Putin Erdoğan'ı aradı: Domateslerden haberim yok

Güncelleme Tarihi:

Putin Erdoğanı aradı: Domateslerden haberim yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2005 09:00

Türkiye ile Rusya arasındaki "Afrika Sineği krizi"ne Başbakan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin el koydu. Putin, olaydan haberinin olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Lübnan'dan dün telefonla görüştüğü Putin'den, Rusya'nın domates başta olmak üzere yaş meyve ve sebze alımını durdurma kararının düzeltilmesini istedi. Putin, yasak kararından haberinin olmadığını belirtirken, iki lider iki ülke Tarım Bakanlarının sorunu çözmek üzere en kısa sürede bir araya gelmelerini kararlaştırdılar.

LÜBNAN'DAN ARADI

Putin, krizi görüşmek üzere pazartesi günü kendisini telefonla arayan Erdoğan'a dün döndü. Putin'in dönüşündeki gecikmenin, İngiltere Başkanı Blair'i Moskova'da konuk etmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Erdoğan, dün görüştüğü Putin'e, Rusya Veterinerlik ve Bitki Karantina Dairesi'nin Türkiye'den yaş meyve ve sebze alımını durduran kararının Türk çiftçisini mağdur ettiğini söyledi. Erdoğan, mağduriyetin önlenmesi için Türkiye'den Moskova'ya bir heyet gönderdiğini vurguladı. Erdoğan, bu konuda alınan önlemleri yerinde incelemek üzere aynı şekilde Moskova'dan da Türkiye'ye bir heyet gönderilmesini  Putin'den istedi.

"BİLMİYORDUM"

Haberin Devamı

Putin ise "bilmiyordum" diyerek, olaydan daha önce haberinin olmadığını belirtti ve "Sizinle telefon görüşmesi öncesinde konuyu incelettim" dedi. Erdoğan ve Putin görüşmelerinde, sorunu çözmek üzere her iki ülke Tarım Bakanlarının en kısa sürede biraraya gelmeleri konusunda anlaştılar. Her iki lider de bakanlarına, hemen birbirleriyle temasa geçmeleri konusunda talimat vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!