Açık Radyo haberleri sayfasında Açık Radyo hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3671 Açık Radyo haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
17. İstanbul Bienali Açık Radyo’dan dünyaya seslenecek. 17. İstanbul Bienali’nin hem katılımcısı hem de mekânlarından biri olarak konumlanacak Açık Radyo 95.0, 3 Mayıs’tan itibaren her Pazartesi 15.30’da Radyo Bienal başlıklı yeni bir programa ev sahipliği yapıyor. 25 Ekim’e kadar devam edecek program, farklı disiplinlerden birçok sanatçı, araştırmacı, akademisyen ve edebiyatçıyı ağırlayacak.
#Açık RadyoSabancıVakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan Fark Yaratanlar Programı’nınyedinci sezonunun sekizinci Fark Yaratan’ı Açık Radyo oldu. Yazar ve radyo programcısı Ömer Madra, 20 yıl önce 92 ortak ile beraberAçık Radyo’yu kurdu. Açık Radyo, toplumsal eşitsizlikler, özgürlük, demokrasi, toplumsalcinsiyet eşitliği ve çevre kirliliği gibi konularda farkındalık yaratmayı veinsanları bilgilendirmeyi amaçlıyor. Açık Radyo kurulduğundan bu yana “kâinatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerineAçık Radyo” parolasıyla yayın hayatına devam ediyor. Açık Radyo adından da anlaşılacağı üzere anlatacak toplumsal bir derdiolan herkese kapılarını açıyor. Açık Radyo’da bugüne kadar 21 farklı ülkeden 1.090 programcı 1.000’in üzerindeprograma imza attı. 20 bin farklı konuk Açık Radyo mikrofonlarına kendi düşünceleriniifade etti. Ömer Madra ve 92 ortak tarafından kurulan Açık Radyo bugüne kadar toplumsal hayatta farkındalık yaratmak ve sorunların çözümüne katkısağlamak amacıyla yüz binlerce kişiye ulaştı. Binlerce hikâye ve düşüncenin duyulmasınayardımcı oldu. Sessizlerin ve alternatif tüm seslerinduyulmasına imkân sağlayarak sivil toplum alanında kocaman bir fark yarattı.
#Fark YaratanlarArabadayken, kulaklıkla toplu taşımadayken veya mutfakta yemek yaparken birçoğumuzun eli hâlâ radyoya gidiyor. Radyo Günü vesilesiyle kaliteli müzik sunan, gündemden haberler veren ve sohbetleriyle müdavimlerini yaratan en iyi radyo programlarını jürimize sorduk.
#Radyo3 Ağustos 2019’da giçirdiği trafik kazasında çok erken yitirdiğimiz gazeteci, yazar, film eleştirmeni, radyocu Cüneyt Cebenoyan, Açık Radyo’da uzun süre yayınlanan 'Erguvani İstimbot' programının kayıtlarından derlenen ve dostlarının özverisiyle şekillenen aynı adlı kitapla anılıyor.
#Cüneyt CebenoyanTürk televizyonlarının tanınan simalarından Gökhan Abur hayatını kaybetti. Uzun yıllardır televizyon ekranlarında meteoroloji editörü görevini üstlenen ve sunduğu hava durumu raporları ile akıllara kazınan Gökhan Abur, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Gökhan Abur hayatı ve biyografisi de bu gelişmenin ardından araştırılmaya başlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun olan Gökhan Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü’nde görev yaptı. Birçok albümü de bulunan Abur müzikle de yakından ilgileniyordu. Abur, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Peki, Gökhan Abur kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı neydi? Ünlü Meteoroloji Editörü Gökhan hayatı ve biyografisi!
#Gökhan AburABD’de merdiven çıkarak katıldığı ‘hayır’ etkinliğini, Türkiye’de ‘hayır koşusu’na çeviren Prof. Dr. Itır Erhart, ‘Adım Adım’ girişimi ile 15 yılda 130 bin koşucuya, 1 milyon bağışçıya ulaştı. Erhart, farklı sivil toplum kuruluşları için 153 milyon TL yardım topladı.
#Itır Erhart‘Edebiyatta Denizcilik, Denizcilikte Edebiyat’ mavi gerçekçiliğin süvarilerini anımsattığı için bile çok değerli... Denize açılırken okunması gereken neredeyse tüm seyahatnameleri, kutsal metinleri, biyografileri ele aldığı için kılavuz, karada boğulanları denize, mavi Türkçeye çağırdığı için de deniz feneri sayabileceğimiz bir mavi hazine.
#Edebiyatta Denizcilik Denizcilikte EdebiyatKasıp kavuran sıcaklar, ani hava değişimleri, ormanları küle çeviren yangınlar, kentleri boğan seller, kuruyan nehirler, tükenen türler, azalan tarımsal üretim derken ekolojik krizin uzak bir gelecekte değil, bizzat şu anda yaşanmakta olduğunu sert bir şekilde fark ediyoruz. Peki, iklim krizini çözmek elimizde mi? Karbon ayak izi ne demek? Bireysel olarak ne yapabiliriz? Yerel yöneticilerden, hükümetlerden ne tür taleplerde bulunabiliriz? İklime ve ekolojiye dair zihnimizi aydınlatacak, günlük hayatımızda bize yol gösterecek kitapları seçtik.
#En İyi İklim Kitapları“Tech2025” stratejisi doğrultusunda şebekesini yeniden tasarlayan Vodafone, yeni nesil inovasyon merkezini Türkiye’de kuracak. İlk etapta 26 Türk mühendisin görev yapacağı merkezde, OpenRAN (Açık Radyo Erişim) ve NaaP (Şebeke Tabanlı Platform) gibi yeni nesil teknolojiler geliştirilecek. Türkiye’de yerli ve milli ekosistemin desteklenmesinde önemli rol oynayacak olan merkez, geleceğin dijital teknolojilerinin geliştirilmesinde diğer Vodafone ülkelerine öncülük edecek.
#Vodafone17. İstanbul Bienali Açık Radyo’dan dünyaya seslenecek. 17. İstanbul Bienali’nin hem katılımcısı hem de mekânlarından biri olarak konumlanacak Açık Radyo 95.0, 3 Mayıs’tan itibaren her Pazartesi 15.30’da Radyo Bienal başlıklı yeni bir programa ev sahipliği yapıyor. 25 Ekim’e kadar devam edecek program, farklı disiplinlerden birçok sanatçı, araştırmacı, akademisyen ve edebiyatçıyı ağırlayacak.
#Açık RadyoTürk Telekom Grubu şirketi Argela’nın ABD’deki iştiraki Netsia’nın sunduğu patentli RIC (Radyo Akıllı Kontrolcü) teknolojisi Juniper’in ürün portföyüne entegre edilerek tüm dünyada mobil ağlara verimlilik ve esneklik sağlayacak. Yeni dilimleme teknolojisi afet anlarında ilk yardım ve kurtarma ekiplerinin aramalarını önceliklendirmek dahil kritik önemde düzenlemelere olanak sağlıyor.
#GazetehaberleriTürk Telekom ve yapay zekâ tabanlı güvenli ağlar konusunda lider şirket Juniper Networks, 5G teknolojilerinde çığır açacak bir iş birliğine imza attı. Türk Telekom Grubu şirketi Argela'nın ABD'deki iştiraki Netsia'nın sunduğu patentli RIC teknolojisi, münhasıran Juniper’in ürün portföyüne entegre edilerek tüm dünyada mobil ağlara verimlilik ve esneklik sağlayacak.
#Türk TelekomSel göçmeni bir ailenin çocuğu... Doğduğu Karadeniz topraklarındaki fırtınalar onda gökyüzüyle ilgili büyük bir merak uyandırdı: Bu dev su kütleleri bulutta nasıl duruyordu, yağmurları aşağıya kim döküyordu... Türkiye’nin meteoroloji alanında en tanınan ismi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile geçmişine yolculuk yaptık.
#Mikdat Kadıoğlu25 Litre belgeseli; geleceğin İstanbul’unda olası bir susuzluğu ele alırken, günümüzde bu karanlık tabloyu değiştirmenin yollarını Gökhan Özoğuz rehberliğinde arıyor. Özge Özpirinçci’nin de Özoğuz’a katıldığı belgeselde, tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, mevcut durumu ve çözüm önerilerini konuşuyor. İşte 25 litre belgeselinin konusuna dair detaylar...
#25 Litre Belgeseli KonusuCeylan Ertem, “Red Bull Sunar: Evde Çal” (#EvdeÇal) konserler serisinin bu akşamki konuğu olacak. Genç sanatçı, Red Bull’un Instagram hesabında gerçekleşecek canlı yayında en sevilen şarkılarını seslendirecek. Konser öncesi Ertem’le karantina günlerini konuştuk. Bakın bu süreçte neler yapıyormuş, neleri özlemiş...
#Ceylan ErtemDoğanın en renkli zamanlarında olmamıza karşın bir süre evde kalmamız gerek. Yine de bu, doğayla bağlarımızın kopacağı anlamına gelmiyor. Kitaptan belgesele, çiçeklerle tanışmaktan canlı yayında başka hayatlara tanık olmaya, yapabileceğimiz çok şey var.
#Hayvan