Federal İş Ajansı’nın resmi verilerine göre Almanya’da şu anda 2 milyon 805 bin işsiz vardır. Aynı kurumun verilerine göre de ülke genelinde 800 binin üzerinde boş işyeri bulunmaktadır. Bu kadar çok işsiz olduğu halde, aranan niteliklere sahip olmadıkları için bu işyerleri doldurulamamaktadır.
#AlmanyaAlmanya’da çıkarılan Nitelikli İşgücü Göçü yasası kapsamında, Almanya’ya AB dışından gelecek doktorlara istihdam ve adapte olma sürecinde destek vermek amacıyla Lehrte’de Deuctor GmbH şirketi kuran Dr. Begüm Gökçen Akkaya, sektörün zorluluklarını anlattı.
#AVRUPADAN HABERAlmanya deyince akla; gelişmiş bir sanayi ülkesi gelir. Daha doğrusu gelirdi. Almanya deyince akla; varlıklı, zengin, halkı refah içinde yaşayan bir ülke gelirdi. Almanya deyince akla; demokratik, özgür bir ülke gelirdi. Almanya deyince akla; Avrupa’nın lokomotifi gelirdi. Almanya deyince akla; yurt dışından yatırımcıların tercih ettiği bir ülke gelirdi. Almanya deyince akla; çalışmak ve iyi para kazanmak için başka ülkelerden insanların akın ettiği bir ülke gelirdi.
#AVRUPADAN HABERSPD’li Federal Meclis milletvekili Hakan Demir, TDU’nun Berlin’de düzenlediği sempozyumda Nitelikli İşgücü Göçü Yasası hakkında bilgi verdi. Demir, yasaya göre Almanya’ya gelip çalışmanın artık daha kolay olacağını belirtirken, TDU Genel Sekreteri Doğan Azman ise iş gücü açığının artık Almanya’daki refah düzeyi için de riskli hale geldiğini söyledi.
#Almanya1960’larda mavi yakalı göçmenlere kapılarını açan Almanya, şimdi nitelikli eleman açığının kapanması için yasal düzenlemelere gidiyor. Son olarak ‘Şans Kartı’ uygulaması bakanlar kurulu tarafından onaylandı. Uzmanlara göre ülkede bugünkü refah düzeyinin korunması için yılda 400 bin kalifiye göçmene ihtiyaç var.
#AlmanyaAlmanya’da büyüyen nitelikli iş gücü açığını kapatmak için ilk kez AB dışından nitelikli işçinin önünü açacak tasarıdan ne işverenler memnun ne de iş ajansları. Üstelik tasarıda iyi Almanca, meslek eğitimi için 20 yaş sınırı, lise diploması ya da yabancı ülkedeki bir Alman okulundan mezun olma gibi ağır şartlar yer alıyor.
#AlmanyaAlmanya, acil şekilde ihtiyacı olan 1.2 milyon kişilik işgücü açığını kapatmak hedefiyle yeni yasa hazırladı. Alman Bakanlar Kurulu’nda onaylanan ve Meclis’ten geçerek 2020 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yasa, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarının Almanya’da iş aramasını ve çalışmasını kolaylaştırıyor.
#GazetehaberleriHürriyet Ankara’nın kentte büyük ses getiren “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin dördüncü adresi, 60 yılı geride bırakan ve Ankara’yla özdeşleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte ODTÜ’de kenti ve üniversiteyi konuştu.
#ODTÜCezayir’de yükseköğretim mezunlarının yüksek işsizlik oranına çare bulmak için harekete geçti. Suudi Arabistan’da yayınlanan verilere göre her üç üniversite öğrencisinden biri eğitimini yarıda bırakıyor. İrlanda’da ise başka ülkelerden gelen öğrenciler için, üniversite sonrasında iki yıl çalışma fırsatı sunulacak.
#ÜniversiteTÜRKİYE’nin tekstil ve hazır giyim sektöründe sahip olduğu rekabet gücünün en etkin şekilde yansıdığı alanlardan biri de ev tekstili. 5.5 milyar doları bulan ihracatı ile pazarın Türkiye’deki büyüklüğü 13 milyar dolara ulaştı. Dünyanın en sofistike pazarlarından biri olan AB’nin en büyük tedarikçisi olan Türk ev tekstili sektörü, global ticarette de ilk 4 oyuncu arasında yer alıyor.
Türkiye'nin tarihi ekonomik buluşmalarından biri olan İzmir İktisat Kongresi'nin 5'incisi yarın başlayacak. "Küresel Yeniden YapılanmaSürecinde Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla açılacak panelde 34 oturumda 241 panelist konuşacak, 3 bine yakın davetli izleyecek.
Yabancı çifte önce “Burası Türkiye, beraber yaşayamazsınız, evlenin de gelin” dendi. Ama evlenmelerini isteyen Türk adetlerinin karşısına boşanmalarını isteyen Türk yasaları çıktı. Şimdi de Türkiye’de çalışabilmek için boşanma işlemlerini hallediyorlar
Alman hükümeti, kalifiye iş gücü açığını kapatmak için yasal hazırlıklarını hızlandırdı. AB üyesi olmayan ülkelerden gelen göçmenlerin diplomalarının tanıması için öngörülen yasa tasarısı şekillendirilmeye çalışılıyor. Yeni yasayla Türkiye ve İran gibi ülkelerden alınmış üniversite diplomaları da Almanya'da geçerli olacak