17 Ağustos Depremi haberleri sayfasında 17 Ağustos Depremi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1947 17 Ağustos Depremi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
17 Ağustos depremi yıl dönümünde anılıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi'nin üzerinden çeyrek asır geçti. Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi olan deprem 1999 yılında yine kendisini acı bir şekilde hatırlattı. Marmara bölgesinde gerçekleşen deprem sonrası yüzlerce bina yıkılırken birçok vatandaş ise hayatını kaybetti. Her yıl bu tarihte depremin önemine vurgu yapılırken hayatını kaybeden vatandaşlar saygıyla anılıyor. Peki, 17 Ağustos depremi saat kaçta, nerede oldu, kaç şiddetinde? 17 Ağustos Marmara depremi kaçıncı yılı? İşte 17 Ağustos depremi anma yılı...
#17 Ağustos Depremi17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 24'üncü yıl dönümünde, depremde hayatlarını kaybedenler anılıyor. Türkiye yaklaşık 6 ay önce de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi yaşadı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve perdenin arkasında fark edilen Can'ın mucize kurtuluş hikayesini anlattı. Öztürk, canlı yayında o görüntülerin ekrana gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.
#Fulya Öztürk17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye'yi derinden sarsan deprem geride ağır hasar bıraktı. 17 Ağustos Gölcük depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? sorusu da o dönemle bilgi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Gölcük depreminin üzerinden tam 24 yıl geçti. Türkiye’nin önemli gerçeklerinden birisi olan deprem, 17 Ağustos 1999 tarihinde Marmara bölgesinde gerçekleşti. Gölcük depreminin ardından yayınlanan resmi raporlara göre depremde 17.480 kişi öldü, 23.781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Peki, 17 Ağustos depremi nerede, kaç şiddetinde oldu? İşte 17 Ağustos Gölcük depremi ile ilgili bilgiler!
#17 AğustosBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çekerek olası Marmara depremi için zamanın daraldığını vurguladı. Görür, olası depremin ardından İstanbul'a dışarıdan destek gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Olası bir depremde İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul. Depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. Veya çok sıkıntılı olabilir. İstanbul'da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul'da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul'un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürKahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili çöküntüye uğratan 7,7 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ederken 17 Ağustos depremi olarak hafızalara kazınan Marmara depremi detayları merak ediliyor. "Asrın felaketi" olarak tanımlanan, yüz binlerce binanın yerle bir olduğu, binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depremi Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da büyük yıkımlara neden olmuştu. Son zamanlarda yeniden İstanbul depremi ne zaman olacağı konuşulurkeni 19 Ağustos 1999 depremi de araştırılıyor. Peki, 17 Ağustos depremi hangi gün oldu, kaç şiddetinde ve kaç saniye sürdü? 17 Ağustos 1999 depremi saati ve detayları...
#17 Ağustos 1999 Depremi17 Ağustos büyük Marmara depreminin yıldönümü. Acılar 23 yıl sonra da hâlâ tazeliğini korurken uzmanlar yeni depremler için endişeli. Peki beklenen büyük Marmara depreminde süre ne kadar azaldı? Olası Marmara depremi gibi Türkiye'de başka büyük depremler bekleniyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı
#Depremİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Afet Eğitim Merkezi Açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, beklenen İstanbul depremiyle ilgili bir korkusunu dile getirdi. Soylu, "Allah muhafaza İstanbul'da deprem olduğu zaman yapacağı ilk iş vatandaşımzı arabalarını alacak yollara çıkacak. Arabalar yola çıkarsa korkum ve endişem şudur ki; Yollar tıkanacak, ambulanslar gidemeyecek. Arama-kurtarma ekiplerimiz, arama kurtarma mahallerine ulaşamayacak ve İstanbul kilit olacak."
#Süleyman Soylu17 AĞUSTOS 1999 yılında meydana gelen depremle büyük bir yıkıma uğrayan Kocaeli'nin Gölcük ilçesi, yeniden ayağa kalktı. Kentte depremin yarattığı izler silinirken, depremde kentin denize çöken kısımlarındaki izler ise hala duruyor. Dalış eğitmeni Cihan Arslan enkaza daldığında mahşer gecesini yaşadığını söyledi.
#17 Ağustos DepremiBugün, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 20. Yıl dönümü. Yalova'da, 17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, anılıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 20. yıl dönümü dolayısıyla, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da çeşitli törenler gerçekleştiriliyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sosyal medyanın da ana gündem konularından biri.
#17 Ağustos 1999'Da Neler Yaşandı17 Ağustos 1999’da meydana gelen büyük deprem, belleklerimizde asla unutamayacağımız, karanlık bir tarih olarak kazılı kaldı. Yaralar sarıldı, hayat yeniden yoluna girdi. Ama o gün, göçük altında kalarak yitirdiklerimiz, kalplerimizdeki yerlerini asla kaybetmedi. // Sunucu: Gülbin Özbey, Editör: Sebla Koçan, Kurgu: Ali Çepni
#HtvprogramlarBundan 19 yıl önce 17 Ağustos 1999’da merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan büyük bir deprem meydana geldi. Sabah 03.02’de başlayan 7.4 büyüklüğündeki deprem 45 saniye sürdü. Bilançosu çok ağır oldu. Resmi verilere göre 17 bin 840 kişi öldü, 43 bin 953 kişi yaralandı. 285 bin konut ve 40 binden fazla işyeri hasara uğradı.
#Deprem17 Ağustos depreminde 3 yaşında olan ve altı saat enkaz altında kalan Enes Aydın, o günleri babasından ağlayarak dinlediğini söyledi. Babasının kendisinden umudunu kestiğini belirten Enes, “Dedemin kucağında beni canlı görünce ne yapacağını şaşırdı” dedi.
#Enes AydınMARMARA Bölgesi’ni vuran 17 Ağustos Depremi’nin ardından İzmit’te ziyaret ettiği çadır kentte ABD Başkanı Bill Clinton’ın kucağına aldığı sırada burnunu sıkan ’Erkan Bebek’ 18 yaşına girdi. Erkan Işık, 2009 yılında Clinton ile İstanbul’da görüştüğünü, burada kendisine İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş tarafından ev sözü verildiğini belirterek, verilen sözün geç de olsa yerine getirilmesini istedi.
#Erkan BebekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi. Açıklamasında "Kentsel dönüşüm projeleriyle ülkemizin dört bir yanında 3,3 milyon konutun inşasını sağladık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm şehirlerimizi her türlü afete daha hazırlıklı hale getirinceye dek çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan17 Ağustos depremi yıl dönümünde anılıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi'nin üzerinden çeyrek asır geçti. Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi olan deprem 1999 yılında yine kendisini acı bir şekilde hatırlattı. Marmara bölgesinde gerçekleşen deprem sonrası yüzlerce bina yıkılırken birçok vatandaş ise hayatını kaybetti. Her yıl bu tarihte depremin önemine vurgu yapılırken hayatını kaybeden vatandaşlar saygıyla anılıyor. Peki, 17 Ağustos depremi saat kaçta, nerede oldu, kaç şiddetinde? 17 Ağustos Marmara depremi kaçıncı yılı? İşte 17 Ağustos depremi anma yılı...
#17 Ağustos Depremi17 Ağustos 1999 depreminin 25'inci yıl dönümünde, olası Marmara depremi hakkında konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Marmara'da büyük bir deprem olacak, bu 7’yi geçecek bir büyüklükte deprem. Marmara'da bir deprem bekliyorsak, tsunamiyi de birlikte anmak gerek. Bu tehlikenin gerçek olduğunu kabul ettiği zaman bir şey yapması gerekiyor ama bu konuda bilimle siyaset arasında anlaşma yok" dedi.
#Şükrü ErsoyHint bir anne ve Türk bir babanın kızı 24 yaşındaki Zei. Hint geleneksel kıyafetleri giyip pop rap şarkılar söylüyor. Tabii bu haliyle çok da dikkat çekiyor. Bizim de çekti, yeni şarkısı ‘Lucifer’ da çıkınca fırsat bu fırsat, sohbet için kapısını çaldık.
#ZeiSon günlerde art arda meydana gelen depremler tedirginliğe neden oldu. Bu depremler neyin habercisi, başka depremleri tetikleyecek mi? Prof. Dr. Şükrü Ersoy, merak edilen soruları CNN Türk yayınında cevapladı. Olası Marmara depremindeki en kötü senaryoya ilişkin bilgileri veren Ersoy, önemli değerlendirmelerde bulundu. "Biz kuzeyde deprem beklerken güneydeki kollar üzerinde de depremler meydana gelebilir." diyen Ersoy, "Batı Anadolu ve Ege Bölgesi’nde 1970’ten beri büyük deprem yok. Orada da büyük deprem potansiyelini vurgulamadan geçemeyeceğim." diyerek bu iki bölgeyi uyardı.
#DepremTürkiye deprem, sel, kuraklık gibi pek çok doğal afetin sıklıkla yaşandığı bir ülke. Uzmanlar, 17 Ağustos Gölcük ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri gibi büyük felaketlerin doğal afetler konusundaki farkındalığı artırdığını ancak eğitim alanında bu konuda atılan adımların yeterli olmadığını söylüyor.
#Deprem17 Ağustos 1999 depreminin 24 yıl dönümü nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, basın toplantısı düzenledi. "Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var" diyen Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara'ya baktığımız zaman Kuzey Anadolu fayı içinde kırılmamış 130 kilometrelik yaklaşık bir alan var Marmara Denizi içerisinde. Doğu Anadolu'da da farklı kırılmayan yerler var. Türkiye'de Kuzey Anadolu fayı üzerinde Yedisu segment dediğimiz Marmara sismik boşluğu, Doğu Anadolu üzerinde de sismik boşluklar var. Bunlar deprem tekrarlama aralıklarını doldurdukları zaman bu depremleri maalesef biz yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
#17 Ağustos 1999 Depremi17 Ağustos 1999 depreminin 24 yıl dönümü nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, basın toplantısı düzenledi. "Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var" diyen Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara'ya baktığımız zaman Kuzey Anadolu fayı içinde kırılmamış 130 kilometrelik yaklaşık bir alan var Marmara Denizi içerisinde. Doğu Anadolu'da da farklı kırılmayan yerler var. Türkiye'de Kuzey Anadolu fayı üzerinde Yedisu segment dediğimiz Marmara sismik boşluğu, Doğu Anadolu üzerinde de sismik boşluklar var. Bunlar deprem tekrarlama aralıklarını doldurdukları zaman bu depremleri maalesef biz yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
#Deprem17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 24'üncü yıl dönümünde, depremde hayatlarını kaybedenler anılıyor. Türkiye yaklaşık 6 ay önce de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi yaşadı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve perdenin arkasında fark edilen Can'ın mucize kurtuluş hikayesini anlattı. Öztürk, canlı yayında o görüntülerin ekrana gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.
#Fulya ÖztürkÖzellikle küçük yaşta olanlar ve hatırlamayanlar 24. yıldönümünde 17 Ağustos'ta hangi olayın yaşandığını merak ediyor. Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi olan deprem 1999 yılında yine kendisini acı bir şekilde hatırlattı. Marmara bölgesinde gerçekleşen deprem sonrası yüzlerce bina yıkılırken birçok vatandaş ise hayatını kaybetti. Her yıl bu tarihte depremin önemine vurgu yapılırken hayatını kaybeden vatandaşlar saygıyla anılıyor. Peki 17 Ağustos 1999 yılında ne oldu? İşte, detaylar...
#17 Ağustos'ta Ne Oldu17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye'yi derinden sarsan deprem geride ağır hasar bıraktı. 17 Ağustos Gölcük depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? sorusu da o dönemle bilgi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Gölcük depreminin üzerinden tam 24 yıl geçti. Türkiye’nin önemli gerçeklerinden birisi olan deprem, 17 Ağustos 1999 tarihinde Marmara bölgesinde gerçekleşti. Gölcük depreminin ardından yayınlanan resmi raporlara göre depremde 17.480 kişi öldü, 23.781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Peki, 17 Ağustos depremi nerede, kaç şiddetinde oldu? İşte 17 Ağustos Gölcük depremi ile ilgili bilgiler!
#17 AğustosBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çekerek olası Marmara depremi için zamanın daraldığını vurguladı. Görür, olası depremin ardından İstanbul'a dışarıdan destek gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Olası bir depremde İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul. Depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. Veya çok sıkıntılı olabilir. İstanbul'da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul'da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul'un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürProf. Dr. Celal Şengör, beklenen Marmara depremi nedeniyle İstanbul'dan taşınacağını belirtmişti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, ise Şengör'ün deprem sonrası İstanbul'da bir kaos ortamı oluşacağı iddiaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
#İSTANBULProf. Dr. Celal Şengör, beklenen Marmara depremi nedeniyle İstanbul'dan taşınacağını belirtmişti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, ise Şengör'ün deprem sonrası İstanbul'da bir kaos ortamı oluşacağı iddiaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
#Prof. Dr. Haluk ÖzenerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'nin ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye'de ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de yaptığı açıklamada, "Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. 70 bin köy evi yapacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz" dedi. Erdoğan ayrıca, "Can kayıplarında ihmali, kusuru, kastı olanlar varsa hesabını hukuk önünde sormak boynumuzun borcudur, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Osmaniye'den sonra ziyaret ettiği İslahiye'de de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 5 bin 175 bağımsız bölümün yıkılacağını belirterek, "1797 konutun inşa süreci hemen yarın başlıyor" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDepremlere alışık bir coğrafyada yaşıyoruz. 24 yıl önce, 17 Ağustos 1999’da da benzer acıları Marmara depreminde çektik. O gün deprem bölgesinde olanlar, sonrasında zorlu süreçlerden geçti, yaralarını sardı. Kimi şehir değiştirdi, kimi yürümeyi yeniden öğrendi ama hepsi bir şekilde hayatlarına devam etti. Bugün hâlâ depremin izlerini taşıyorlar. 6 Şubat depremzedelerine “Yalnız değilsiniz, endişelenmeyin, biz varız, o şehirleri yeniden kurarız” diye sesleniyor ve şu mesajı veriyorlar: “Hayattasınız, demek ki devam edebilirsiniz...”
#99 DepremiKahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili çöküntüye uğratan 7,7 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ederken 17 Ağustos depremi olarak hafızalara kazınan Marmara depremi detayları merak ediliyor. "Asrın felaketi" olarak tanımlanan, yüz binlerce binanın yerle bir olduğu, binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depremi Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da büyük yıkımlara neden olmuştu. Son zamanlarda yeniden İstanbul depremi ne zaman olacağı konuşulurkeni 19 Ağustos 1999 depremi de araştırılıyor. Peki, 17 Ağustos depremi hangi gün oldu, kaç şiddetinde ve kaç saniye sürdü? 17 Ağustos 1999 depremi saati ve detayları...
#17 Ağustos 1999 DepremiMarmara Bölgesi güne Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle uyandı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilden hissedilen deprem sonrası insanlar sokağa döküldü. Peki, yaklaşık olarak 15-17 saniye süren depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Depremin meydana geldiği 6,81 kilometre derinlik ne ifade ediyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Deprem17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yılında hayatını kaybedenler anılıyor. "Asrın felaketi" olarak tanımlanan, yüz binlerce binanın yerle bir olduğu, binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depremi Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da büyük yıkımlara neden olmuştu. 45 saniye süren Marmara Depremi'nde İstanbul'da depremden en çok zarar gören yer Avcılar olmuştu. İşte, 17 Ağustos Marmara depreminde yaşananlar ile ilgili bilgiler.
#DepremBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara ile ilgili tehlike diyoruz. Marmara'da bir enerji birikiyor. Bunu hep söylüyoruz. Yıllar geçtikçe biriken enerji miktarı da artıyor dolayısıyla enerji birikiyor. Biz biriken enerji miktarını biliyoruz, şu an bir deprem olursa bunun büyüklüğünün yaklaşık 7.0-7.2 olabileceğini biliyoruz ama ne zaman olacağını söyleyemiyoruz" şeklinde konuştu.
#Kandilli Rasathanesi