Salatası ve ızgarası yapılan ahtapot, sevilen deniz ürünlerinden biridir. Ahtapotlar mitolojide ve folklorda deniz canavarları olarak tasvir edilmiştir. Özellikle Akdeniz ve Asya'da olmak üzere dünyanın çoğu yerinde ahtapot eti yenmektedir. Peki, ahtapot nedir? Ahtapot nasıl yenir? Ahtapot ızgara nasıl yapılır?
#Ahtapot NedirBu yılın aşırı soğukları ve sıcakları neredeyse ben oradaydım. Kasım ortalamasının en soğuk olduğu günlerde Helsinki, nisanda karlar altında Kapadokya, haziranda 40 derecede Paris ve geçen hafta termometreler 42’yi gösterdiğinde Antalya, oradan da Side...
#Müge AkgünKalamar balığı, tüketilebilen deniz canlıları arasında yer alır. Birçok dünya mutfağı içerisinde sıklıkla tercih edilir. Yemekleri, hazırlanışı ve avlanma şekli ile birçok özelliği vardır. Kalamar balığının nasıl avlandığı ve nasıl sunulması gerektiği gibi konularda insanlar merak duyabilirler. Kalamar balığının özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Kalamar, en sevilen deniz mahsullerinden biridir. Kalorisi en düşük deniz ürünü olan kalamar, protein, çok az oranda yağ, fosfor, magnezyum ve kalsiyumdur. Kalamar; B2, B3 ve B12 vitaminleri barındırır. Kalamar ile yapılan tariflerin başında dolması gelir. Çanakkale Bozcaada'ya özgü bir yemek olan kalamar dolmasının yapım aşamalarını ve kalamarla ilgili bilgileri derledik.
#KalamarArtür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.
Yaz geldi, teknenizi güneye indiriyorsunuz ya da Fethiye, Hisarönü, Gökova üçgeninden sıkıldınız, yeni bir coğrafya, farklı lezzetler arıyorsunuz. Size önerim Cunda ve çevresindeki adalarda bir hafta geçirmeniz. Haziranda okullar da kapanmamışken, yani henüz ortalık tenhayken Cunda’nın sokaklarına da, denizlerine de, mezelerine de doyum olmaz.