Güncelleme Tarihi:
Oppermann’ın Kanada’ya giderek incelemeler yaptıktan sonra hazırladığı taslak “Almanya’yı bir göç ülkesi olarak şekillendirelim. Bir göç yasasına niçin ihtiyacımız var” başlığını taşıyor.
Taslakta Almanya’nın yurtdışında bir göç ülkesi olmadığı imajının kaldırılması, kimin nereden geldiğine değil, ne iş yapabileceğine bakılması isteniyor. Almanya’nın nüfus değişimi nedeniyle 2025 yılına kadar 6.7 milyon civarında işgücüne ihtiyacı olacağı belirtiliyor. Kadınlarda çalışma ortalamasının yüzde 70 olduğu, bu oranın artırılması, 1.5 milyon mesleksize meslek eğitimi verilmesi öngörülüyor.
Açığı kapatmak için AB dışından işgücü göçünün kaçınılmaz olduğu belirtilen taslakta başvurularda yaş, eğitim seviyesi, meslek tecrübesi ve dil bilgisine bakılarak, yıllık ihtiyaç kotasıyla AB dışından işgücü alınması öngörülüyor.
ORTAKLARI KARŞI ÇIKTI
Hükümet ortağı CDU/CSU, SPD’nin göç yasası taslağını reddetti. Hıristiyan Birlik partileri Grubu Genel Sekreteri Michael Grosse Brömer, Kanada’nın kendi puan sisteminde değişikliğe gittiğini ve Almanya’nın oturma izni yasasına yöneldiğini savundu.