açık süt haberleri sayfasında açık süt hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5290 açık süt haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bağışlık sistemini kuvvetlendirmeden, zihinsel ve fiziksel gelişimi desteklemeye kadar birçok faydası bulunan süt, uygun koşullarda üretilmediği ve yeterli ısıl işlem görmediğinde sağlık için tehlikeli hale geliyor. Açıkta satılan ve kaynağı belli olmayan sütlerin insan sağlığı açısından taşıdığı risklere dikkat çeken uzmanlar, hijyen ve gıda güvenliği bakımından ambalajlı sütün tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
#SÜTDünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulması gerekiyor. Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Açıkta satılan ve sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütler tercih edilmesi gerekiyor.
#Süt TüketimiYoğurt beslenme listesinin temel besinlerinden. Çorbalarla ve yemeklerin yanında tercih edildiği gibi tek başına da bol bol tüketiliyor. Yoğurdu hazır almak yerine evde de kolayca yapabilirsiniz. Ev yoğurdu yaparkan birkaç noktaya dikkat edilmesinde fayda var. Çünkü ekşi olabilir veya tutmayabilir. Peki yoğurt nasıl mayalanır? İşte evde taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktaları...
#Yoğurt Nasıl MayalanırKişi için doğru süt tüketiminin önemli olduğunu kaydeden Uzman Diyetisyen Eda Balcı, besin değerleri noktasında farklılık gösteren sütler arasında en doğru sütün nasıl seçilmesi ve tüketilmesi gerektiğine dair bilgi verdi.
#Uzman Diyetisyen Eda BalcıBağışlık sistemini kuvvetlendirmeden, zihinsel ve fiziksel gelişimi desteklemeye kadar birçok faydası bulunan süt, uygun koşullarda üretilmediği ve yeterli ısıl işlem görmediğinde sağlık için tehlikeli hale geliyor. Açıkta satılan ve kaynağı belli olmayan sütlerin insan sağlığı açısından taşıdığı risklere dikkat çeken uzmanlar, hijyen ve gıda güvenliği bakımından ambalajlı sütün tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
#SÜTDünya Sağlık Örgütü’nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulması gerekiyor. Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Açıkta satılan ve sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütler tercih edilmesi gerekiyor.
#Süt TüketimiYoğurt sofralarımızın temel taşlarından. Hem tek başına, hem başka yemeklerin yanında, hem de çorba terbiyesi gibi amaçlarla bol bol yoğurt tüketiyoruz. Peki yoğurdunuzu evde yapmayı hiç denediniz mi? Ya da evde yoğurt yaptınız ama kıvamı dilediğiniz gibi olmadı mı? Bu gibi durumlarda başvurabileceğiniz bir kaynak var aşağıda. Enfes bir ev yapımı yoğurt için bilmeniz gereken her şey…
#Evde Yoğurt Nasıl YapılırTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kasım ayında yapılacak şûrayla 25 yıla ışık tutacak bir plan çıkarılacağını belirterek, “Tarımda planlama en önemli sorunumuz, bunu çözeceğiz. Türkiye’deki 30 milyon parsel kayıt altında. Biz bunları ekili mi, dikili mi uydudan görüyoruz. Bugün itibarıyla ne ekili olduğunu da görmeye başladık. Yani kim, nereye, ne ekecek belirlenecek” diye konuştu.
#Bakan PakdemirliYaz aylarının yaklaşmasıyla açıkta satılan gıdalarla ilgili riskler artış gösteriyor. Artan zamlarla birlikte tüketicinin açıkta satılan gıdalara yöneldiğine ve buradaki risklere dikkat çeken Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; özellikle kuruyemiş, baharat, kuru meyve, et, tavuk, süt ürünleri ve bakliyat gibi gıdalarda kesinlikle resmi kontrollere tabi ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.
#Organik ÜrünlerTüketicinin açıkta satılan gıdalara yöneldiğine ve buradaki risklere dikkat çeken Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; özellikle kuruyemiş, baharat, kuru meyve, et, tavuk, süt ürünleri ve bakliyat gibi gıdalarda kesinlikle resmi kontrollere tabi ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi: “Bir gıdanın kimin tarafından üretildiğinin ve resmi kontrollerden geçtiğinin bilinmesi lazım. Hangi tarihte üretildiği, son kullanım tarihi, içinde ne bulunduğu, üreticinin bakanlığa kayıtlı olup olmadığını, yani bir ürünün etiketini okumayı bilmemiz gerekiyor.
#SağlıkMitokondrilerini ve probiyotiklerini kaybetti de ondan! Yaşınız, cinsiniz, işiniz, gücünüz, kilonuz ne olursa olsun mitokondrilerinize gözünüzün için gibi bakın. Bana göre hanımefendinin sorunu sadece mitokondri fakiri haline gelmek de değil. Meselenin bir de probiyotik kaybı yönü var ki o da tam bir felaket.
#KELEBEKSon yıllarda Türkiye’deki tüketicilerin temel gıdalarda doğal ürünlere olan ilgisi artıyor. Organik gıda arayışında doğru sanılarak yapılan hatalar ise sağlığımızı tehdit ediyor. “Tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşması için çalışıyoruz” diyen Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, yoğurttaki tehlikeye dikkat çekti.
#Yoğurt