‘Sorularla 20. Yüzyıl Edebiyatımız’da Oğuz Demiralp, II. Abdülhamit’le başlatıyor 20. yüzyıl edebiyatımızı. Cumhuriyet dönemi edebiyatı kavramından değil, ‘20. Yüzyılda Edebiyatımız’ kavramından hareketle bakıyor. İşte bu ilk... Demiralp’e göre, 20. yüzyıl edebiyatımız ‘ifade özgürlüğünün kısıtlandığı baskı rejiminde’ ortaya çıkmıştır.
#Sorularla 20. Yüzyıl EdebiyatımızYaşar Kemal, onun ölümünden sonra “Türk edebiyatının en büyük eleştirmeniydi” demişti. Roman ondan sorulurdu. Eleştirmenliğin nankör bir iş olduğunu söyleyen Fethi Naci, Marksist eleştiri anlayışının edebiyatımızdaki en önemli ismiydi. Yayıncılık da yapan Fethi Naci’nin kurduğu Gerçek Yayınları’nda başlattığı ‘100 Soruda?’ dizisi önemli bir boşluğu doldurmuştu.
#Fethi NaciFethi Naci siyasal inancı yüzünden işsiz kalınca aldığı tazminatla yayıncılığa başlamaya karar veriyor. Fethi Naci ile İbrahim Kalpakçıoğlu’nun aynı kişi olduğu anlaşılınca geliyor bunlar başına... Dostlarıyla konuşuyor, Cemal Süreya’nın önerdiği adı benimsiyor: ‘100 Soruda’...
#Fethi NaciADALET Bakanlığı'nın 'Arabuluculuk Sınavı'nı geçemeyen hukukçu milletvekillerinden TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, "Mevzuat açısından bilmediğimiz bir soru yok ama yoruma dayalı sorular var. Yoruma dayalı sorular da kişiye göre farklılık arz edebiliyor. O nedenle 100 soruda 10 tane soru kaçırmak normaldir" dedi.
#Arabuluculuk Sınavı‘Kelime Oyunu’ yarışmasında ‘butonun hakkını veren kız’ olarak tanınan spastik engelli Seben Ayşe Dayı, yaşamı boyunca eğitimde önüne çıkan engellere rağmen yüksek lisansını ‘eğitim antropolojisi’ üzerine yapıyor. 28 yaşındaki Dayı için en büyük sorun engeli değil, sokaktaki insanlara engelini anlatmak. Dilenci sanıp eline para tutuşturanlardan, kaybolduğunu düşünüp karakola götürmek isteyenlerden rahatsız. Dayı, insanların ilk tepkilerine kızmıyor, ancak sonrasında anlaşılamamak onu çok yoruyor. Hayatlarının biraz daha kolaylaşabilmesi için yeni Anayasa’da engellilere de söz hakkı verilmesini istiyor.
#EğitimMemlekette müzik dendi mi, akla gelip gelebilecek başlıca isimlerden birini, Murat Meriç’i konuk ediyoruz bu hafta sayfalarımızda. Soracak çok soru, anlatılacak çok hikâye ve dinlenecek bunca şarkı varken lafı daha fazla uzatmayalım. Murat Meriç kampüste!
#Murat MeriçŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI VE ŞEHİTKAMİL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN ‘100. YILINDA 100 SORUDA ÇANAKKALE’ KONULU BİLGİ YARIŞMASI VE ‘100.YILINDA 100 ŞİİRLE ÇANAKKALE’ KONULU ŞİİR YARIŞMASININ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ. ŞİİR VE BİLGİ YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ.
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI VE ŞEHİTKAMİL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENECEK OLAN “ŞİİR VE BİLGİ YARIŞMASININ” ÖDÜL TÖRENİ 17 MART SALI GÜNÜ SAAT 14.00 ŞEHİTKAMİL KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ’NDE (ŞKM) YAPILACAK.
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI VE ŞEHİTKAMİL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE İLÇE GENELİNDE BULUNAN ORTAOKUL 8. SINIF VE LİSE 9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “100. YILINDA 100 SORUDA ÇANAKKALE” KONULU BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ. 32 BİN ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI BİLGİ YARIŞMASINDA, ÖĞRENCİLER KIYASIYA TER DÖKTÜ.
Binlerce hatta bazen on binlerce kişi yönetiyorlar. Milyar dolarlık anlaşmalara imza atıyorlar. Yaptıkları yatırımlarla Türk sermayesinin gücünü temsil ediyorlar. Peki ülke ekonomisine yön veren bu güçlü isimlerin yani Türkiye’nin önde gelen CEO’ları ve patronlarının hangi kitapları okuduğunu merak ettiniz mi hiç?