Alanya, yabancı turistlerin akın ettiği, sadece onlara hitap eden mekânların olduğu bir bölge olarak bilinse de son yıllarda çok değişti. Yerli tatilcileri de mutlu edecek tesisleri, sokakları ve gezilecek noktalarıyla çok modern ve düzenli bir kent artık. Üstelik de tarihiyle güneşli havası her mevsim davetkâr.
#HürriyetGaziantep Gastronomi Festivali’nden sonra geçen hafta sonu Antalya’daki benzer festivali de izledik. Her iki belediyenin açıklamalarına göre, uluslararası çaptaki etkinliklerin ilkini 2.5 milyon, Antalya’dakini de 800 bin lezzet tutkunu izledi. Her ikisi de birer rekor sayılıyor. 70 ülkeden yaklaşık binlerce lezzet tutkunlarının yanında 300 ünlü ve Michelin yıldızlı şefleri de tanıdık, çalışmalarını gördük.
#Gaziantep Gastronomi FestivaliGastronomi sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin çok büyük bir bölümü Antalya’dan Türkiye’ye dağıtılıyor. Üretimin bu kadar yoğun olduğu bir yerde 23-25 Eylül’de düzenlenecek FoodFest Antalya’nın sürdürülebilirliğe odaklanan programı umut vaat edici. Şehre gitmişken bölgeye özgü lezzetleri sıraladığım listeye göz atmayı ve her birini tatmayı ihmal etmeyin.
#GastronomiYaz aylarının yoğun turist kalabalığının atlatıldığı ve güzel havaların son demlerinin yaşandığı günlerdeyiz. Uzmanlarımıza ‘Tam da şu sıralar deniz, kum ve güneşin tadının çıkarılacağı yerler nereler?’ diye sorduk. Çadır atılacak adreslerden tutun da saklı koylara kadar birbirinden güzel 15 adresi önerdiler.
#RotaAlanya tatilimin lezzet duraklarını yazmaya kaldığım yerden devam ediyorum. Bu güzel ilçeye geldiğimi duyan Güvenç Konyalı’nın değerli işletmecisi Hüseyin Güvenç bana mesaj attı ve Alanya’da kuzenlerinin harika bir restoranı olduğunu oraya mutlaka uğramam gerektiğini iletti. Hemen arkasından bölgedeki tek Konya restoranı Konyalı Hacı Bey”in işletmecilerinden Mithat Balcılar’ın aramasıyla bu güzel işletmeyi ziyaret ettim. Şimdiden söyleyeyim notum 10 üzerinden 10. Ardından ünlü restoran Alanya’nın Yöresel Mutfağı Esma Hanım’ın Yeri’ne giderek işletmecisi Cevdet Görücü’yle tanıştım. Öyle bir donattı ki masayı, bir tabak daha koyacak yer kalmadı. Lezzet burada bahsedilen kadar varmış. Unutmadan... Cevdet abinin özel bademli kahvesini çok beğeneceksiniz. Son olarak Dim Çayı kenarındaki Pınarbaşı restorana gittim. “Çay kenarında bir sürü restoran var, neden burası” diyeceksiniz... Burası yerel halktan aldığım bilgilere göre diğer mekanlardan bir tık öndeymiş. Gerçekten de haklı çıktılar...
#AlanyaKentteki doğal ve kültürel değerleri canlandırarak turizme katkı sağlayacaklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kentin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarabilmek için şehrin her noktasında çok yönlü bir restorasyon çalışması başlattık” dedi.
#GazetehaberleriKasım ayının son günlerinde yolum Alanya’ya düştü. Güneş insanın içini sımsıcak ısıtırken, sahiller hâlâ havanın ve suyun tadını çıkarmak isteyenleri kucaklıyor. Aralıkta da durum değişmeyecek gibi görünüyor. Tabii yeni kısıtlamalarla eskisi kadar esnek olamayacağız. Size biraz Alanya gezimden bahsetmek istiyorum.
#Alanya Gezi RehberiAşçılıktan şefliğe uzanan yolu açan, yemek sanatının büyük ustası Paul Bocuse’ün başlattığı Bocuse d’Or Yarışması 30 yılı geride bıraktı. Ülkelerinin birincisi 20 şefin tekniklerini ve yaratıcılıklarını sergileyeceği yarışmanın Avrupa finalleri bu yıl 11-12 Haziran’da İtalya’nın Torino kentinde yapılıyor.
#Müge Akgün