Sağlık Bakanlığı 18 bin personel yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Sağlık Bakanlığı 18 bin personel için geçtiğimiz günlerde kadro açmıştı. Adayların yerleştirme başvuruları sonuçlandı ve erişime açıldı. Tercih yapan adaylar, sonuçlarına 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden ulaşabilir.
#Sağlık Bakanlığı Personel AlımıSağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı katılım sağlayan adaylar tarafından büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. 11 Haziran Pazartesi günü tamamlanan başvuru sürecinin ardından gözler, Sağlık Bakanlığı 2018/5 tercih sonuçları açıklamasına çevrildi. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
#Sağlık BakanlığıSağlık Bakanlığı tarafından 18 bin personel alımı için 2018/5 tercih işlemleri tamamlanmıştı. 11 Haziran Pazartesi günü tamamlanan başvuru sürecinin ardından gözler, Sağlık Bakanlığı 2018/5 tercih sonuçları açıklamasına çevrildi. Peki, ÖSYM üzerinden alınan başvuruların ardından Sağlık Bakanlığı 2018/5 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler
#Sağlık Bakanlığıİyi bir uyku, sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarından biri. Ancak ne yazık ki toplumun önemli bir kısmı iyi uyuyamamaktan şikayetçi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma, bu konuda çok ilginç detaylar ortaya koydu.
#UykuYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırCumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında dün Cezayir'e gitmişti. Yurda dönüşte uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Batı'nın İsrail saldırılarına sessiz kalmasına tepki göstererek, "Hemen hemen Avrupa ülkelerinin hepsi de bu konuda sessiz. Katliamı durdurmak üzere müdahaleleri söz konusu değil." dedi. Filistin'in İsrail tarafından 1947'den bu yana kademe kademe işgal edildiğini söyleyen Erdoğan, "Herkes Netanyahu'ya “artık git” der hale geldi. Bazı yabancı ülke yetkilileri bize “bundan kurtulmalıyız” diyor. Bu sürecin ileri düzeyde devam edeceğine ihtimal vermiyorum. İnşallah çok kısa bir zamanda Netanyahu pılını pırtısını toparlayıp, buradan çekilecek." ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanGüneydoğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereğince, Kurumumuzda açık bulunan tablo 1 ve tablo 2’ de unvanı, derecesi ve sayısı belirtilen kadrolar için, Bakanlık Makamının 11 Mayıs 2023 tarih ve E-4730436 sayılı izni ve Başkanlık Makamının 02 Ağustos 2023 tarih ve E-1457 sayılı oluru ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılması uygun görülmüştür.
#Güneydoğu Anadolu ProjesiÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları dün açıklandı. 3 milyon 527 bin 443 adayın başvurduğu sınavda bu yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Niğde ve Afyonkarahisar’dan tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan almayı başaran toplam 10 birinci var. İşte o şampiyonların başarı hikâyeleri...
#YÖKEğitimde uluslararası izleme değerlendirme çalışmaları, son yıllarda dünyada oldukça fazlalaştı. Bu çalışmalardan en çok bilinenleri şunlar: OECD’nin yaptığı PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı), TALIS (Uluslararası Öğretme ve Öğrenme Çalışması), SSES (Sosyal Duygusal Becerileri Belirleme Çalışması); IEA’nın yaptığı TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması), PIRLS (Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması). Bu çalışmalar belirli yıl aralıklarıyla farklı sınıf seviyelerinde ve yaş gruplarında yapılıyor. Katılan tüm ülkelere eğitim sistemlerini değerlendirmeleri için önemli fırsatlar sağlıyor.
#Konuk YazarYatırımcılar, oldukça hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, şimdi gözler 2023 yılının olası kritik gündem maddelerinde ve senaryolarında… Peki, nasıl bir yıl geçirdik? Yeni yılda en çok neleri konuşacağız? 2023’te hangi yatırım aracı yıldız olabilir? Birbirinden değerli 10 uzmana sorduk… İşte o önemli öngörüler…
#2023Mısır’da düzenlenen COP27 İklim Zirvesi’nde dünya liderleri, küresel ısınmanın önüne geçmek için yapılması gerekenleri tartıştılar. Yedi sene önce dünya liderleri, küresel ısınmayı 2°C’nin altında tutmayı hedefleyen uluslararası bir anlaşmaya imza attılar. Buna rağmen, içinde bulunduğumuz yüzyılın sonuna kadar küresel sıcaklık artışını 1,5 derecenin altında tutma çabaları halen yetersiz durumda.
#İklim DeğişikliğiNeredeyse kullanmayan yok denecek kadar az. Ya tableti, ya kremi, ya sıvısı, ya aşısı bir şekilde hayatımızda. Yaşlanma etkilerini geciktirecek, kırışıklıklarımızı giderecek, eklemlerimizi güçlendirecek diye kolajenlere hücum ediliyor. Peki gerçekten kolajenler iddia edildiği gibi bu etkilere sahip mi?
#SağlıkGeçtiğimiz hafta borsaların satışa dönmesi beklentileri aşan ağustos ayı ABD TÜFE verisiyle oldu. Bu durum ABD Merkez Bankası (Fed) para politikasında sıkılaşmanın ve agresif faiz artışlarının devam edeceği beklentisini güçlendirdi. Önümüzdeki hafta yapılacak toplantı için 75 baz puanlık artırıma kesin gözü ile bakılırken 100 baz puanlık faiz artırım olasılığı da gündeme geldi. Piyasalar 21 Eylül’deki Fed toplantısını beklerken temkinli görünüm ile dalgalı seyir bir süre daha sürecek gibi görünüyor.
#Borsa50 yıldır kanserli hastaların kurtulması için çaba veren 77 yaşındaki onkolog Arthur Hamberger tam 5 kez kanseri yendi. 26 yaşında ilk kez teşhis aldığında yeni doğmuş kızının büyümesini görmek için 15 yıl hayatta kalmayı kendine hedef edinen doktor, bu hedefini çoktan aştı ve diğer kanser hastalarına da umut oldu.
#Arthur HambergerYaptığı ameliyatlarla kök hücre tedavisinde bir çığır açtığı söyleniyor her yaptığı ayakta alkışlanıyordu. Ancak birkaç yıl içinde söylediği insan olmadığı ortaya çıktı. Ne var ki o zamana kadar nice hastaya ölümcül hasarlar vermeyi sürdürmüştü. Hayatını kaybeden hastalar arasında Ordulu Yeşim Çetir de vardı. O skandal doktor yıllar sonra yeniden manşetlere taşındı...
#Paolo MacchiariniMillî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 236 bin öğrencinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran’da yapılacak sınav başvurusunu merkezî yaptıklarını, bu yıl da öğrencilerin kendi okullarında sınava gireceğini belirtti.
#LGSTeknoloji her geçen gün hem anne-babaların, hem de çocuklarının üzerindeki etkisini sürdürmektedir. Bunun altında yatan neden ise, teknolojinin insan hayatını kolaylaştırması, insanlara zaman kazandırması, uzakları yakınlaştırması, bilgi paylaşımını sağlaması, eğlenerek zaman geçirmeye olanak vermesidir.
#DijitalÖğretmenlerimizin mesleki gelişimleri için yeni dönemde başlatılan kapsamlı destek sunma çalışmaları sonucunda eğitimlere katılımcı sayısı yüzde 34 arttı. 2020 yılında yüz yüze ve uzaktan eğitimlere katılan öğretmen sayısı 1 milyon 187 bin 852 iken 2021 yılında bu sayı 2 milyon 773 bin 317’ye yükseldi.
#ÖğretmenAlmanya’da Başbakan Merkel’in halefinin SPD’li Scholz mu, CDU’lu Laschet mi olacağını muhtemel koalisyon ortakları Yeşiller ve FDP belirleyecek. Scholz, seçmenin yetki verdiğini söylerken ikinci gelen Laschet kendi liderliğinde hükümet kurulması gerektiğini savunuyor.
#Almanya