Akıllı ilaç, kanser hastalarında hedefe yönelik sonuç almaya yarayan tedavi yöntemlerden biri. Peki son yıllarda büyük bir başarı sağlayan akıllı ilaçları hangi kanser türlerinde kullanılıyor? Diğer tedavi yöntemlerinden farkı ne? İşte akıllı ilaçlar hakkınlar tüm merak edilenler…
#Akıllı İlaçMANİSA’nın Akhisar İlçesi’nde hayata geçirilen ’Akıllı İlaç Kullanımı’ projesiyle ilçedeki 37 ortaokulda toplam 3 bin öğrenciye doğru ilaç kullanımı konusunda bilgiler verildi. Projenin Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il geneline yayılacağı bildirildi.
#ManisaÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Türkiye’nin önde gelen dizi film yapımcıları, 7 Haziran’da İstanbul’da bir araya gelerek sektörün sorunlarına ilişkin çözüm yolları ile dizi filmlerde sosyal güvenlik duyarlılığını arttıracak mesajların verilmesi konularını ele aldı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Yakın zamanda bir yenidoğan yoğun bakım denetim ve değerlendirme bilimsel komisyonu oluşturduk. Komisyon tarafından yenidoğan yoğun bakımlara ilişkin yeni bilimsel rehberler oluşturulacaktır. Amacımız iyi, etkin, güvenilir ve nitelikli sağlık hizmetlerini sürdürmeye devam etmektir" dedi.
#Sağlık BakanıArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunHer yıl 9. ayın 22. günü dünyada kronik miyeloid lösemi veya KML günü olarak anılıyor. Bu tarihin seçilme nedeni ise KML’nin 9. ve 22. kromozomlarda oluşan bir bozukluk sonucu gelişmesi. KML, kemik iliğinin kan oluşturan hücrelerinde gelişen, olgunlaşmamış hücrelerin biriktiği ve sonunda kanı istila ettiği bir kanser türü olarak tanımlanıyor.
#Sponsorlu İçerikAtatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi Furkan Güneş, Kovid-19 döneminde babaannesi ve dedesinin ilaçlarını eksik ya da yanlış kullandığını fark ederek TÜBİTAK desteğiyle Akıllı İlaç Takip Sistemi geliştirdi.
#TIPSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ülkemize yönelik yatırım iştahının yükseldiği böylesine bir dönemde Türkiye’yi yüksek teknoloji yatırımlarının odağı hâline getirecek tarihimizin en büyük ölçekli teşvik programı HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’nı açıklıyoruz." dedi.
#Mehmet Fatih Kacır