Defne ağacı en çok sevilen ağaçlar arasında yer almaktadır. Özellikle defne ağacı ülkemizde de sürekli olarak yetiştirilmektedir. Bahçesinde defne ağacı yetiştirmek isteyenler bu ağacı nasıl yetiştireceğini merak etmektedirler. Son aylarda defne ağacı ile ilgili yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Peki defne ağacı nedir? Defne ağacı nerede yetişmektedir? Defne ağacının özellikleri nelerdir? Defne ağacı nasıl yetiştirilir? İşte Defne ağacı ile ilgili bilinmesi gereken her şey.
Dünyada öyle noktalar var ki her yıl milyonlarca turistin akınına uğramıyor belki ama popülerliği sahip olduğu ayrıcalıklı doğadan geliyor. Benzerine az rastlanır coğrafyası ile her zaman gidilmeyen ama bir kez gidildiğinde de ömür boyu unutulmayacak yerler… Sadece fotoğraflarına baktığınızda bile kendinizi, “gerçek olamayacak kadar güzel” diye düşünürken bulacağınız 6 harika rotayı tanımaya ne dersiniz?
#Güzel YerlerBir dilin bütün kelimelerini kullansam anlatmaya yetmez. Her anını ölümsüzleştirmek istersiniz de hiçbir fotoğraf makinesinin hafızasına bu güzellikler sığmaz, öyle bir yer… Marmaris milli parkı Akdeniz’le Ege’nin kesiştiği, iklimlerin birleştiği, havanın bol oksijenlisi, güneşin en güzel battığı, en canlı doğduğu yer. Gemilerin en çok yakıştığı, denizin en dibi görüneni, güneş ışıklarının toprakla dalları aralayarak buluştuğu, ballarının çam koktuğu, gündüzünde tabiatın inciler saçtığı, gecesinde gökyüzünün en narin mücevherleri olan yıldızların ışıldadığı bir yer Marmaris milli parkı. İşte size yosun kokulu havasıyla Marmaris milli parkı…
#Marmaris Milli ParkiKahramanmaraş merkezli, Hatay ve ilçelerinde etkisi çok fazla hissedilen, can kayıpları ve yıkımlarla hepimizi şaşkına çeviren, derinden etkileyen deprem felaketi üzerinden bir buçuk yıl geçti. İlk aylarda yaraları sarmaya yönelik destekler yerini yavaş yavaş sürdürülebilir projelere bıraktı.
#Müge AkgünÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte kurulacak Kocasinan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nin 1 milyon 237 bin metrekareden oluşacağını belirterek, "Seralarda üretim yapılacak, her hava koşulunda üretim devam edecek. Kayseri, hem kendi ihtiyacı olan meyve ve sebzeyi üretecek hem de çevre illere ve özellikle de yurt dışına ithal edebilecek." dedi.
#KocasinanOrganik beslenme yöntemlerine ve doğal malzemelerle üretilen ürünlere yönelmek, kentten kırsala göç ederek doğa ile yakın temas halinde olmak son yıllarda çoğumuzun kafasını meşgul eden konulardan. Özellikle büyük şehirlerdeki betonlaşmanın artmasına paralel olarak, doğayla aramıza girmiş olan mesafe de hızla artmaya devam ediyor.
#Mahsul VakalarıAkdenizliler binler yıldır tüketiyor... Kalp dostu ve aynı zamanda sindirimi düzenliyor. Yunan, İtalyan ve Türk mutfaklarının eşsiz lezzeti enginarın faydaları saymakla bitmiyor. Bir çoğumuz enginarı duyduğumuzda burun kıvırsak da bu eşsiz sebzenin faydaları vücudumuz için eşsiz nitelikte... İşte enginar ile ilgili bilinmesi gerekenler...
#EnginarDoğu Karadeniz'de yağış rejimindeki düzensizlik, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık, kuraklık ve anız ateş gibi birçok faktör, orman yangınlarına yol açıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. İbrahim Turna, "Elbette ki aşırı sıcaklıkların artması, bağıl nemin düşmesi, yangın olayını yüzde 100 artıracak. Orman yangınları, iklim değişikliği sürecinde sadece Akdeniz Bölgesi'nde görülmeyecek; İç Anadolu ve Karadeniz'e doğru da kayacak" dedi.
#Doğu KaradenizTürkiye’de bungalov turizminin merkezi haline gelen Sakarya’nın Sapanca ilçesinde adım başı şuursuzca yapılan bungalovlar bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Yatırımcılara bu konuda uyarılarda bulunan SAVİBU Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, “İnsanlar yeteri kadar araştırma yapmadan bu sektöre girmeye çalışıyorlar, giriyorlar ve daha sonrasında hüsranla bitiyor. Bilinçsiz yapılaşmayla birlikte adım başı yapılan bungalov evler altyapıda da sıkıntılara yol açıyor” dedi.
#BungalovÜlkemizin dört bir yanında yetişen şifalı bitkileri en etkili şekilde kullanabilmenin ilk şartı onları tanımak ve ayırt etmek. Her bitkinin görünümünü ve özelliklerini öğrenmek kadar ayıklayıp kurutmayı da bilmek gerekiyor. Madımaklı pilavdan ekşimikli ruloya şifalı otlarla bitki temelli tarifler hazırladım…
#KantaronYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden üniversitelerden biri de Akdeniz Üniversitesi (AKDÜ) taban puanları oldu. İşte, Akdeniz Üniversitesi tavan/ taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Akdeniz Üniversitesi Taban PuanlarıTarım ve Orman Bakanlığı, geleneksel tarım yöntemlerine göre 40 kata kadar daha fazla ürün elde edebilmeyi sağlayan dikey tarım uygulamasına hız veriyor. Gün ışığına ihtiyaç duymadan LED ışıklarla, 30 metre derinlikte dahi tarım yapma imkânı sağlayan dikey tarım uygulamalarına gün geçtikçe ilgi artarken; Bakanlık, bu uygulamayla denizaltında veya uzayda da tarım yapma imkânı sağlanacağını açıkladı.
#Tarım Ve Orman BakanlığıYaz geldi, artık parklarda ya da ormanlık alanlarda daha çok vakit geçiriyoruz. Ülkemizin yeşil alanlarında azımsanamayacak sayıda zehirli bitki bulunuyor. Bu bitkilere herhangi bir şekilde temas etmek, ölümcül sonuçlara dahi yol açabiliyor. Peki yaşam alanlarımızdaki zararlı bitkiler hangileri? Daha çok nerelerde bulunuyorlar? İşte uzak durmanız gereken türler…
#BitkilerTürkiye'de ilk olarak 2011 yılında Edirne’de görülen ve yerleşik tür haline gelen Asya kaplan sivrisineğine bağlı yaşanabilecek olası riskleri, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar konuşmaya başladık. Peki bu sivrisineklerle mücadelede biz vatandaş olarak neler yapabiliriz? Sivrisinek ısırığına bağlı yaşanabilecek olası hastalıklar nelerdir? Uzmanlarla konuştuk.
#Asya Kaplan SineğiTürkiye'de ilk olarak 2011 yılında Edirne’de görülen ve yerleşik tür haline gelen Asya kaplan sivrisineğine bağlı yaşanabilecek olası riskleri, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar konuşmaya başladık. Küçük su birikintilerine yumurtalarını bırakarak çoğalan, gündüz saldıran ve agresif bir tür olan bu sivrisineklerle mücadelede biz vatandaş olarak neler yapabiliriz? Sivrisinek ısırığına bağlı yaşanabilecek olası hastalıklar nelerdir? Hangi durumlarda mutlaka hastaneye gitmek gerekir? Konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkGençlik ve Spor Bakanlığı onayı ile ülkemizde 2017 yılından bu yana düzenlenen, 2019 yılından itibaren de TEKNOFEST kapsamına alınan STM yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Drone Şampiyonası, havada büyük bir rekabete sahne oluyor.
#Gençlik Ve Spor BakanlığıMeteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu raporuna göre bugün Rize, Artvin, Hakkâri ve Van'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise çamur yağışına karşı vatandaşları uyardı.
#Meteoroloji“Temel amacımız toplumda bir coğrafya farkındalığı oluşturmak. Bunun da temel unsuru çocuklar… Onlara bir bakış açısı kazandırmak istiyoruz çünkü olayları değiştirmek bakış açısını değiştirmekle mümkün oluyor” diyen Doğa Gözlemcisi Hüseyin Çağlar İnce ile buluştuk, doğa farkındalığı için yapmamız gerekenleri konuştuk.
#Ömür Kurt