belki her zamankinden daha kıymetli oldu. “Doğada ihtiyacımız olan her şey var aslında” diyen eczacı, fitoterapist ve aromaterapist Özlem Pamuk Yıldız, elimizin altında bulunması gereken aromaterapik yağları sıraladı
#ReflüAntalya'da, yüzündeki alerjiler nedeniyle birçok ilaç kullanmasına rağmen sonuç alamayan Nazlı Yılmaz (36), aleo veranın sindirimi güçlendirdiğini, metabolizmayı hızlandırdığını ve cildi yenileyici özelliğe sahip olduğunu öğrenince bitkisindeki jeli kullandı. Alerjilerinden kurtulan Yılmaz, 2017 yılında aleo vera bitkisi üretimine başladı. Şu an 3 serada 7 bin 500 aleo vera bitkisi yetiştiren Nazlı Yılmaz, birçok kozmetik firmasına jel ve yaprak satışına başladı.
#ANTALYAKoronavirüsün belirtileri arasında da yer alan boğaz ağrısı, havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Yutkunmayı, dinlenmeyi ve hatta uyumayı zorlaştıran boğaz ağrınızı evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekinezya ve kuşburnu çaylarıyla hafifletebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
#EkinezyaEt, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere başka boyutları olan bir yaşam felsefesi. Yarın 1 Kasım Dünya Vegan Günü. 1944’te İngiltere Vegan Topluluğu tarafından ilan edilmiş bu gün vesilesiyle yeme-içme alışkanlıklarından modaya, restoran ve kafelerden tariflere kadar konuyla ilgili pek çok başlığı veganlara ve uzmanlara danıştık.
#GazetehaberleriFarklı birçok beslenme türü bu eksikliklerin tedavisi için denenmiş ve farklı türde beslenme biçimlerinin vitamin içeriği zengin formlarıyla beslenmeye rağmen belirli ölçüde düzelebildiği; ülkemizde de Avrupa ve Amerika’da da vitamin düzeyleri düşük istatistiklerden dolayı replasman amaçlı gıda katkısı sektörü bu şekilde beslenmemize son 20 yılda artan ölçülerde dahil olmuştur.
#Vitamin EksikliğiBirçok kozmetik ve kişisel bakım ürününün de raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasal maddelerin genel adının paraben olduğuna ve yapılan araştırmalarda birçok tümör hücresinde paraben tespit edildiğine dikkat çeken Doç.Dr. Ali Balevi, "Günlük hayatta çokça kullanılan ürünlerin içeriğinde paraben bulunabiliyor. Parabenin oluşturduğu zehrin birikmesiyle olan kanser hastalıklarının başında meme kanseri geliyor." dedi.
#Doç. Dr. Ali BaleviGözlerde meydana gelen sıkıntılar, insanların yaşamını olumsuz etkilemektedir. Dünyaya açılan pencere olan gözlerin sağlığına dikkat etmek her birey için son derece önemli. Göz sağlığına dikkat etmek için ise gözde oluşan kızarıklıklar gibi sık karşılaşılan rahatsızlıklar hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.
#Göz Kızarıklığı Neden Olur‘Sağlık Ararken Aldatılmak’ adlı yeni kitabı Doğan Kitap tarafından yayımlanan Prof. Dr. Taner Damcı, “Her şeyi trend olarak görmeye koşullanmış günümüz insanı her yıl yeni bir beslenme trendi görmek istiyor. Oturmuş, bilimsel verilere dayanan ama diğerleri kadar heyecan verici olmayan doğru bilgileri uygulamak eski kafalılık olarak küçümseniyor” diyor.
#BeslenmeKış aylarında, sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, öksürüğe bağlı hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan çocuklarda, altta yatan neden ‘alerji’ olabilir. Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, alerjik çocuklarda enfeksiyonların, diğer çocuklara göre daha uzun sürdüğüne işaret ediyor. Kimi zaman da, enfeksiyonların kendisi alerjik hastalıkları tetikleyebiliyor.
#Dolaşım SistemiProf. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, kış aylarında sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan çocuklarda, altta yatan nedenin ‘alerji’ olabileceğini belirtti.
#ÇocukSon yıllarda Hindistan cevizi yağının faydaları ön plandaydı ve bizler de menümüzde bu yeni keşfettiğimiz yağa yer vermeye başladık. Ancak geçenlerde Harvard’lı bir profesörün “Hindistan cevizi yağı saf zehirdir” açıklamasıyla akıllar karıştı. Peki, Hindistan cevizi yağı söylendiği kadar zararlı mı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.
#Hindistan Cevizi YağıBazı şarlatanlar her hastalığı otla çöple tedavi edebilecekleri iddiasından vazgeçmiyor. Ot-çöp tüccarlarının en iddialı oldukları alanlardan biri de şeker hastalığı. Oysa bugüne kadar şeker hastalığının tedavisinde işe yarayabileceği net ve açık olarak gösterilmiş herhangi bir bitkisel ürün, ilaç olmadı...
#Osman Müftüoğlu