12. sınıfta devamsızlıktan kalma var mı sorusu öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in okulun son dönemleri yaklaşırken açıklık getirdiği 12. sınıfta devamsızlıktan kalma hususu, bu yıl da merak konusu oldu. Peki, 12.sınıfta devamsızlıktan kalma var mı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Devamsızlıktan KalmaOkulların kapanmasına kısa bir zaman kala öğrenciler karne heyecanı yaşıyor. İlkokul 1,2,3,4. sınıflarda yönetmelik gereği sınıf tekrarı bulunmuyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erecek. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık ve sınıf tekrarı ile ilgili önemli kararlar aldı. Normal şartlarda liselerde devamsızlık sınırını aşan ve not ortalaması başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarına kalabiliyor. Deprem bölgesindeki öğrenciler için bu yıl uygulanacak adımları eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamıştı. Peki Bu yıl ortaokul ve lisede sınıfta kalma var mı? İşte, öğrenciler için alınan kararın detayları…
#Ortaokul Sınıf Tekrar Var MıDevamsızlık kalktı mı? Lise 12. sınıf öğrencileri devamsızlık durumuyla ilgili detayları sorguluyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında 12. devamsızlık konusunda alınan kararı açıkladı ve "Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu müjdeyi veriyordu" diyerek alınan kararı duyurdu ve 12. sınıflar için devamsızlık affının geldiğini duyurdu. İşte İşte 2023 yılı 12. sınıfta devamsızlık durumuyla ilgili gelişmeler...
#MEBKimi uykusundan “Deprem olacak” diye uyandı, deprem fobisi geliştirdiğini düşünürken uçağa, metroya binemez oldu. Kimi duyduğu tıkırtılar nedeniyle önce evde, sonra odada yalnız kalamaz hale geldi. Kaygı bozukluğu, panik atak, panik bozukluğu… Son yıllarda daha çok duyduğumuz bu rahatsızlıkları yaşayanlarla ve uzmanlarla konuşmuştuk. Üzerine geçen pazar Taksim’deki patlamayla sarsıldık. Uzmanları yeniden aradık, “Bu tür olaylardan sonra bu rahatsızlıkları yaşayanları nasıl teskin etmeliyiz” diye sorduk.
#Panik AtakSon hafta yoklama alınır mı sorusu, yaz tatiline günler kala gündemde yer alıyor. Uzun bir maratonun ardından yaz tatiline girmeye hazırlanan milyonlarca öğrenci, karne alacağı günü beklemeye başladı. Peki, okulun son günleri olan karne haftası yoklama alınır mı? İşte, karne haftası yoklama alınır mı sorusu hakkında detaylı bilgiler
#Okulun Son HaftasıDevamsızlıktan kalma var mı? sorusu Milli Eğitim Bakanı Özer'in son dakika açıklaması ile gündeme geldi. Şubat ayında başlayan ikinci dönemin sonları gelirken, 12. sınıflarda devamsızlık ile ilgili önemli karar alındı. Öğretmenlerin ara tatil okula gelme zorunluluğu ve ara tatiller hakkında da merak edilen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Özer, 12. sınıf öğrencilerine bu yıl uygulanacak olan devamsızlıktan sınıfta kalma durumunun olmayacağını bildirdi. Öte yandan konuyla ilgili de liselerde 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu iş ve işlemlerine ilişkin yazı gönderildi. İşte, 12. sınıfta devamsızlıktan kalma olacak mı? sorusunun yanıtına yönelik detaylar.
#EğitimKarnelerin alınacağı tarih için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Şubat ayında ikinci döneme başlayan 18 milyon öğrenci yaz tatili başlangıç tarihi için geri sayıma başladı. MEB 2021 2022 eğitim öğretim takviminde okulların haziranda kapanacağını bildirdi. Peki, okullar ne zaman kapanacak ve karneler ne zaman verilecek? İşte, karne günü ve yaz tatili hakkında bilgiler...
#Okullar Ne Zaman Kapanacak6 Eylül itibariyle tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. En dikkat çekici olansa öğrencilerle diyalog halinde olan aşı olmamış öğretmen ve diğer personele haftada en az iki defa PCR testi zorunluğunun getirilmesi… Peki bu durum aşı kararsızlığı yaşayan öğretmen ve personeli aşıya yöneltir mi? Çocuklar okulda koronavirüse karşı neler yapmalı? Uzaktan eğitim sonrası ebeveynler, çocukları yüz yüze eğitime nasıl hazırlamalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı...
#Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavlara girip girmemeyi lise öğrencilerine bırakması okul yöneticilerini tedirgin etti. Derslere devamsızlığın artmasından endişelenen müdürler, “Artık öğrenciler ne eğitime katılır ne başka türlü varlık gösterir. Bu öğrencileri derste nasıl tutacağız” diyor.
#YAZARKoronavirüs süreci her yaştan çocuğun psikolojisini etkiledi. Hem salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamalar hem de okul hayatının farklı bir formata bürünmesi çocukların günlük yaşamlarına pek çok zorluk getirdi. Peki, kısıtlı sosyalleştiğimiz bu süreçten çocuklar nasıl etkileniyor? Kısmi olarak yüz yüze başlayacak eğitime hazırlar mı? Merak edilenleri uzmanına sorduk.
#ÇocukGünümüzde otomasyonun ve yapay zekâ teknolojilerinin yaygınlaşması hem ulusal hem de küresel iş piyasalarında ciddi dönüşümlere yol açmaktadır. Artık büyük data analitiği (big data analytics) ve bulut teknolojileri farklı sektörlerde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bu dönüşümler iş piyasasında işlerin insan ve makine katkı oranını sürekli insan işgücü aleyhine değiştirmektedir. Örneğin Dünya Ekonomik Forumu (WEF)’nun raporunda ele alınan 12 farklı endüstriyel sektörde 2018 yılında toplam görev saatlerinin ortalama yüzde 71’i insanlar tarafından gerçekleştirilirken bu oranın 2022 yılında yüzde 58’e düşmesi öngörülmektedir (World Economic Forum, The Future of Jobs Report 2018).
#Mesleki Eğitim27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek YKS’ye artık çok az zaman kaldı. Bu yıl sınava girecek adaylara eğitim uzmanları neler öneriyor? Sınav öncesi ve sınav sırasında nelere dikkat edilmeli? İşte YKS adaylarının dikkatle gözden geçirmesi gereken birbirinden değerli öneriler:
#YksCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyunu ile ilgili "Enteresan olan bir şey var; bir bakıyorsunuz ki ana muhalefetin başı ve heyeti, o parti ile birlikte bir teröristin yazmış olduğu kitabın sahnelendiği tiyatroda tiyatro izliyorlar. İnanıyorum ki benim aziz milletim vakti geldiğinde bunlara da gereken dersi verecektir." ifadelerini kullandı. "Libya'daki meşru hükümetin ayakta kalması için bu ülkeye askerimizi gönderiyoruz." diyen Erdoğan, "Türkiye'nin güvenliğinin sınırları dışında başladığının bilinciyle siyasi, ticari, insanı, diplomatik ve askeri tüm imkanlarımızı güneyimizdeki coğrafyanın istikrarı için seferber etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
#ErdoğanMilli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, AA Editör Masası’na konuk oldu. 2023 Eğitim Vizyonu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, merkezi sınavda öğrencilerin sürprizle karşılaşmayacağını söyledi. Bakan Selçuk, 'Seneye sınav daha az stresli, ne olduğu belli olan, çocukların neye çalışacağını bildiği bir düzen söz konusu' dedi.
#MEBHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 9’uncu oturumu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleşti. Rektör Adem Şahin, üniversitenin çevresine yaptığı katkıyla ilgili “Bölgeye de değer katan marka haline geldik” dedi.
#AnkademiDarbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınıp savcılık sorgusunun adından adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Danıştay Tetkik Hakimi Ebubekir Başel, yargı içindeki örgütlenmeye ilişkin önemli itiraflarda bulundu. Ebubekir Başel, yargı teşkilatındaki yapılanma, kıdeme, sicil numarasına göre T1, T2, T3 ve T4 şeklinde düzenlendiğini, yargı teşkilatında bir taşra bir de devre yapılanması bulunduğunu belirtti. Maaşının yüzde 10'nunu cemaate verdiğini belirten Başel sigara içenlerin 'abi' olamadığını söyledi.
#DanıştayÖnce hayal edilir. Sonra rota belirlenir. Çanta, para, pasaport ve vize tamamsa, ver elini dünya. Onlar da öyle yaptılar ve henüz üniversite öğrencisiyken yeni ülkeler keşfettiler. Üniversiteli seyyahlar Beril Tutku Tezel, Göktuğ Kral, Kurtuluş Alp ve Bahadır Sungur ile seyahatlerini konuştuk. Sizin de planlarınız arasında dünyayı dolaşmak varsa, onları dikkatli dinleyin.
#ÜniversiteMilli Eğitim Bakanı Avcı, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk ders zilini çalarak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılını başlattı. Avcı, lisede öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık yarısının, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında eğitim gördüğüne işaret ederek, bu oranın, OECD ortalamasının üzerinde olduğunu bildirdi. Avcı ayrıca öğrenciler ve velilere cep telefonu hakkında önemli uyarılarda bulundu.
#LiseBiri Türkiye’de halkla ilişkiler mesleğinin kurucusu Betûl Mardin, öteki büyük ustanın ‘el verdiği’ yeni kuşak PR’cıların duayeni Berna Sağlam Naipoğlu. Ama sakın bu iki ismi duyunca bir halkla ilişkiler röportajı yaptığımızı zannetmeyin. Bu sohbette İsmet Paşa’nın Almanları korkutmak için yaptırdığı ‘sel baskını geliyor’ haberleri de var, şimdilerde Cumhurbaşkanlığı Rezidansı olarak kullanılan Huber Köşkü’nün pek bilinmeyen hikâyesi de...
#Yazar