Zonguldak'ta yaşayan Murat Terzi’nin (48) yüzü, çalışmaya gittiği Antalya'da, Afrika sineğinin ısırması sonucu tanınmayacak hale geldi. Yüzünde ve kollarında yaralar oluşan Murat Terzi'nin layşmanyaz hastalığına yakalandığı belirlenirken, 6 aylık tedaviyle yaralar geçti, cildinde izler kaldı. Hastalık nedeniyle çalışamadığını ifade eden Terzi, "Çalışma hayatım bitti. Çünkü gücüm yok. Vücudum güç üretemiyor” diye konuştu.
#ZonguldakZonguldak'ta yaşayan Murat Terzi’nin (48) yüzü, çalışmaya gittiği Antalya'da, Afrika sineğinin ısırması sonucu tanınmayacak hale geldi. Yüzünde ve kollarında yaralar oluşan Murat Terzi'nin layşmanyaz hastalığına yakalandığı belirlenirken, 6 aylık tedaviyle yaralar geçti, cildinde izler kaldı. Hastalık nedeniyle çalışamadığını ifade eden Terzi, "Çalışma hayatım bitti. Çünkü gücüm yok. Vücudum güç üretemiyor” diye konuştu.
#SinekTürkiye'de ilk olarak 2011 yılında Edirne’de görülen ve yerleşik tür haline gelen Asya kaplan sivrisineğine bağlı yaşanabilecek olası riskleri, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar konuşmaya başladık. Peki bu sivrisineklerle mücadelede biz vatandaş olarak neler yapabiliriz? Sivrisinek ısırığına bağlı yaşanabilecek olası hastalıklar nelerdir? Uzmanlarla konuştuk.
#Asya Kaplan SineğiTürkiye'de ilk olarak 2011 yılında Edirne’de görülen ve yerleşik tür haline gelen Asya kaplan sivrisineğine bağlı yaşanabilecek olası riskleri, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar konuşmaya başladık. Küçük su birikintilerine yumurtalarını bırakarak çoğalan, gündüz saldıran ve agresif bir tür olan bu sivrisineklerle mücadelede biz vatandaş olarak neler yapabiliriz? Sivrisinek ısırığına bağlı yaşanabilecek olası hastalıklar nelerdir? Hangi durumlarda mutlaka hastaneye gitmek gerekir? Konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkZehirli böcekler birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle yaz aylarında böcekler arttığı için zehirli türleri herkes tarafından araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan zehirli böcek türlerinin hangilerini olduğunu araştırabilir ve buna göre önlemler alabilirsiniz. Sizin için zehirli böcekler nelerdir ve hangileridir? En zehirli böcek türleri ve isimleri nelerdir detaylarıyla derledik.
#BöcekDoğada bulunan böcek türlerinin oldukça tehlikeli türleri bulunuyor. Bireyler araştırma yaparak en tehlikeli böcekleri inceleyebiliyor. En tehlikeli böcek kategorisinde bulunan tüm böcek türleri kişilerce detaylı olarak araştırılıyor. Böcek türleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, tehlikeli sınıfında bulunan böcekleri araştırabiliyor. En tehlikeli böcekler nelerdir? Türkiye'de ve dünyada bulunan en tehlikeli böcek türleriyle ilgili detayları derledik.
#En Tehlikeli Böcekler NelerdirEvcil hayvanı olan herkes, köpeklerin ve kedilerin ara sıra gaz çıkardıklarına tanıklık etmiştir. Ama söz konusu eylemi gerçekleştirenler yalnızca memeliler değil. Böcekler de gaz çıkarıyor hem de öyle böyle değil...Onların çıkardığı gaz kelimenin tam anlamı ile sessiz ve ölümcül...
#Gaz ÇıkarmaEtiyopya'da yeni bir sıtma sineği türü ortaya çıktı. DSÖ'nün daha önce uyarısını yaptığı türle ilgili olarak Afrika kıtasında panik oluştu. Uzmanlar konuyla ilgili önlem alınamazsa tüm kıtanın enfeksiyon riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarı yaptı.
#AfrikaKan emici sineklerin ısırmasıyla bulaşan uyku hastalığı diğer bir adıyla Afrika Tripanosomiyazı, internette araştırılan konular arasında yer alıyor. Tedavisi geciktirildiği takdirde hayati risk doğuran uyku hastalığı Doğu ve Bati Afrika Uyku hastalığı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, uyku hastalığı ( Afrika tripanosomiyazı) nedir? Uyku hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, uyku hastalığı ile ilgili merak edilenler.
#Uyku Hastalığı NedirHürriyet Seyahat için de seyahat yazıları yazan müzisyen ve gezgin Atilla Atasoy sekiz kişilik bir grupla, 'Dünyanın doğal kaynaklar itibariyle en zengin ama en fakir ülkesi, sıtma ve sarıhumma tehlikesinin en yüksek olduğu ülke' olarak anılan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne gitti. Çeçe sineği tarafından ısırıldı, hapse girme tehlikesi atlattı ve kanoyla nehirler arasında maceraya atıldı.
#Demokratik Kongo CumhuriyetiYaz sezonunda korku filmleri de hız kesmiyor. Üç yıl önce büyük ilgi görmüş serinin ikinci filmi “Lanet II” ve sıradan bir insanın caniye dönüşmesini izlediğimiz “13 Günah”, türün tutkunlarına sesleniyor. Venedik’ten 3 ödüllü “İnsanlıktan Uzakta”, Al Pacino’lu dram “Hayallerimdeki Kadın”, Adam Sandler’dan uzaylı komedisi “Pixels”, haftanın diğer seçenekleri.
Şark çıbanının çok eskilerde kalan bir hastalık olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre her yıl 1.5 milyon kişi şark çıbanı oluyor. Türkiye’de ise sadece geçen yıl 2200 şark çıbanı vakası görüldü. Komşularımız Suriye, Irak ve İran’da bizdekinden çok daha fazla sayıda vaka olduğunu biliyoruz.
THY'de görevli Kabin Memuru Ece Taşan, geçtiğimiz günlerde görev için Afrika'ya gitti. Kabin memuru Taşan'ı burada çeçe sineği ısırdı. Sineğin ısırması sonucu uyku hastalığına yakalanan kabin memuru Taşan, ailesi tarafından Taksim'deki Özel Alman Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Ece Taşan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'den hastalığına ilişkin bilgi vererek hastalığına çare bulunacak ilacın bulunması için yardım istedi. Haber Murat ÇAKIR, İbrahim YILDIZ/İSTANBUL - DHA
#Htvhaber