Yasemin Boran

Depremler ve açıklamalar

30 Aralık 2004
Geçen gün bir televizyon kanalında konuşan jeologlardan biri meydana gelen felaket üzerine açıklama yaparken çok ilginç bir noktaya değindi ve Ay’ın depremler üzerinde etkilerinden söz etti. Buna karşılık spikerin itirazı üzerine konu depremden çıktı ve gök olaylarının incelenmesine dönüştü.

Aslında Ay, Güneş ve güneş sisteminde bulunan dünya bir bütünlük içinde, ahenk içinde bulunuyorlar ve birbirlerini etkiliyorlar. Elbette ki deprem gibi bir olayın ortaya çıkabilmesi için tek bir etki yeterli değil. Fakat oluşan bir potansiyelin açığa çıkmasını sağlayacak çeşitli etkilerin arasında Ay’ın hareketlerini gözardı etmemek gerekiyor. Şayet oluşmuş bir potansiyel varsa, Ay bu noktada açığa çıkmasını sağlayacak tetikleyici etkiyi meydana getiriyor. Tıpkı gaz dolu odada elektrik düğmesine basmak veya bir kibrit çakmak büyük bir patlamaya neden olduğu gibi. Tek başına kibritin böyle bir etkisi tabii ki yok. Fakat bir potansiyeli açığa çıkarmak için çok yeterli bir etki olabiliyor. İşte Ay’ın etkisini de tıpkı bu şekilde değerlendirebiliriz.

Televizyonda deprem üzerine yapılan bir açıklamanın gök olaylarına dönüşmesine hem şaşırdım, hem de bilim insanlarının değişen yaklaşımlarını görmekten dolayı çok memnun oldum. En önemlisi de dünyanın ve içinde yaşadığımız sistemin bir bütün olduğu ve bütünlük içinde her şeyin diğer her şeyi etkilediğinin düşünülmeye başlamış olması. Üstelik geçenlerde bir Amerikalı bilim insanı da, dünyanın bütünlüğünü vurgulayan başka bir açıklama yapmış, dünyanın herhangi bir noktasında meydana gelen bir olayın tetikleyici bir etki meydana getirdiğini ve bir başka noktadaki potansiyeli uyandırdığını anlatmıştı.

Aslında dünyanın bütünlüğünü tıpkı insan vücuduna benzetebiliriz. Nasıl ki, bedenimizin her hangi bir noktasında bir problem çıktığı zaman başka bir noktası da ağrıyorsa ve bütün bedenimiz etkileniyorsa, dünyanın bir noktasında ortaya çıkan bir problem de dünyanın başka bir yerinde sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Anlayacağınız dünyanın hemen her yerindeki bilim insanları artık yaptıkları açıklamaları dünyanın ve evrenin bütünlüğünü işaret eden bir tavır içinde bulunuyorlar. Belki de bunun sonucunda depremlerin tam yerini ve zamanını tespit edecek keşiflerde bulunabilecekler.

Tabii bu benim iyi beklentim ama böylesine hızla ilerleyen teknolojinin böyle bir keşifte bulunabileceğine inancım yüksek.

Büyük değişimler

Bugün Aslan burcundaki Ay önce Merkür-Venüs kavuşumunu etkiliyor ve öğleden sonra sonra Pluton’u harekete geçirecek. Uyumlu bir etkileşim olmakla birlikte hem Merkür ve Venüs, hem de Pluton’un özellikleri görünür olacak. Gökyüzünün bu konumu hem duygu ve düşüncelerin açığa çıkacağı ve isteklerin ortaya konulacağını işaret ederken hem de büyük değişimlerin meydana geldiğini gösteriyor. Özellikle radikal değişiklikler yapmak isteyenler bugün açığa çıkan bu enerjiyi kullanabilir ve istedikleri değişikliği yapmak için harekete geçebilirler.
Yazının Devamını Oku

Ateş burçları kendine güvenecek

29 Aralık 2004
Aslan burcunda dolaşmaya başlayan Ay, bugün Yay burcunda dolaşan Mars’ı tetikliyor. Gökyüzünün bu konumu son derece hareketli ve enerjinin görünür hale geldiği bir gün olacağını işaret ediyor. Daha önce ortaya koymak istenilen fakat bu konuda sıkıntısı duyulan konular şimdi rahat bir şekilde açığa çıkarılacak. İsteklerin özgür bir şekilde ifade edileceği bu gün hem fiziksel, hem de duygusal açıdan kendinizi gösterme fırsatını bulacaksınız. Özellikle Ateş elementine ait burçlarda doğanların (Koç, Aslan, Yay) kendilerine olan güveni bugün yüksek olacak.

Rüyaları besleyen programlar

Dünyanın içine girdiği değişim sürecinin tüm işaretlerini, insanların beğenilerine, ilgi alanlarına ve davranışlarına bakarak anlayabilirsiniz.

Mesela şu sıralarda en fazla satan kitaplara baktığınız zaman ‘İnsanın bilinmeyen yönleri’ni araştıran konularla dolu olduğunu görüyorsunuz.

Bir zamanlar yeraltına inmiş bilgiler, şimdi her yerde karşınıza çıkıyor. Kitapçıların rafları Doğu felsefesini anlatan, gizemli medeniyetleri konu alan kitaplardan ve fantastik romanlardan yıkılıyor.

Hatta sokaklara sergi açanların en gözde kitaplarını korku ütopyaları ve gizli güçlerinizi uyandırmaya yönelik alternatif yöntemleri anlatan kitaplar oluşturuyor.

İş bununla kalmıyor ve filmlerin konusundan, televizyondaki eğlence programlarına kadar dizilerin baş konusu oluyor.

Büyü, gizemli sırlar, dünyanın bilinmeyen kültürleri ve benzeri konular hayal sektörünün baş malzemesi haline gelmiş bulunuyor.

Peki hiç düşündünüz mü? Yaklaşık yirmi senedir yavaş yavaş büyüyen ve daha önce insanların telaffuz etmeye korktukları gizemli yetenekler, şimdi sohbetlerin baş konusu haline nasıl geldi?

İşte bu, dünyanın değişim sürecinin çok görünür bir belirtisi. Çünkü insanlar bilinen, kabul gören ve öğrenilmiş metodların kendilerine yetmediği duygusu içine girdiler.

Teknoloji ve bilim çok hızlı bir aşama içinde bulunuyor ve keşifler önceki bilgilerin yetersizliğini vurguluyor. Hatta önceden kabul gören değerlerin doğru olmadığını ortaya çıkarıyor.

Büyük bir hızla gelişen bu çağın içine doğan insan ise gelişime paralel bir zeka ile geliyor ve mevcut olan bilgilere büyük bir hızla nüfuz ettikten sonra ‘Başka şeyler olmalı’ diyen bir duygu içinde yaşamaya başlıyor.

İşte bu duygu insanı araştırmaya ve keşfetmeye yönlendiriyor. ‘Kabul gören gerçeklerden daha başka gerçekler olmalı!’ duygusuyla henüz kabul görmemiş bilgileri, başka gerçekleri ve geçmiş kültürlerin izlerini sürmeye başlıyor.

Bunun sonucunda bilinçaltımızı tetikleyen, düş gücümüzü uyaran fantastik eserler, filmler ve araştırmalar çekici gelmeye başlıyor.
Yazının Devamını Oku

Güven ihtiyacı ortaya çıkacak

28 Aralık 2004
Bugün Ay Yengeç burcundaki yolculuğuna devam ediyor ve uzun bir süredir Yengeç’te dolaşan Satürn’ü tetikliyor. Yuva, aile, anne ve güvenlik ihtiyacını sembolize eden Yengeç burcunun sembolize ettiği bu özellikler derin bir anlam kazanarak bugün ortaya çıkabilir. Bilinçaltının derinlerinde gizli olan duyguların sarsıcı bir biçimde açığa çıkması ve güven ihtiyacının artması mümkün. Özellikle dikkatin eve yöneltileceği, yuva ile ilgili duyulan kaygılara çözüm aranacağı ve bu doğrultuda duyguların yoğun olacağı bir gün.

MEKTUPLAR

Sizin yükselen burcunuz Yengeç, onun ise Akrep. Aranızdaki uyumluluk mükemmel. Aranızda aşk var ve doğum haritalarınızı incelediğim zaman sizin hayalinizdeki kişiyle örtüşüyor. Yani aranızda aşk ve uyumluluk çok yüksek.

RUMUZ: BİRGÜL
Yazının Devamını Oku

Olayları abartmayın

27 Aralık 2004
Yengeç burcunda dolaşan Ay, bugün Jüpiter’i tetikliyor. Ayrıntıları büyüterek yakıcı duygular açığa çıkabilir veya duygusal gerilimlerin açığa çıkması söz konusu olabilir.<br><img src=/images/kirmizinokta.gif border=0>&nbsp <a href="http://dosya.hurriyetim.com.tr/yilbasi2005/fal1.asp"class="hurhaberlink">Diğer burçlar için tıklayınız</a>

Bugün olayları abartmaktan kaçının. Adalet ve yasaları uygularken eski kurallar karşınıza çıkabilir ve uygulamaları aksatabilir. Bugün ev ve aile bireyleriyle ilgilenmek gerekebilir ve yeni düzenlemelerin yapılması için bazı ihtiyaçlar doğabilir.

Oğlak burcu çocukları

Kış mevsiminin başlangıç dönemi içine doğan Oğlak çocukları, Zodyak’ın en ihtiyar çocuklarıdır. Her şeyi görüp geçirmiş olanların edasıyla durur ve yaşıtları oyun oynarken o oynamaktan daha önemli şeyler olduğunu savunur.

Bir Oğlak çocuğu sizi çok fazla meşgul etmeyecek, kendi kendisini oyalamayı bilecektir. Zaten çok fazla arkadaş ihtiyacı yoktur. Hatta oyuncaklara bile ihtiyacı yoktur. Doğuştan münzevidir.

Yazının Devamını Oku

Müthiş bir irade ortaya çıkacak

23 Aralık 2004
Bugün gökyüzünün konumu tedbirli davranmak gerektiğini işaret ediyor. Boğa burcundaki Ay, Akrep burcundaki Mars’ı öğle saatlerinde tetikleyecek ve bilinçaltının derinliklerinden yükselen duygular görünür hale gelecek. Fakat aynı zamanda Yengeç burcundaki Satürn’ün uyumlu etkisiyle duyguları disipline etmek mümkün olacak. Kuvvetli isteklerin açığa çıkacağı bu gün, son derece sabırlı ve kararlı bir tavır sergileyerek müthiş bir irade ortaya konulabilir. Yolculuklar sırasında ortaya çıkabilecek gerilimli olaylar, irade ve otorite sergilenerek kontrol altına alınabilir.

Oğlak burcu erkekleri

Son derece gerçekçi olan Oğlak erkekleri içine doğdukları mevsimin özelliklerini çok güçlü bir biçimde yansıtırlar. Maddenin sert ve belirgin biçimi ile bütünleşen Oğlak erkekleri de kendilerini aynı şekilde ifade ederler. Güçlü, dayanıklı, tahammüllü, sabırlı ve serinkanlı duruşuyla bir öğretmen edası içindedir. Gerçekten de maddeyi bilir ve sorduğunuz zaman çok iyi tarif eder. Fakat öğretmek için uğraşmaz, sadece öğrenmek isteyenlere anlatır.

İçe dönük bir tarafları olsa bile dış dünya ile son derece ilgilidir. Zaten maddenin içinden çok dışıyla, yani görünen gerçeklerle ilgilendikleri için fazla derinleşmezler. Buna pek fazla ihtiyaçları da yoktur, zaten bildiğini düşünür.

Bir Oğlak için önemli olan görünen gerçekleri bilmek ve hakim olmaktır. Böylece zirve yolculuğunu gerçekleştirebilir. Hayaller ve sanrılarla uğraşacak zamanı da yoktur.

Çünkü Oğlak erkekleri zamanı çok önemser ve maksimum kullanmaya çalışır. Bu nedenle bir Oğlak erkeğine aşıksanız, verdiğiniz sözü zamanında yerine getirmeli ve randevularınıza vaktinde gitmelisiniz. Beklemekten sıkılmaz, son derece sabırlıdır fakat sabrını test etmenizi pek tavsiye etmem. Sert ve şiddetli tepkiler göstermeyecektir fakat size karşı duyguları zayıflayacaktır. Çünkü Oğlak erkeklerinin, bir Boğa kadar olmasa bile güvenmeye ihtiyacı vardır. Kendisini bildiği ölçüde sevdiği kadını da bilmek ister ve bunu davranışlarını izleyerek öğrenir.

Oğlak erkekleri davranışlardan ve sözlerden çok etkilenir. Davranış ve sözlerin altındakini anlamaya çalışmaz. Bu nedenle ona imalarda bulunmaktan kaçının. Gerçek duygunuzu ve ne istediğinizi açık biçimde ifade edin. Sizi anlayacaktır.

Oğlak erkekleri pratik, neşeli, iyi yemek yapan ve hayatını kolaylaştıran kadınlardan hoşlanır. Böyle bir kadın aynı zamanda ulaşılmaz görünüyorsa ilgisi daha da artar. ‘Küçük dağları ben yarattım’ edasıyla dolaşan kadınlar Oğlak erkeklerine çekici gelir. Bu nedenle yüksek statüden gelen kadınlarla ilgilenir.

Oğlak erkekleri kolay aşık olmaz fakat aşık oldukları zaman ilişkileri uzun solukludur. Çünkü zirveye ulaşabilmesi için düzenli bir hayata ihtiyacı vardır ve bunu sağlayacağına inandığı kadınla evlenir. Sorumluluk duygusu çok gelişmiş olduğu için ev, çocuklar ve aile büyüklerine karşı görevlerini dikkatle yerine getirir. Bütün bunlarla birlikte bir de ulaşılmaz aşkları vardır.

Aşık olup unutamadıkları, uzaklarda bir yerlerde belki de görmelerinin pek mümkün olmadığı, belki de zaman zaman görüşebildiği masalsı aşkları olabilir.
Yazının Devamını Oku

Sanatsal faaliyetler gelişiyor

22 Aralık 2004
Bugün Boğa burcundaki Ay, Nephtün’ü tetikliyor ve kuruntulu hayallerin açığa çıkmasına neden oluyor. Bilinçaltında yatan korkular uyanabilir ve endişeleri büyüten durumlar ortaya çıkabilir. Aslında bu etki, sanatsal faaliyetler ve yaratıcılık gerektiren alanlarda kullanılırsa başarılı çalışmalar ortaya çıkabilir. Kimya sanayiinde önemli gelişmelerin meydana geleceği bir dönemde bulunuyoruz. Ayrıca hava koşullarını tespit etmeye yönelik keşifler veya değiştirici ve yönlendirici çalışmalar da gündeme gelebilir.

Oğlak burcu kadınları

Oğlak kadınları içine doğdukları mevsimsel özellikleri yansıtırlar. Soğuk, sert ve son derece dayanıklılık gerektiren zorlayıcı kış mevsimine uygun bir tabiata sahiptirler.

Yani sert, tahammüllü, dayanıklı ve mücadeleci yapıları dışardan bakıldığında hemen anlaşılır. Bu nedenle bir Oğlak kadınına yaklaşmak kolay değildir. İtici oldukları için değil, sadece sert göründükleri için. Çünkü kendilerini korumaya ihtiyaçları vardır ve pek çok zırhı üst üste giyerek dolaşırlar. Tabii bunun sonucunda içindekini anlgılamak pek kolay olmaz.

Onu anlayabilmek için yakınlaşmak gerekir. Yoksa uzaktan bakıldığında ‘Buzlar Kraliçesi’ izlenimini verebilir.

Oğlak kadınları son derece gerçekçi ve maddeyi bilen tiplerdir. Değerli olanı anlar ve bütün zamanlarda değerli olanı tercih eder. Geçici hevesler ve modanın peşinden koşmaz. Yüksek değerlerin ve zirvede olanların peşindedir.

Çünkü kendisi de zirvededir. Tıpkı doğadaki oğlaklar gibi yamaçların, dağların zirvesine çıkmak ister. Tabii partnerini de zirvede olanlardan seçer.

Bir Oğlak kadını aşık olduğu zaman sevdiği için büyük mücadeleler verebilir. Onun için sevdiğine kavuşmak, istediğini elde etmek, zirve yapmakla eş değerdir. Tabii elde etmeye değer bulması da gerekir.

Oğlak kadınları kolay aşık olan tipler değildir. Aşık olmaya değecek biri ile karşılaşmadığı zaman yalnızlığı tercih edebilir. Hatta yalnız olmayı, yolunda tek başına gitmeyi daha fazla tercih edebilir. Böylece yüksek hedeflerine daha kolay ulaşabilir.

Hedefi anne olmaktan daha fazla olanlar aynı yolda yürüyen veya başarılı olmuş kişileri kendilerine eş olarak seçmek isteyecekler. Tabii öncelikli olarak anne olmayı seçenler için de durum pek farklı değildir. Birlikte olacağı kişinin kesinlikle başarılı, güvenli ortam yaracağına inanacağı biri olması gerekir.

Bir Oğlak kadınına aşıksanız, onu ne kadar çok sevdiğinize inandırmanız yetmez. Ona başarılı olduğunuzu kanıtlamanız ve çevrenizdeki arkadaşlarınızın başarılı hatta şöhretli kişiler olduğunu göstermeniz gerekir.

O zaman gözü sizden başka bir şey görmeyecek ve birlikte olmak için çalışacaktır. Üstelik bir Oğlak kadını sizin çok çalışmanızı anlayacak ve kapris yapmayacağı gibi zirveye çıkmanız için en büyük destekçiniz olacaktır.
Yazının Devamını Oku

Oğlak burcunun özellikleri

21 Aralık 2004
<B>O</B>ğlak burcunun yönettiği kışın başlangıcı olan bu mevsimin en tipik özelliği sert ve zorlu doğa koşullarını bilmesi ve buna uygun tedbirlerin alınıp hazırlıkların tamamlanmış olmasıdır. Mevsim sert ve zorlayıcı koşulları işaret ettiği için Oğlak insanları da son derece dayanıklı, zor koşullara uyum sağlama yeteneğini içinde barındıran güçlü ve mücadeleci bir yapıya sahiptir.

Uzun sürecek kış mevsimi boyunca hayatta kalabilmesi için sahip olduğu ve biriktirdiği erzak ve kışlık birikimini idareli kullanmasını bilir. Kesinlikle savruk olmayan Oğlaklar (Doğum anında başka bir etki almadıysa) yerli yerinde ve zamanında ihtiyaç olduğu kadar harcarlar. Maddenin değerini bilir ve değer vererek kullanırlar.

Soğuk ve sert koşulların içine doğmuş olan Oğlak tipleri de dışardan bakıldığı zaman sert ve yaklaşılmaz görünürler. Zor koşulların adamı oldukları için her türlü baskı ve zorlayıcı olaylara dayanıklılık gösterir ve kolay kolay pes etmezler ve genellikle mücadeleyi kazanan taraf olurlar. Tabii aşk hayatları da farklı değildir. Bir Oğlak, aşk konusunda da tedbirli ve güven ihtiyacından dolayı kolay aşık olmayan fakat aşık olduğu zaman unutmayan, uzun soluklu ilişkiler yaşayan bir tabiat sergiler. Tabii doğum anında farklı bir etki yoksa.

Zamanı yöneten Satürn, Oğlak burcunun yöneticisidir ve Oğlak tipleri zamanı kullanmasını iyi bilir. Maddeyi ölçer, hesaplar ve matematik yeteneğine doğuştan sahiptir. İsrafın her türlüsüne karşı olan Oğlak sadece para değil, zamanı israf etmekten de hoşlanmaz. Geleceğe yönelik büyük hedefleri vardır ve zamanın akışına uyum sağlayarak hiç acele etmeden hedefine ulaşır. Bir Oğlak’ın hedefi zirvedir. Ve zirveye ulaşamayan Oğlaklar hasta olurlar. Ve hatta bu nedenle davranış bozuklukları bile gösterebilirler.

En fazla dikkat etmeleri gereken organ, dizleridir. Hem en güçlü, hem de en zayıf ve kolay etkilenen organı dizleri olduğu için soğuk, romatizma ve çarpmalara karşı tedbirli olmalıdırlar.

Sorunlar çözülmeye başlayacak

Bugün Güneş burç değiştiriyor. Yay burcundan çıkıp öğleden sondan Oğlak burcuna geçiyor. Böylece Oğlakların dönemi başlamış oluyor. Gün dönümü olarak bilinen ve Kış mevsiminin başlangıcı olan bu günden itibaren, zamana bağlı olaylar önem kazanıyor ve zamanı yönetebilmek için irade ve disiplin geliştirmek gerekiyor. Bugün öğleden sonra Ay Boğa burcuna giriyor ve Güneş ile uyumlu etkileşim içinde bulunuyor. Gökyüzünün bu konumu ortaya konulan davranışlardan memnun olunacağını işaret ederken aynı zamanda Uranüs’ün uyumlu etkisiyle yaratıcı çalışmalar yapılacağını gösteriyor. Üstelik Merkür’ün geri giden hareketi düzeldiği için sorunlar da çözülmeye başlayacak.
Yazının Devamını Oku

Oğlak burcunun özellikleri

21 Aralık 2004
Oğlak burcunun yönettiği kışın başlangıcı olan bu mevsimin en tipik özelliği sert ve zorlu doğa koşullarını bilmesi ve buna uygun tedbirlerin alınıp hazırlıkların tamamlanmış olmasıdır. Mevsim sert ve zorlayıcı koşulları işaret ettiği için Oğlak insanları da son derece dayanıklı, zor koşullara uyum sağlama yeteneğini içinde barındıran güçlü ve mücadeleci bir yapıya sahiptir. Uzun sürecek kış mevsimi boyunca hayatta kalabilmesi için sahip olduğu ve biriktirdiği erzak ve kışlık birikimini idareli kullanmasını bilir. Kesinlikle savruk olmayan Oğlaklar (Doğum anında başka bir etki almadıysa) yerli yerinde ve zamanında ihtiyaç olduğu kadar harcarlar. Maddenin değerini bilir ve değer vererek kullanırlar. Soğuk ve sert koşulların içine doğmuş olan Oğlak tipleri de dışardan bakıldığı zaman sert ve yaklaşılmaz görünürler. Zor koşulların adamı oldukları için her türlü baskı ve zorlayıcı olaylara dayanıklılık gösterir ve kolay kolay pes etmezler ve genellikle mücadeleyi kazanan taraf olurlar. Tabii aşk hayatları da farklı değildir. Bir Oğlak, aşk konusunda da tedbirli ve güven ihtiyacından dolayı kolay aşık olmayan fakat aşık olduğu zaman unutmayan, uzun soluklu ilişkiler yaşayan bir tabiat sergiler. Tabii doğum anında farklı bir etki yoksa. Zamanı yöneten Satürn, Oğlak burcunun yöneticisidir ve Oğlak tipleri zamanı kullanmasını iyi bilir. Maddeyi ölçer, hesaplar ve matematik yeteneğine doğuştan sahiptir. İsrafın her türlüsüne karşı olan Oğlak sadece para değil, zamanı israf etmekten de hoşlanmaz. Geleceğe yönelik büyük hedefleri vardır ve zamanın akışına uyum sağlayarak hiç acele etmeden hedefine ulaşır. Bir Oğlak’ın hedefi zirvedir. Ve zirveye ulaşamayan Oğlaklar hasta olurlar. Ve hatta bu nedenle davranış bozuklukları bile gösterebilirler. En fazla dikkat etmeleri gereken organ, dizleridir. Hem en güçlü, hem de en zayıf ve kolay etkilenen organı dizleri olduğu için soğuk, romatizma ve çarpmalara karşı tedbirli olmalıdırlar.Sorunlar çözülmeye başlayacakBugün Güneş burç değiştiriyor. Yay burcundan çıkıp öğleden sondan Oğlak burcuna geçiyor. Böylece Oğlakların dönemi başlamış oluyor. Gün dönümü olarak bilinen ve Kış mevsiminin başlangıcı olan bu günden itibaren, zamana bağlı olaylar önem kazanıyor ve zamanı yönetebilmek için irade ve disiplin geliştirmek gerekiyor. Bugün öğleden sonra Ay Boğa burcuna giriyor ve Güneş ile uyumlu etkileşim içinde bulunuyor. Gökyüzünün bu konumu ortaya konulan davranışlardan memnun olunacağını işaret ederken aynı zamanda Uranüs’ün uyumlu etkisiyle yaratıcı çalışmalar yapılacağını gösteriyor. Üstelik Merkür’ün geri giden hareketi düzeldiği için sorunlar da çözülmeye başlayacak.
Yazının Devamını Oku