Akrilik boya resim sanatı uğraşanlar veya mekanlarda kullanım için boya arayışında olanlar tarafından araştırılmaktadır. Resim sanatı için kullanıldığında canlı ve farklı ortamlar yaratılabilmektedir. Kullanım şekli ilk başta biraz karmaşık görülebilmektedir. Fakat kullanım sırasında bazı detaylara hâkim olduktan sonra kullanımı çok kolay olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Akrilik BoyaAkrilik boya günümüzde pek çok sanatçı tarafından kullanılmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise boyanın kullanım kolaylığı ve güvenilir performansıdır. Diğer yandan akrilik çoğu yüzeye uyum sağlayabilir. Peki, akrilik boya tam olarak nedir ve nerelerde kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Akrilik Boya Nedir?Dur durak bilmiyor, sürekli üretiyor. Yıllardır müzik de yapıyor ama biz onu oyuncu kimliğiyle tanıdık. Kısa süre önce yeni şarkısı ‘Bitik Yine’yi çıkardı, şimdi sırada albüm var. Sinema filmleri de yolda. Onur Tuna ile buluşuyoruz; hayatını, müziği, oyunculuğu ve bilinmeyenlerini konuşuyoruz: “Çapkınlık yapmıyorum. Zaten 2,5 yıllık ilişkim var.”
#Onur TunaDeniz Sağdıç’ın eserlerini görmüş, duymuş ya da denk gelmişsinizdir. İstanbul Havalimanı’nda uzunca süre yer aldı. Sanatın elitist yaklaşımına adeta tepki gösterircesine eserlerini halka açık alanlarda sergiliyor. Sürdürülebilirlik önceliği; bunun için atık malzemeleri kullanıyor. Binlerce parça ile devasa portreler yapıyor. Sessiz sedasız, sadece eserlerinin müthiş gücü ile, taşıdığı felsefesi ile naif ve güçlü bir sanatçı Deniz Sağdıç.YüzdeYüz İlham Veren Sohbetler’in sofralarında sanat konuşulsun isteriz... Bu hafta aklını, yüreğini sanata koymuş, kıymetli sanatçımız Deniz Sağdıç ile birlikteyiz.
#1Tuval sözcüğü zaman zaman işitilen ve manası merak edilen bir kelimedir. İşte ilgiyle okuyacağınız tuval nedir, nasıl yapılır, tuval ne ile boyanır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
Bursalı Çizer Irmak Çavun (20), dünyanın en prestijli ve köklü yarışması olarak kabul edilen ‘Geleceğin Yazarları ve Çizerleri’ yarışmasından iki yıl önce kazandığı ödülüne geçtiğimiz hafta Hollywood’da düzenlenen törenle kavuştu. Lise son sınıfta başvurduğu yarışmada binlerce bilim kurgu çizeri arasından kazanan ilk Türk olan Çavun, şu anda Kaliforniya’da üniversitede, dünyanın bir numaralı oyun tasarımı programında okuyor. Ödül töreni konuşmasında yer alan 'hayalleri ve sanatı önemsemeyen ülkem' sözlerinden kırgınlık mı algılamalıyız?" sorumuza ise "Kesinlikle! Kırgın ve sinirliyim evet!” diyor...
#BursaBirçok farklı yapı ve bina söz konusu olduğu vakit ferforje kelimesi ile çok sık karşı karşıya kalınır. Özellikle estetik açıdan ve sağlamlık noktasında binalarda yaygın kullanılan bir yapı olarak da ele alınmaktadır. Peki, ferforje nedir ve nerelerde kullanılır? Ferforje neyle boyanır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Ferforje NedirBirçok özel okul artık amblemlerini bastıkları kitap, kırtasiye ve kıyafet ürünlerini zorunlu kılarak piyasadan 3-5 kat fazla fiyata velilere satıyor. Çarşı-pazarda 5-10 TL’ye satılan tişörtler okullarda 75 TL’ye, piyasada 30 TL’lik pantolonlar 120 liraya, 10 liralık şapkalar 50 TL’ye satılıyor. Son keşif ise kırtasiye setleri. Siz tek tek piyasadan alınca 300 lira, okuldan alırsan 660 TL. İşi iyice ticarete döken okullar bu zorunlu alışverişler için internet sitesi bile kurmuşlar.
#YazarlarVaroluşdan bu yana insana ait duygu deneyimlerinin birey/ özellikle “Kadın” üzerindeki dramatik etkileşimlerini betimleyen sanatçı Didem Yağcı, “Self Connection- İçsel Temas” adını verdiği Türkiye’deki 2. solo sergisini 17 Mayıs 2016 – 18 Haziran 2016 tarihleri arasında Galeri İlayda’da sanatseverlerle buluşturacak.
#SELF CONNECTION- İÇSEL TEMASTÜRKİYE’nin ve İzmir’in en önemli sanat etkinliklerinden olan EgeArt Sanat günleri bu yıl, Ege Üniversitesi’nin 60’ıncı yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 4-13 Aralık arasında düzenleniyor. 6’ncı Uluslararası EgeArt Sanat Günleri; 26 ülkeden 50 uluslararası sanatçının yanı sıra 24 üniversiteden akademisyeni, Türkiye’nin birçok ilinde eğitim gören yabancı uyruklu ve binlerce Türk öğrenci ile sanatseverleri İzmir’de buluşturacak. 10 yıl önce başlayan ve EgeArt Sanat Günleri’nin kültürlerarası etkileşimi artırdığı ve sanat belleğini zenginleştirerek sanatın gelişimine katkı sağladığını anlatan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile sohbet ettik.
Dünyaca ünlü 3D sokak sanatçısı Manfred Stader, Ülker Saklıköy ile işbirliği yaparak Saklıköy’ün masalsı dünyasını hayata geçirdi. Stader’in bu çalışması, şimdiye kadar Türkiye’de yapılmış en büyük 3D sokaksanat eseri oldu. Eseri Zorlu Center AVM’de görmek için son gün!
1960’larda burs alıp gittiği Amerika, büyük Türk ressamı Bedri Rahmi Eyuboğlu’na akrilik boya, beyaz tutkal, kum ve Japon kâğıdını hediye etti. Bu malzemelerde konuşturduğu sanatıysa ölümünden yaklaşık 40 yıl sonra Sanat Akmerkez’de görücüye çıkıyor. Hikâyeyi torunu Rahmi Eyuboğlu anlattı.
Uzun süredir ekranlarda yok neler yapıyor diye Cihangir’deki evinin kapısını çaldım. Kendini resme vermiş neşeli mi neşeli, keyifli mi keyifli bir Hümeyra’yla karşılaştım. Ressam Orhan Taylan’dan uzun süredir dersler alıyor, yetmemiş evinin bir odasını atölyeye çevirmiş tablolarının arasında yaşıyor. Bakın ekranların en sevilen oyuncularından Hümeyra neler neler anlatıyor...
Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası (kısaca Kiplas) deyince, kimsenin aklına sanat gelmiyor. Ancak sendika bir yıl önce yeni binasında bir sanat galerisi açtı. Şu anda galeride Bubi’nin sergisi var.