6. hastalık veya " Roseola İnfantum" adıyla bilinen, bebek ve çocuklarda yüksek ateş dışında herhangi bir belirti vermeyen ve 3-4 gün içerisinde ateşi düştükten sonra kızamıkçık benzeri döküntünün ortaya çıktığı viral bir hastalıktır. 6. Hastalık nedir? 6. Hastalık belirtileri nelerdir, bulaşıcı mı? Çocuk Doktoru Nilüfer Toprakçı 6. Hastalık belirtileri ve tedavi bilgileri
#6.Hastalık1 yılda 10 yaş alanlar, kemikleri cam gibi kırılanlar, cilt ve saçları bembeyaz olanlar, tavuk gibi kanat çırpanlar, bedeni taş kesilenler, kurt adamlar... Daha önce belki de ismini dahi duymadığınız, dünyada ‘nadir’ görülen ve tıp profesyonellerinin teşhis koymalarının yıllar sürebileceği hastalıklardan sadece birkaçı bu saydıklarım. Öyle sıradışı rahatsızlıklar var ki “Bu gerçek olamaz” diye düşünmeden edemiyor insan. ‘Nadir Hastalıklar Günü’ dolayısıyla duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıkları masaya yatırdık...
#HastalıkCilt üzerindeki döküntüler bazen tek başına sorun oluştururken bazen de farklı bir hastalığın ilk belirtisi olabiliyor. Özellikle çocuklardaki leke ya da döküntüler ailelerin de paniğe kapılmasına neden olabiliyor. Bazıları son derece masum olmakla birlikte bazılarında biraz daha hızlı hareket etmek gerekebiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Perihan Çobanoğlu Saf, çocuklarda ciddiye alınması gereken döküntüleri sıralayarak alınması gereken önlemleri anlattı…
#ÇocukDoç. Dr. H. Cem Razi, “2 yaşına kadar olan çocuklar yılda 6-8 arasında basit üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebiliyor. Yaş arttıkça enfeksiyon sıklığı biraz daha azalıyor. Geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonları immün sistemin sağlıklı gelişmesi için gereklidir” uyarısında bulundu.
Kışın sert yüzünü iyice gösterdiği şu günlerde grip ve soğuk algınlığı vakaları artış gösteriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için zencefil, antiseptik olarak sarımsak, antibiotik etkili kekik, vitamin deposu boza ve kestane tüketimini öneren Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt, hastalıktan korunmak için aşırı sıcak ortamlardan kaçınmanın da önemli olduğunu vurguladı.
Beş ayda beş kıtaya yayılan Akut Solunum Yetersizliği Sendromu (SARS) ilk kez 26 Şubat'ta tanımlandı. Hastalığı tanımlayan Dr. Carlo Urbani dahil yüzlerce kişinin canını aldı. Belirtileri atipik zatürree ve bazı soğuk algınlığı tiplerine benzediği için sık sık yanlış alarmlara yol açan hastalık henüz topraklarımıza ulaşmasa da gelişmeler endişeyle izleniyor.
TBMM Genel Kurulu’nda devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
#TBMM Genel Kurulu