Korku dolu bir yaz

Yaz sezonunda korku filmleri de hız kesmiyor. Üç yıl önce büyük ilgi görmüş serinin ikinci filmi “Lanet II” ve sıradan bir insanın caniye dönüşmesini izlediğimiz “13 Günah”, türün tutkunlarına sesleniyor. Venedik’ten 3 ödüllü “İnsanlıktan Uzakta”, Al Pacino’lu dram “Hayallerimdeki Kadın”, Adam Sandler’dan uzaylı komedisi “Pixels”, haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Her günahın bir bedeli var

13 Günah
13 Sins
Yönetmen: Daniel Stamm
2015/ABD/93’

Silik bir sosyal hizmetler görevlisi olan Elliot Brindle borç batağına batmış, çaresizlik içindeyken, 13 farklı görevi yerine getirmesi halinde 6.2 milyon dolar kazanacağını söyleyen bir telefon alır. Bunun için ilk iki ve kolay görevi başarıyla geçmesi gerekmektedir. Önünde uçan sineği öldürüp, sonra da yemek. Bunu yerine getirince bir anda banka hesabına binlerce dolar para geçer ve Elliot kendini dönüşü olmayan bir dizi olayın içinde bulur. “The Last Exorcism/Son Ayin” ile tanıdığımız Daniel Stamm’ın yönettiği film, David Fincher’ın “Seven” ve “Game/Oyun” filmlerini andıran ama onlar kadar başarılı olamayan bir gerilim.

Minik Kuş dünyayı geziyor

Minik Kuş
Grand Voyage / Yellowbird
Yönetmen: Christian De Vita
2014/Fransa-Belçika/90’

Haberin Devamı

Yuvasından dışarıya hiç çıkmamış, tek arkadaşı bir uğur böceği olan kimsesiz Minik Kuş, yıllardır sıcak bir yuvanın özlemini çekmektedir. Bunu bilen uğur böceği, Afrika’ya göç eden bir sürüye Minik Kuş’un yolu çok iyi bildiği yalanını söyleyerek onu unutamayacağı bir maceraya sürükler. Çok da yaratıcı olmayan, sadece küçük izleyiciye seslenen bir animasyon.

Bazı aşklar unutulmaz

Hayallerimdeki Kadın
Manglehorn
Yönetmen: David Gordon Green
2014/ABD/97’

“Yolların Prensi”, “Joe” filmleriyle tanıdığımız David Gordon Green, son filminde Al Pacino ve Holly Hunter gibi iki usta oyuncuyu bir araya getiriyor. Küçük bir kasabada yaşayan Angelo Manglehorn, hayatının aşkını bir türlü unutamayan bir çilingirdir. Kırk yıl önce kalbini kırmış olan güzel Clara’yı “mükemmel kadın” olarak nitelendiren Angelo Manglehorn, hayallerinin kadınına yeniden kavuşabilmek için, takıntılı bir şekilde ona hâlâ mektuplar yazmayı sürdürmekte ve onu ısrarlı bir şekilde aramaya devam etmektedir. Oyunculara rağmen beklentinizi yüksek tutmadan izleyeceğiniz ortalama bir dram.

Sadakat, peki ama kime?

İnsanlıktan Uzakta
Far From Men
Yönetmen: David Oelhoffen
2014/Fransa/101’

Albert Camus’nun “Misafir” adlı kısa öyküsünden uyarlanan ve Venedik’te Altın Aslan için yarışan film, 1950’li yıllarda bağımsızlık mücadelesi veren Cezayir’de geçiyor. Küçük bir köyde öğretmen olan Daru, Cezayir’de doğmasına rağmen aslen İspanyol olduğu için hem etnik Cezayirliler hem de Fransız koloniciler tarafından ‘yabancı’ etiketiyle hor görülmektedir. Daru’ya, bir muhalifi garnizona kadar götürmesi emri verilir. Bir dönem Fransız ordusuna da hizmet etmiş olan Daru, bu yolculukta kendi sadakatini sorgulamaya başlar. Viggo Mortensen ve Reda Kateb’in etkileyici bir performans sunduğu film, haftanın en iyi seçeneği.

Haberin Devamı

Lanet devam ediyor

Lanet II
Sinister II
Yönetmen: Ciaran Foy
2015/ABD/95’

Üç yıl önce büyük ilgi gören “Lanet”in devamı olan film, aynı mit üzerinden yeni bir öykü anlatıyorç Bir şerif, ölen arkadaşı Ellison Oswalt’ın çözemediği seri cinayetleri çözmek için davayı üstlenir. Yaptığı araştırmalar sonucu bir kasabada yeni bir aileyle tanışır. Genç bir anne ve ikiz oğulları şehir dışındaki bu bölgeye yeni taşınmışlardır. 9 yaşındaki ikizler evde korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film makarası bulurlar. Bu filmleri açmalarıyla ortaya çıkan korkutucu lanet evi saracaktır. Haftanın tek korku seçeneği olan film, ilkinin ortalama başarısına bile erişemiyor ne yazık ki.

Haberin Devamı

Uzaylılardan piksel saldırı

Pixels
Yönetmen: Chris Columbus
2015/ABD-Çin-Kanada/106’

Uzaylılar, klasik video oyunu yayınlarını yanlış anlayarak, kendilerine karşı bir savaş açıldığını düşünürler ve Dünya’ya saldırırlar. Bu durumda Başkan Will Cooper, 80’lerin video oyunu şampiyonu olan ve şimdilerde evlere sinema sistemi kurmakla uğraşan çocukluk arkadaşı Sam Brenner’ı aramak zorunda kalır. Sam’in görevi video oyunları oynayanlardan oluşan bir takım kurup uzaylıları yenmek ve dünyayı kurtarmaktır. Adam Sandler ve Michelle Monaghan’ın başrolünde olduğu film, komedi ve bilimkurguyu buluşturan ortalama bir seyirlik.

Yazarın Tüm Yazıları