Adet düzensizlikleri haberleri sayfasında Adet düzensizlikleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 373 Adet düzensizlikleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Herkese merhabalar! Adet düzensizlikleri her kadının hayatında dönem dönem olabilmektedir. Arada bir meydana gelen adet düzensizlikleri önemli bir sorun yaratmazken, uzun süreli devam eden düzensizlikler tıbbi problemlere neden olabilmektedir.
#Adet DüzensizliğiTürkiye’de menopoza girme yaşı 47-49 aralığında. Bu durumda 1980’de doğan bir Y Kuşağı kadını bugünlerde menopoz öncesi semptomlarla yavaş yavaş tanışıyor. Premenopoz diye bilinen bu dönem aslında menopozdan 5-6 yıl önce başlıyor. Bazen belirti bile vermiyor ama uzmanlara göre bu süreci iyi yönetmek gerekiyor.
#Hazan Aköz IşıkTürkiye’de menopoza girme yaşı 47-49 aralığında. Bu durumda 1980’de doğan bir Y Kuşağı kadını bugünlerde menopoz öncesi semptomlarla yavaş yavaş tanışıyor. Premenopoz diye bilinen bu dönem aslında menopozdan 5-6 yıl önce başlıyor. Bazen belirti bile vermiyor ama uzmanlara göre bu süreci iyi yönetmek gerekiyor.
#Premenopoz“Yurttaki oda arkadaşlarımla aynı anda regl oluyoruz. Ofisteki tüm kızlarla bir müddet sonra aynı gün adet görüyoruz." Çoğumuz benzer şeyler yaşıyor ama bunun nedenini anlamıyoruz. Peki, böyle bir şey gerçekten mümkün mü? Yoksa bu sadece bir tesadüf mü? Uzmanlar ne diyor?
#Aynı Anda Regl Olmak“Ev arkadaşımla adet döngülerimiz farklıydı ama bir müddet sonra aynı tarihte regl olmaya başladık. Ofisteki tüm kızlar aynı anda regl oluyoruz. Yurttaki tüm oda arkadaşlarımla aynı tarihlerde regl oluyoruz.” Bu ve benzeri cümleleri siz de etrafınızdaki kadınlardan duymuşsunuzdur. Çoğumuz bunun bir tesadüf mü yoksa gerçek mi olduğunu aramızda konuşuyoruz. Belki siz de bunu deneyimleyenlerden birisiniz. Peki, bu nasıl oluyor? Tıbben böyle bir şey mümkün mü? Yoksa bu sadece bir tesadüf mü? Bilim ne diyor?
#Kadın SağlığıÇOCUK ve gençlerde dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarından biri olan obezite; genel olarak enerji alımının enerji tüketiminden fazla olduğu durumlarda, yağ dokusunun artmasıyla ortaya çıkan klinik bir durum olarak tanımlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü obeziteyi “Sağlığı bozacak ölçüde yağ dokusunda anormal veya aşırı miktarda yağ birikmesi” olarak tanımlamıştır. Obeziteyi değerlendirirken vücuttaki yağ dokusu ile yağsız dokunun oranlarının bilinmesi de önemlidir. Dr.Behçet uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Behzat Özkan konu ile ilgili şunları anlattı.
#1Yurt dışında pek çok kadın tarafından kullanılan evde menopoz testini ilk defa duymuş olabilirsiniz ama ülkemizde de e-ticaret sitelerinde yurt dışından ürün satışı yapılıyor. Peki, kadınlara olası menopoz aşamaları hakkında bilgi veren bu testler ne kadar güvenilir?
#MenopozHayatı boyunca hiç kilo problemi yaşamamış olan Bridget Houser, 2018'deki düğününden önceki aylarda açıklanamaz bir şekilde kilo almaya başladığını fark etti. Yaptığı koşuların mesafesini artırdı, arka arkaya yüksek yoğunluklu egzersiz dersleri aldı, gün boyunca genellikle yalnızca su, kahve ve meyve tüketti, akşamları da çoğunlukla sebzeden oluşan hafif bir yemek yedi. Ancak Houser ne yaparsa yapsın, bir türlü kilo veremiyor aksine kilo alıyordu. Üstelik yüzü de gittikçe yuvarlaklaşıyordu.
#Cushing Sendromu“Sürekli diyet ve spor yapıyorum ama hiç kilo veremiyorum!” şikâyetlerini çevremizde sıkça duyuyoruz. Bu durum “Aydede Yüzü” olarak da bilinen Cushing sendromu hastalığının habercisi olabilir. Bridget Houser’ın yaşadıkları da buna çok iyi bir örnek...
#SağlıkAnti Tiroglobulin ve Anti TPO bağışıklık sistemini önemli derecede etkileyen antikorlardır. Kanda veya idrarda çıkan Anti TPO, Tiroid bezi hastalıklarının tespit edilmesinde önemli rol oynarlar. Peki, Anti TPO nedir? Normal değeri kaç olmalıdır? İşte Anti TPO yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#SağlıkSon yıllarda sıkça duyduğumuz Anti TG hastalığı, bağışıklık sisteminin antikorları yanlış yönlendirmesi ile ortaya çıkmaktadır. Bakteri, virüs, mantar ve parazit gibi vücuda zarar veren antikorları tiroid bezine yönlendirerek yok etme girişiminde bulunur. Sizler için Anti TG hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Anti TG (Anti Tiroglobulin) NedirMısır, Babil ve Çin başta olmak üzere binlerce yıldır birçok medeniyet tarafından hastalıkların tedavisinde kullanılan hacamat, günümüzde yeniden popüler bir hale geldi. Ancak vücudumuzda biriken toksinlerin dışarı atılmasını sağlamak için uygulanan hacamatı yaptırırken, oldukça dikkat etmek gerekiyor. Çünkü hacamat, hekimler tarafından, steril ortamda ve sterilize edilmiş ürünler kullanılarak yapılmadığı taktirde, ciddi sağlık sorunlarına da neden olabiliyor.
#HacamatKadınlarda hormonda yaşanan dengesizlikler farklı problemlere sebep olmaktadır. Bazı kadınlarda iştahsızlık bazı kadınlarda ise depresyon gibi psikolojik problemlere neden olmaktadır. Kadınlarda görülen adet düzensizlikleri veya akne problemleri hormon bozukluklarının en önemli belirtileri arasındadır. Peki kadınlarda hormon bozukluğu belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Neden olur, nasıl tedavi edilir ve tedavisi kaç gün sürer? İşte kadınlarda hormon bozuklukları ile ilgili detaylar.
#Kadınlarda Hormon BozukluğuErişkinlerde bel ve sırt ağrısı çoğu zaman mekanik bir zorlanma ya da psikolojik kökenli bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda çocuklarda, özellikle de bazı durumlara eşlik ettiği zaman, ciddi sorunlardan da kaynaklanabilir. Çocuklarda bel ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukVitaminlerin vücudumuzun sağlıklı bir yapıda kalması için ihtiyaç duyduğu organik bileşikler olduğunu ve kanın pıhtılaşması, sinir sistemi, görme fonksiyonları, deri yapılanması ile bağışıklık sistemini kapsayan çeşitli rolleri olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özyılmaz, hangi vitamin eksikliğinin hangi hastalığa zemin hazırladığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
#Vitamin EksikliğiHalsizlik, sürekli uyuma isteği, sebepsiz mutsuzluk, dikkat eksikliği gibi sorunlar mı yaşıyorsunuz? Erken uyumanıza rağmen sabahları yorgun mu kalkıyorsunuz? Cevabınız “Evet” ise nedeni yaşam kalitenizi düşüren bahar yorgunluğu olabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok. Çünkü bahar aylarının tadını çıkarmanıza engel olan bu durumu beslenme listenize ekleyeceğiniz besinlerle ortadan kaldırmanız mümkün.
#ANKARABirçok kadın Covid-19 aşısı yaptırdıktan sonra adet düzensizlikleri yaşadıklarını dile getiriyor. Menopoza mı girdim acaba diye düşünenler bile var ama bilimsel olarak aşı ile adet düzensizliği arasında bir bağ olduğu kanıtlanmış değil. Hem arkadaşlar arasında hem de sosyal medyada geniş şekilde yer alan ve kafalarda soru işareti bırakan bu konuyu uzmanlarımızla konuştuk.
#HtvprogramlarBirçok kadın Covid-19 aşısı yaptırdıktan sonra adet düzensizlikleri yaşadıklarını dile getiriyor. Menopoza mı girdim acaba diye düşünenler bile var ama bilimsel olarak aşı ile adet düzensizliği arasında bir bağ olduğu kanıtlanmış değil. Hem arkadaşlar arasında hem de sosyal medyada geniş şekilde yer alan ve kafalarda soru işareti bırakan bu konuyu uzmanlarımızla konuştuk
#Covid 19Polikistik over sendromu son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan kadınsal bir sağlık sorunudur. Polikistik over hamilelik üzerinde olumsuz sonuçlara neden olabileceği gibi günlük hayatı etkileyen adet düzensizliğinden kaynaklı aşırı tüylenme, sivilcelenme gibi sonuçları da doğurabilir. Peki polikistik over nedir, nasıl anlaşılır? İşte polikistik over belirtileri ve hamilelikte etkileri...
#Plikistik OverDişilerin üreme organı yumurtalıktır. Yumurtalık, yumurta üretimi ve dişilik hormonunun üretimi konusunda son derece önemli bir yer tutmaktadır. Yumurtalığın yavaş çalışması ve bu nedenle yapması gereken görev ve fonksiyonları yerine getirememesi ile kadınların hamile kalmasının önüne geçen ciddi bir durumdur. Peki, Yumurta Tembelliği nedir, nelere sebep olur? Yumurtalıklar neden zayıflar, hızlı çalışması için neler yapılmalı tüm detayları ile derledik.
#Yumurta Tembelliği