3 bin yıldır kullanılıyor

Güncelleme Tarihi:

3 bin yıldır kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2021 22:29

ANESTEZİ ve reanimasyon uzmanı Dr. Özgür Ozan Karabağ, akupunktur hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

 “Akupunktur, tarihi neredeyse 3 bin yıl öncesine kadar giden, özellikle Uzak Doğuda kullanılan ve Çin’den dünyaya yayılan bir tedavi yöntemi” diyen Dr. Özgür Ozan Karabağ, şu bilgileri paylaştı:

TEDAVİSİ VÜCUTTAN

“Akupunkturu vücudun belli noktalarının iğneyle uyarılmasıyla vücudun kendini yenileme mekanizmasının devreye alınmasını, enerji akışını düzene sokan bir tedavi yöntemi olarak da adlandırabiliriz. Akupunktur Latince olan iki kelimenin birleşmesi ile oluşan bir kelimedir. Acus: iğne, puncture: batırma anlamındadır. Akupunktur noktalarından yapılan uyarılar beyini uyararak gerekli salgıların salınmasını ve tedavinin insan vücudu tarafından yapılmasını sağlar.”

KENDİ KENDİNE ONARIM

Akupunktur nasıl çalışır sorusuna ise Dr. Özgür Ozan Karabağ, şu yanıtı verdi: “Doğu felsefesine göre, bir dengesizlik ya da enerji ya da kan akışında meydana gelen bir düzensizlik vücutta hastalıklara yol açacaktır. Belirli noktalara yerleştirilen akupunktur iğneleri canlılığı, kan dolaşımını ve vücudun doğal dengesini iyileştirebilir. Akupunktur noktaları ile yapılan uyarılar vücudun kendi kendini onarma mekanizmasını harekete geçirir.”

Haberin Devamı

AKUPUNTURLA yapılabilecek tedaviler hakkında da bilgi veren Dr. Özgür Ozan Karabağ, “Akupunkturun stres, kas gerginliği, kronik ağrı azaltmada ve adet düzensizliklerini normalleştirmede başarılı olduğu kanıtlanmıştır. Konusunda uzman bir akupunktur doktoru sindirim bozuklukları, infertilite, adet düzensizlikleri, cilt problemleri, ağrı ve stres rahatlaması gibi daha karmaşık sorunları tedavi edebilir. Akupunktur sigara ve alkol gibi bağımlılıkların bırakılması konusunda tercih edilebilmektedir. En büyük faydası isteği azaltmasıdır. Bağımlılıklardan vazgeçmeye karar verdikten sonra akupunktura başlamak tavsiye edilir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!