Evde bardakta mısır tarifi
Haşlanmış mısır geçmişten günümüze en severek tüketilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. Son dönemlerde bu lezzete bir alternatif çıktı: Bardakta mısır. Popülerliği gittikçe artan bu lezzet evde de kolayca yapılabiliyor. İşte tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet haşlanmış mısır
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
Evde bardakta mısır tarifi Nasıl yapılır?
Taze mısırı düdüklü tencerede yüksek basınç ayarında 35-40 dakika pişirin. Haşlayacağınız suyun içine tuz atmayıp içme suyu kullanırsanız mısırınız daha da lezzetli olabilir.
Mısır henüz soğumamışken bir bıçak yardımıyla tanelerini temizleyin. Bu esnada bir havlu yardımıyla mısırın bir kenarından tutarsanız olası el yanması gibi kazaların önüne geçmiş olursunuz.
Küçük bir tencerede 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. İçine ayıkladığınız mısır tanelerini ekleyin. Ardından yarım çay kaşığı tuz döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Eğer mısır evde kendiniz haşlamakla uğraşmak istemiyorsanız konserve mısır da kullanabilirsiniz. Konservenin suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün. Küçük bir tencerede tereyağını erittikten sonra mısırla harmanlayın. Tuz eklemeyi de unutmayın. Bardakta mısırınız hazır!
Damak zevkinize göre, bardakta mısırınız için ketçap, mayonez, ranch, barbekü gibi hazır soslar kullanabilirsiniz. Farklılık istiyorsanız işte birbirinden farklı sos tarifleri:
1) Yarım çay kaşığı toz biber, yarım çay kaşığı toz sarımsak ve yarım çay kaşığı karabiberi mısırı hazırladığınız tencereye ilave edin. Ardından güzelce karıştırın.
2) Eğer damak zevkinize uygun olan tat ekşiyse, bardakta mısırın üzerine arzu ettiğiniz miktarda nar ekşisi döküp yiyebilirsiniz.
3) Bir kibrit kutusu boyutundaki kaşar ya da parmesan peynirini mısırın üzerine sıcakken rendeleyebilirsiniz. Kesinlikle çok seveceksiniz.
4) Eğer bardakta mısırı acı sevenlerdensiniz hazırladığınız mısırın üzerine yarım çay kaşığı pul biber veya isot ekleyebilirsiniz.